DI > Ekonomi

Thursday, 25 February, 20:54

DI - 22 jan 21 kl. 11:04

Minska företagets miljöavtryck med enkel metod
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minska, företagets, miljöavtryckmed , enkel, metod
Supermiljöbloggen - 29 apr 16 kl. 08:24

PhD Björn Hassler: ”Miljöforskare och aktivist, funkar det verkligen?”

Är det möjligt att bedriva miljöforskning i enlighet med vetenskapens egna kriterier, och samtidigt vara aktivist? Den frågan ställer sig Björn Hassler, docent och lektor i Miljövetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm, idag i ett debattinlägg på Supermiljöbloggen. Under de tjugo år jag har sysslat med miljövetenskaplig forskning, har attityden jag möts av när jag i olika sammanhang presenterar mig som miljövetare förändrats.

Supermiljöbloggen - 28 maj 14 kl. 10:00

Nikolas Palmgren, frilansskribent: Klimatsmart hemma – miljöbov på jobbet

Om vi ska kunna uppnå målet för begränsad klimatpåverkan krävs radikala förändringar i vår livsstil. Det vet vi. Och vi är många som försöker förändra vår livsstil – slänga mindre sopor, åka mer kollektivt, vara sparsam med hushållsenergi, äta mindre kött, välja bort den långa flygresan eller resa med ett mer sparsamt alternativ osv.

HBL - 11 okt 13 kl. 03:20

Missnöjet gror bland både bönderna och miljörörelsen

Den skulle bli mer miljövänlig och mindre byråkratisk. Ändå riskerar EU:s jordbrukspolitik att bli raka motsatsen. Jordbrukslobbyn och miljörörelsen är besvikna, fast av skilda orsaker.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Supermiljöbloggen - 13 apr 16 kl. 18:39

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Klimatet är en av fem prioriterade frågor i regeringens vårbudget och Sverige ska bli ett av världens första fossilfria länder. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet.

SmålandsPosten - 03 maj 14 kl. 09:24

Miljöpartiets politik gynnar oss som bor på landet

?Vi som bor på landsbygden har mycket att tjäna­ på Miljöpartiets politik. När det gäller jobb, utbildning, klimat och kultur innebär vår politik en bättre framtid både i staden och på landsbygden än Centerpartiets konservativa fossilbränsle­kramande.

SmålandsPosten - 28 nov 14 kl. 00:31

Säkerhet före miljö i trafiken

En försiktig ökning av cyklandet i Växjö noteras i Växjö kommuns transportplan. Det handlar om tre procent på tio år. Men sammantaget sker nu närmare en femtedel av alla resor med just cykel.

Supermiljöbloggen - 30 sep 16 kl. 14:42

Blåmusslor hoppas kunna minska övergödningen

Östersjön har länge varit omskriven som ett av världens mest förorenade hav. SR har i ett reportage följt med Mats Emilsson till hans flytande arbetsplats på Östgötakusten, där en blåmusselodling har till syfte att minska övergödningen av kväve och fosfor. Mats Emilsson är 66 år och bor på Östgötaön Vänsö i Sankt Annas skärgård.

DN - 04 jan 13 kl. 00:40

?Bilpooler ett billigt sätt att minska trängseln i städerna?

Enkel lösning för städerna. För att minska miljöutsläppen och trängseln måste vi oftare välja andra sätt att åka än med den egna bilen. Bilpooler är en del av lösningen.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 13 kl. 07:20

Deras besök ska minska rånrisken i stans butiker

Foto: Claes Nyberg
Se till att ha bra insyn i butiken, samarbeta med andra närliggande butiker och uppmuntra kortbetalning. Det är några av de tips som kommunens säkerhetshandläggare Malin Ekblad nu delar ut till butiksinnehavare i Trelleborg tillsammans med polisen Rolf Wikström.
I går påbörjade de sin runda bland butikerna i centrum.

Expressen - 10 feb 18 kl. 05:20

Så påverkas miljön av dina Wish-prylar

E-handeln har ökat explosionsartat och 150 000 paket uppskattas rulla in i Sverige varje dag.Stefan Wirsenius, docent vid Chalmers, är en av flera som oroas över den stora shoppingens avtryck på klimatet.– Koldioxidutsläppen måste minska och då ägnar sig folk åt billighetskonsumtion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.