DI > Ekonomi

Thursday, 25 February, 20:26

DI - 22 jan 21 kl. 10:48

Svacka i återhämtningen – men det finns en ljuspunkt
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svackai , återhämtningenmen det finns en , ljuspunkt
PrivataAffärer - 02 jul 20 kl. 13:00

Amundi: Fyra sektorer i fokus under återhämtningen

Djupfrysningen på marknaderna under 2020 har varit av ett aldrig tidigare skådat slag. Men nu pågår ”avfrostningen” och den fortsätter under resten av andra halvåret. Det skriver Amundi Asset Management i sin Investment Outlook för andra halvåret.

Opinionen.se - 15 apr 13 kl. 09:15

Borg: Återhämtningen dröjer

Stigande arbetslöshet, svagare tillväxt och växande statsskuld. Prognossidorna i dagens budget är mörk läsning. Sverige är inne i nio år av konjunktursvacka, enligt finansminister Anders Borg ?

Trelleborgs Allehanda - 15 apr 13 kl. 09:25

Återhämtningen dröjer

Stigande arbetslöshet, svagare tillväxt och växande statsskuld. Sverige är inne i nio år av konjunktursvacka, enligt finansminister Anders Borg. "Vår bedömning är att våren dröjer" säger Borg som presenterar budgeten i dag.

PrivataAffärer - 01 apr 20 kl. 16:05

”Återhämtningen kan gå snabbare än väntat”

Han hänvisar till en genomgång de gjort av historiska bevis och olika institutioners ekonomiska prognoser. Men hastigheten i coronaviruskrisen resulterar i en enorm ekonomisk osäkerhet. I den här miljön är tidiga uppdateringar av prognoser viktiga för att spegla nyheter och oförutsägbar regeringspolitik, enligt Thompson.

PrivataAffärer - 14 maj 20 kl. 14:09

Finanslegendar: V-återhämtningen en fantasi

David Tepper, hedgefonden Appaloosas grundare och vd, hävdar i en intervju med CNBC att aktiemarknaden inte varit så här pass övervärderad sedan strax innan dotcom-bubblan vid millennieskiftet. De nuvarande börsvärderingarna är rent av ”vansinniga” för vissa teknikaktier sade han och vädjade till försiktighet. Där många ser köplägen varslar David Tepper om fortsatt extrema risker, särskilt inom bank- och flygsektorerna.

DI - 15 jan 18 kl. 05:44

IMF: Återhämtningen i sent skede

Den cykliska återhämtningen i den globala ekonomin blir allt starkare och tecknen pekar mot starkare tillväxt i samtliga regioner. Men den långa och gradvisa återhämtningen befinner sig nu i ett sent skede..

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 07:46

Svenskt Näringsliv: Återhämtningen kommer att ta tid

”Det här är den djupaste kris vi har haft sedan 30-talet, med en helt exceptionell nedgång. Återhämtningen efter den här krisen kommer också att ta längre tid än efter finanskrisen. Först vid årsskiftet 2022/2023 är svensk BNP tillbaka till förkrisnivåerna.

PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 13:05

Landeborn: Återhämtningen ger stöd åt cykliska bolag

I ett inlägg på Danskes placeringssajt Nextconomy konstaterar hon att techbolagens urstarka uppgångssvit bröts i torsdags samtidigt som till exempel bankaktier stod emot tack vare högre räntor och brantare räntekurva. ”Något motsägelsefullt kan tyckas, så beror förra veckans nedgång faktiskt på att återhämtningen i ekonomin fortsätter och att makrodata överraskar på uppsidan”, skriver Landeborn. En starkare konjunktur betyder stigande räntor vilket är negativt för tillväxtbolag (som techbolagen).

Cornucopia - 12 aug 14 kl. 08:08

Platina och den ekonomiska återhämtningen

Ädelmetallen platina är en av många möjliga, mer eller mindre krystade, konjunkturindikatorer. Indikatorn antyder att vi upplever en global återhämtning i ekonomin..

Månadschart platinaTill skillnad mot guld används platina främst i industrin, bland annat till katalysatorer, vilket innebär att priset på platina påverkas av den globala konjunkturen.

PrivataAffärer - 20 aug 20 kl. 10:44

Nordea: Snart börja återhämtningen på arbetsmarknaden

”I stort sett allt var sidledes i juli. Den största överraskningen var att sysselsättningen låg still. Även om man ska tolka AKU med försiktighet stärker ändå detta bilden av att arbetsmarknaden stabiliseras och snart kan komma att börja återhämta sig”, säger hon.

Affärsvärlden - 25 feb 20 kl. 10:01

Återhämtningen på börsen kom av sig

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med viss återhämtning från måndagens coronavirusdrivna ras som var det största sedan "Brexitraset" i juni 2016. Återhämtningen kom dock successivt av sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.