DN > Ekonomi

Sunday, 07 March, 12:36

DN - 22 jan 21 kl. 13:45

Regeringen vill införa kvotplikt på inblandning av återvunna råvarorRegeringen vill införa krav på inblandning av återvunnen råvara i vissa produkter..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , införa, kvotplikt, inblandningav , återvunna, råvaror
Nyteknik - 18 mar 13 kl. 09:58

Regeringen vill ha kvotplikt för biobränslen

Skattebefrielsen för biodrivmedel blir kvar och ett kvotpliktsystem införs för att öka inblandningen av biobränsle i drivmedlen. Det är två förslag som regeringen lanserar..

Regeringen - 29 jun 17 kl. 12:00

Regeringen beslutar om nya kvoter för elcertifikatsystemet

Regeringen har beslutat om att utfärda de ändringar i lagen om elcertifikat som riksdagen har beslutat om och om ändringar i förordningen om elcertifikat. Lagändringarna innebär bland annat att elcertifikatssystemet förlängs till 2045, att systemet utökas med ytterligare nya elcertifikat till år 2030 och att kvotkurvan flyttas från lagen till förordningen om elcertifikat. Förordningsändringarna innebär att de kvoter som ska gälla för beräkning av kvotplikt bestäms för åren 2018-2045..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jan 18 kl. 14:36

Inför kvotplikt innan det är försent

Dagens transportmedel drivs till störst del av fossila bränslen så som bensin och dieselolja..

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 15:27

Sarkozy skyller på regeringen


Frankrikes socialist-regering under president François Hollande förnekar all inblandning i polisutredningen mot den förre presidenten och högerpolitikern Nicolas Sarkozy.Sarkozy har i en tv-sänd intervju, efter att ha förhörts i 15 timmar, anklagat regeringen för "politisk inblandning".Sarkozy anklagas för att ha försökt få ut insiderinformation och påverka en pågående polisutredning om honom.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 14 kl. 15:31

Sarkozy skyller på regeringen

Frankrikes socialist-regering under president François Hollande förnekar all inblandning i polisutredningen mot den förre presidenten och högerpolitikern Nicolas Sarkozy. Sarkozy har i en tv-sänd intervju, efter att ha förhörts i 15 timmar, anklagat regeringen för "politisk inblandning". Sarkozy anklagas för att ha försökt få ut insiderinformation och påverka en pågående polisutredning om honom..

BT - 03 jul 14 kl. 15:27

Sarkozy skyller på regeringen

Frankrikes socialist-regering under president François Hollande förnekar all inblandning i polisutredningen mot den förre presidenten och högerpolitikern Nicolas Sarkozy. Sarkozy har i en tv-sänd intervju, efter att ha förhörts i 15 timmar, anklagat regeringen för "politisk inblandning".Sarkozy anklagas för att ha försökt få ut insiderinformation och påverka en pågående polisutredning om honom.

Regeringen - 06 feb 18 kl. 10:56

Remiss av Förordning om reduktion av växthusgasutsläpp genom inblandning av biodrivmedel i bensin och dieselbränslen

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Förordning om reduktion av växthusgasutsläpp genom inblandning av biodrivmedel i bensin och dieselbränslen..

Regeringen - 08 jun 17 kl. 16:08

Reduktion av växthusgasutsläpp genom inblandning av biodrivmedel i bensin och dieselbränslen

Av budgetpropositionen för 2017 framgår att en viktig del i insatserna för att nå en fossilfri fordonsflotta är att skapa långsiktiga spelregler för hållbara biodrivmedel. Förnybara bränslen måste ges goda förutsättningar att konkurrera med fossila bränslen, så att andelen förnybara bränslen successivt kan öka. Förslagen i denna lagrådsremiss avser ett reduktionspliktssystem som, i kombination med ändrade skatteregler, syftar till att minska växthusgasutsläpp från bensin och dieselbränslen genom inblandning av biodrivmedel.

DN - 10 apr 12 kl. 18:17

?Historiskt misstag föreslå kvotplikt för förnybara drivmedel?

Regeringens planer på kvotplikt är en återvändsgränd. Vi uppmanar därför regeringen att fortsätta med den väl fungerande skattebefrielsen för förnybara drivmedel, skriver Lantmännen Energis Carl von Schantz och Alarik Sandrup i en replik..

Nyteknik - 20 apr 16 kl. 11:34

”Gör lastbilar fossilfria med kvotplikt för biodrivmedel”

Regeringen bör införa ett kvotpliktsytem för att skynda på lastbilars övergång till fossilfria drivmedel, skriver Naturskyddsföreningen, Sveriges Åkeriföretag och tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet..

SvD - 15 jul 15 kl. 12:55

”Regeringen måste lösa frågan om biodrivmedel”

Svenska företag utvecklar nu teknik för biodrivmedel. Men för att våga investera måste de snarast få besked om villkoren de närmaste åtta till tio åren. Regeringen bör därför skyndsamt presentera ett förslag om kvotplikt, skriver energidebattören Per Kågeson..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 09:22

Anmälningar mot mäklare fortsätter att öka

Under årets första två månader kom det in 269 anmälningar till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, vilket är en fördubbling jämfört med….

DN - Igår: 08:15

Bonusprogram saknar tydligt stöd i forskning

Samtidigt som flera svenska storbolag tagit emot coronastöd från staten betalas stora bonusar ut till ledningsgrupperna..

DN - Igår: 19:56

Kappahl lönsamt trots pandemin: ”Tvärbromsade”

Hemmaarbetet märks i statistiken för modekedjan Kappahl • Helt klart en ny nivå, säger vd Elisabeth Peregi..

DN - Igår: 12:43

Tysk miljardkompensation till Vattenfall

Vattenfall och den tyska förbundsregeringen har kommit överens om en mångmiljardkompensation för nedläggningen av tysk kärnkraft..

DN - I förrgår: 11:33

Svanberg kallar till bonuskrismöte

Volvos styrelseordförande Carl-Henric Svanberg kallar de större ägarna i bolaget till ett krismöte om bonusarna, skriver DI..

DN - I förrgår: 11:09

Cupras laddhybrid ett sportigt och smart köp

Vi kör Cupra Leon Sportstourer e-Hybrid som är ett bättre köp än konkurrenten från Volkswagen..

DN - 04 mar 21 kl. 06:19

Anställda pressas med ökad e-handel

Forskningsprojekt ska studera arbetsmiljön • ”Vi vet inte vilka villkor som råder.”.

DN - 03 mar 21 kl. 15:40

”Skavsta flygplats bara veckor från konkurs”

Skavsta flygplats är bara veckor från konkurs. Det menar flygplatsens vd Cédric Fechter, som nu efterlyser hjälp från Nyköpings kommun. –.

DN - 03 mar 21 kl. 15:19

Förlängt straff för Falcon Funds-mannen

Redan fängelsedömda Max Serwin döms i andra delen av pensionshärvan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.