SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 17:01

SR - 22 jan 21 kl. 15:25

Migrationsverket tror långa handläggningstider minskarEkot rapporterade i morse om JO:s hårda kritik mot långsam handläggning vad gäller asyl- och medborgarskapsärenden. Migrationsverket håller med om att väntan är lång men försöker nu fördela personalen bättre, ha bättre arbetsmetoder och viss automatisering. Handläggningstiderna minskar enligt generaldirektören som tror att asylärenden når snittmålet sex månaders handläggning i år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
JO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Migrationsverket, tror, långa, handläggningstider, minskar
SvD - 23 okt 15 kl. 06:45

Långa handläggningstider ökar kostnaderna

En viktig orsak till de ökande kostnaderna för flyktingmottagandet, vid sidan av de stora flyktingströmmarna, är långa handläggningstider för asylärenden. Väntetiderna är uppe i 15 månader – och kommer att fortsätta öka, enligt Migrationsverket..

SR - 06 okt 16 kl. 11:12

Många anmäler Migrationsverket om handläggningstider

Rekordmånga JO-anmäler Migrationsverket för att handläggningstiderna för att få hit en partner eller anhörig inte hålls. Enligt lagen ska det ta max nio månader..

SR - 05 nov 14 kl. 16:41

Fördubblade handläggningstider på Migrationsverket

Att Migrationsverket skrivit upp prognosen för antalet asylsökande nästa år kommer innebära fördubblade handläggningstider, säger Mikael Ribbenvik, operativ chef vid myndigheten..

SR - 21 okt 13 kl. 12:56

JO granskar Migrationsverkets handläggningstider

Migrationsverkets handläggningstider kommer nu att granskas av justitieombudsmannen, JO, vill bland annat att Migrationsverket redogör varför en del ansökningar som görs på webben kan behandlas på några dagar, medan den som lämnar in blankett kan få vänta i över ett år..

Expressen - 28 nov 18 kl. 19:28

Regeringskrisen väntas orsaka längre handläggningstider

Den långdragna regeringsbildningen förväntas påverka Migrationsverkets arbete. Med en låg budget väntar längre handläggningstider, större mottagande och färre utvisningar. Det visar en ny prognos av Migrationsverket..

SR - 29 jul 18 kl. 18:21

Kortare handläggningstider på Migrationsverket

Migrationsverkets arbete med att korta de långa handläggningstiderna börjar ge resultat. Men samtidigt minskar personalstyrkan och myndighetens utgifter ska halveras på tre år..

Skånskan - 22 feb 17 kl. 06:44

Kortare handläggningstider ska hjälpa ensamkommande barn

sverige Mellan 2013 och 2016 registrerades omkring 1 800 ensamkommande barn i landet som avvikna i Migrationsverkets statistik. Därför föreslår Länsstyrelsen nu att regeringen ska införa maxgränser för handläggningstiderna inom asylprocessen för att förebygga att barnen går under jord rapporterar Sveriges Radio Ekot. ERWP.

SvD - 09 apr 15 kl. 09:05

”Migrationsverket är en bromskloss”

Långa handläggningstider. Handläggarna går inte att få tag på. Flera it-bolag har problem med Migrationsverket när de vill rekrytera från länder utanför Europa..

Sydsvenskan - 07 mar 16 kl. 21:54

Ökat våld på Migrationsverket

Hot, våld och trakasserier har ökat i Migrationsverkets lokaler. Många ärenden handlar om hot mot anställda, skriver Svenska Dagbladet.— Händelserna är av samma karaktär som vi haft innan, men en del blir allvarligare än vi sett tidigare.

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 03:07

JO granskar handläggningstider


Flyktingströmmen till Sverige leder till att Migrationsverket tar längre tid på sig att fatta beslut i rutinärenden. Justitieombudsmannen ska därför granska handläggningstiderna, skriver Sydsvenskan.JO ska titta på prioriteringar mellan olika grupper - mellan dem som ansökt på blankett respektive via webben och om handläggningstiderna skiljer sig för dem som ansökt själva och dem som anlitat något av de konsultföretag som certifierats av Migrationsverket..

BT - 21 okt 13 kl. 03:10

JO granskar handläggningstider

Flyktingströmmen till Sverige leder till att Migrationsverket tar längre tid på sig att fatta beslut i rutinärenden. Justitieombudsmannen ska därför granska handläggningstiderna, skriver Sydsvenskan. JO ska titta på prioriteringar mellan olika grupper - mellan dem som ansökt på blankett respektive via webben och om handläggningstiderna skiljer sig för dem som ansökt själva och dem som anlitat något av de konsultföretag som certifierats av Migrationsverket..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Flera företag tar fram vaccin mot virusvarianter

Flera företag tar fram nya versioner av sitt vaccin som ska fungera bättre mot varianter av coronaviruset. Pfizer Biontech och Moderna har båda inlett kliniska studier för sitt vaccin mot den Sydafrikanska varianten. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström menar att det här innebär att man inte behöver vara orolig att vaccinen inte ska fungera mot mutationer..

SR - 45 minuter sedan

16,8 grader i Kalmar: Nationellt värmerekord

Idag har det noterats nationellt värmerekord för februari - vid flygplatsen i Kalmar var det 16,8 grader. Enligt SMHI beror det på varma så kallade Föhnvindar. Ett högtryck i sydväst gör att mild luft når västkusten på sin väg österut över sydsvenska höglandet uppstår Föhneffekten – luften blir torrare och därmed ännu varmare på ostkusten..

SR - 30 minuter sedan

Efter ett års förhandlingar: Foodoras avtal med facket klart

Matleveransföretaget Foodora har tecknat ett kollektivavtal med Transportarbetarförbundet. Avtalet omfattar företagets 2000 bud, även cykel- och mopedbud. Avtalet innebär bland annat högre löner och ersättningar inklusive ersättning för cykelunderhåll och arbetskläder, och också pension och försäkringar..

SR - 30 minuter sedan

Vulkanen Etna i spektakulärt utbrott

Vulkanen Etna på Sicilien är mitt inne i ett utbrott med explosioner och askpelare. Långa glödande lavaströmmar är på väg ned för berget. Flygplatsen i Catania är stängd men det ska inte vara någon fara för människor som bor i byarna i närheten av Etna..

SR - 2 timmar sedan

Ytterligare fem döda med bekräftad covid-19

Ytterligare fem dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Men det finns en viss eftersläpning. Därmed har 12.

SR - 3 timmar sedan

Kristian Åström: ”Styrelsen och ledningen vill gå vidare

Imorse kom beskedet att Swedbanks styrelse beslutat att inte driva någon skadeståndsprocess mot förra vd:n Birgitte Bonnesen. Ekots ekonomikommentator, Kristian Åström, säger att bankens styrelse och ledning vill gå vidare och att driva processen inte skulle ha gagnat dem. Samtidigt fortsätter ett antal rättsliga utredningar av Swedbank både i Sverige och utomlands..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Socialministern håller pressträff om vaccin

Deltar gör även Richard Bergström, vaccinsamordnare samt Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten..

SR - 4 timmar sedan

KD-ledarens facebookinlägg kan vara grovt förtal

Anmälan om grovt förtal mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch ligger nu på Särskilda åklagarkammarens bord. ”Det gäller grovt förtal. Det är det som har anmälts, men vad det innefattar vill jag inte gå in på, eftersom jag inte har tagit del av anmälan fullt ut”, säger överåklagare Anders Jakobsson.

SR - 4 timmar sedan

”Får man vänta för länge finns en risk att man blir sämre”

I en majoritet av landets regioner ser ungdomsmottagningar allvarligt eller mycket allvarligt på hur ungas mående påverkas av pandemin. I till exempel Norrköping har man märkt av ett ökat behov av samtalsstöd och där är enhetschefen Marie Löfving orolig över väntetiden. "Får man vänta lite för länge finns det ju en risk att man blir lite sämre", säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.