DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 02 March, 18:26

DalaDemokraten - 22 jan 21 kl. 10:20

Modernas vaccin stoppas – kylkedjan bröts under leveransUnder dagarna levererades de första doserna av Modernas covid-vaccin till Dalarna. Under fredagen....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Modernas, Dalarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Modernas, vaccin, stoppas, kylkedjan, brötsunder , leverans
DI - 26 aug 20 kl. 16:45

Modernas vaccin effektivt även för äldre: ”Exceptionellt”

Amerikanska läkemedelsbolaget Modernas coronavaccinkandidat mRNA-1273 är lika effektiv i äldre åldersgrupper som i yngre.  ”Det är….

Kristianstadsbladet - 23 dec 13 kl. 15:38

Kina utreder vaccin efter dödsfall


Kinesiska hälsomyndigheter har inlett en utredning sedan sju barn dött efter att de fått hepatit B-vaccin, rapporterar statliga medier på måndagen. Kina har drabbats av en serie produktsäkerhetsskandaler under de senaste åren rörande allt från medicin till bröstmjölksersättning.Kinesiska myndigheter har, enligt kinesiska medier, gett order om att vaccinet ska stoppas på alla landets sjukhus, tills utredningen är klar.

BT - 23 dec 13 kl. 15:39

Kina utreder vaccin efter dödsfall

Kinesiska hälsomyndigheter har inlett en utredning sedan sju barn dött efter att de fått hepatit B-vaccin, rapporterar statliga medier på måndagen. Kina har drabbats av en serie produktsäkerhetsskandaler under de senaste åren rörande allt från medicin till bröstmjölksersättning. Kinesiska myndigheter har, enligt kinesiska medier, gett order om att vaccinet ska stoppas på alla landets sjukhus, tills utredningen är klar.

SVT - 20 apr 20 kl. 08:07

Djokovic kan stoppas – motsätter sig vaccin

Det kan komma att bli obligatoriskt för spelare att vaccinera sig innan de kan börja tävla när tennissäsongen väl drar igång. För världsettan Novak Djokovic kan det bli ett dilemma. – Jag är emot det och skulle inte vilja att någon tvingade mig att ta ett vaccin för att kunna resa, säger han..

Skånskan - 20 mar 20 kl. 06:58

Professor: Vaccin inom ett år

På rekordtid har kliniska försök inletts för att ta fram ett vaccin mot det nya coronaviruset. Bland de många projekten finns en svensk forskargrupp.
– Det här är inte sista gången ett coronavirus hoppar från djur till människa, säger Matti Sällberg, professor vid Karolinska institutet.

YLE - 09 feb 17 kl. 05:09

Högre risk för epidemier i Raseborg - vart tionde barn utan MPR-vaccin

Det finns ett visst motstånd mot MPR-vaccinet i Västnyland. I Raseborg är vaccinationstäckningen för MPR-vaccinet bland det lägsta i Finland bland småbarn. I Ingå är det främst lite äldre barn som inte har fått vaccinet.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:03

”Ingen generell brist på vaccin i Skåne”

Inrikes En nationella rekommendation om att enbart låta riskgrupperna vaccineras diskuteras efter att det råder brist på vaccin i delar av Sverige - men i Skåne är inte bristen akut.
– Det är enstaka vårdcentraler som har brist på vaccin i Skåne, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.Under fredagen håller Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting, möte med anledning av att det uppstått brist på influensavaccin i flera av de svenska landstingen och ute i andra länder i Europa, skriver Sveriges Radio.

YLE - 14 aug 13 kl. 13:09

Ministerium vill ha gratis vaccin mot vattkoppor

Social- och hälsovårdsministeriet föreslår anslag på 4,2 miljoner euro till nästa års budget för att få med vaccin mot vattkoppor i det nationella vaccinationsprogrammet. - Varje år insjuknar 50 000 - 60 000 personer i vattkoppor. För de flesta är sjukdomen bara besvärlig men inte farlig.

YLE - 02 jul 14 kl. 04:23

Vaccin för barn ofarligt

Det är ofarligt att vaccinera sina barn, visar en ny amerikansk jättestudie. De bieffekter som förekommer drabbar få. Undersökningen, som nyhetsbolaget CNN skriver om, bygger på 20 000 studier om vaccin för barn och har publicerats i tidsskriften Pediatrics.

YLE - 02 jul 14 kl. 04:23

Vaccin för barn är ofarligt

Det är ofarligt att vaccinera sina barn, visar en ny amerikansk studie. De bieffekter som förekommer drabbar få. Undersökningen gick igenom 67 studier om vaccin för barn och har publicerats i tidsskriften Pediatrics.

YLE - 12 mar 17 kl. 14:48

Fler får TBE-vaccin gratis

I morgon måndag den 13 mars träder en ny förordning om vaccinationer i kraft. Den inbegriper bland annat vaccination mot vattkoppor för småbarn och en utvidgning av området där vaccin mot fästingburen encefalit, TBE-vaccinet, erbjuds. Enligt förordningen ska gratis TBE-vaccin framöver erbjudas personer som är fast bosatta och personer som vistas i över fyra veckor i Pargas eller Simo kommuner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.