Expressen > Nyheter

Tuesday, 02 March, 17:47

Expressen - 22 jan 21 kl. 11:36

Dan Eliasson: MSB ville ha mer omfattande åtgärderDan Eliasson och MSB försökte övertala regeringen att vidta mer omfattande coronaåtgärder, skriver han i ett mejl som DN begärt ut.Till en norsk myndighetschef skriver han från semestern på Kanarieöarna:”Socialdepartementet och deras myndigheter har valt en annan väg”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eliasson, MSB, DN, KanarieöarnaSocialdepartementet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dan, Eliasson, MSBville ha , mer, omfattande, åtgärder
Cornucopia - 20 apr 18 kl. 18:29

Dan Eliasson/MSB: Viktigt begränsa alla vapen, inte bara halvautomater

Signerat av generaldirektören för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) signerades den 10:e april ett remissvar från MSB, där det framgår att myndigheten anser att det är viktigt begränsa alla skjutvapen och inte bara halvautomatiska. Under Dan Eliasson har nu MSB gett sig ut kompetens- och uppgiftsvatten långt utanför sitt område.
Från MSB:s remisssvar.

Cornucopia - 23 okt 18 kl. 10:46

Dan Eliasson: Offentlig förvaltning dimensionerad för åtta miljoner invånare - vi är tio miljoner

Under en nu pågående MSB-konferens sade MSB:s generaldirektör Dan Eliasson att svensk offentlig förvaltning är dimensionerad för 8 miljoner invånare, mot dagens tio miljoner. Som jag påtalat tidigare lever Sverige på gamla meriter, infrastruktur och förvaltning, men verkligheten har nu kommit ikapp.
MSB:s generaldirektör Dan Eliasson under Almedalsveckan.

Cornucopia - 31 jan 18 kl. 10:14

Katastrof: Dan Eliasson tar över MSB (ej skämt)

Rikspolischef Dan Eliasson byter tjänst och tar över som generaldirektör för Myndigheten för samhällskydd och beredskap. Svenskt totalförsvar och krisberedskap ska nu få samma behandling som Migrationsverket, Försäkringskassan och Polismyndigheten fått tidigare, dvs en fungerande verksamhet ska krossas. Glöm alla tankar på svenskt totalförsvar framöver.

Dagens PS - 31 jan 18 kl. 10:08

Dan Eliasson avgår – blir generaldirektör

Dan Eliasson lämnar som rikspolischef den 15 februari efter att ha utsetts till ny generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. ”Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag”, säger Dan Eliasson. Dan Eliasson har varit rikspolischef sedan 1 januari 2015 när när polisen formellt slogs samman till en enda myndighet.

Cornucopia - 04 mar 16 kl. 13:26

Rikspolischef Dan Eliasson - förstår inte hybridkrig - terrortipset var från "främmande makt"

Rikspolischef Dan Eliasson framträdde i onsdags för Geijerska Studentföreningen i Uppsala. Där framkom det att det var "främmande makt" som tipsade polisen om terrorhotet i höstas och att Eliasson inte förstår hybridkrigföring och inte ens vet om det är han eller ÖB som ska leda vid terrordåd. Vi passar väl på att inflika ett "avgå alla" här?

SVT - 26 jul 18 kl. 09:34

Dan Eliasson svarar på kritiken mot MSB

Dan Eliasson, chef på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, bemötte på torsdagen i Morgonstudion kritiken mot myndigheten. – Det är alltid den lokala räddningstjänsten som har ansvaret för insatserna. Vad vi gör är att stötta och hjälpa till när länsstyrelserna behöver stöd, säger Eliasson..

SR - 25 jul 18 kl. 18:15

Dan Eliasson: "Lär kosta mer än 100 miljoner kronor"

100 miljoner kronor. Så mycket tror MSB:s generaldirektör, Dan Eliasson, att notan kommer att hamna på, för den hjälp med brandsläckning som andra EU-länder bidrar med..

Polisen - 31 jan 18 kl. 09:59

Dan Eliasson går till MSB

Dan Eliasson har utsetts till ny generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB..

Regeringen - 31 jan 18 kl. 10:02

Dan Eliasson ny generaldirektör för MSB

Regeringen har idag beslutat att utse Dan Eliasson till ny generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Han tillträder tjänsten den 5 mars..

Expressen - 05 feb 18 kl. 10:45

Dan Eliasson får behålla jättelönen

Att hårt kritiserade Dan Eliasson direkt erbjöds ett nytt toppjobb har väckt missnöje på flera håll.  Den sparkade rikspolischefen får dessutom behålla sin jättelön som ny generaldirektör för MSB. Ersättningen på 160 000 tusen kronor gör honom till näst bäst betalda generaldirektören - och på samma nivå som statsminister Stefan Löfven.

BT - 05 feb 18 kl. 18:30

Facken på MSB positiva till Dan Eliasson

Ordföranden för ST-fackets avdelning på MSB är positiv till att Dan Eliasson tar över myndigheten. Saco-S välkomnar att myndigheten nu får en fast generaldirektör. - Han har gjort ett jättegott intryck, säger Jan Karlsson på ST-facket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.