SR > Kultur

Sunday, 28 February, 22:13

SR - 22 jan 21 kl. 10:07

Breaking blir ny OS-gren – beslutet delar dansarnaBreaking, en dansstil som ofta associeras med att snurra på huvudet och ryggen, föddes på New Yorks gator under 70-talet. Men sen dess har dansstilen gått till att ha egna internationella tävlingar och att nu bli en egen OS-gren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
OS, New Yorks

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breakingblir ny , OS-gren, beslutetdelar , dansarna
Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 12:55

"Breaking dawn" får 11-årsgräns i Norge

Bli inte förvånad om svenska ungdomar snart börjar vallfärda över gränsen till grannlandet i väst. På fredagen bestämde nämligen Medietilsyntet, den norska motsvarigheten till Statens medieråd, att "Breaking dawn del 1" får en åldersgräns på 11 år. Därmed går man på samma linje som för de tidigare "Twilight"-filmerna, skriver norska nyhetsbyrån NTB.

NT - 30 okt 12 kl. 13:57

"Breaking dawn - Del två" får 15-årsgräns

Dåliga nyheter för alla unga twihearts - den sista delen i "Twilight"-serien, "Breaking dawn - Del två", får 15-årsgräns. På sin hemsida motiverar Statens medieråd beslutet och beskriver bland annat en "hotfull och dramatisk stämning, intensiva och mycket våldsamma strider, människor som dödas av vampyrer och en uppslitande sekvens där en liten pojke med blodig mun bevittnar sin mammas avrättning"..

Cornucopia - 19 nov 17 kl. 20:37

BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred

Försvarsmakten fattade den 13:e november beslut om att det inte får förekomma hälso- och sjukvårdsverksamhet i hemvärnet. Beslutet gäller både i fred och krig, tills brister åtgärdats. Detta framgår i ett utskick från medicinsk verksamhetschef hemvärnet till de verksamma inom försvarsmedicin i hemvärnet.

Cornucopia - 15 jul 17 kl. 11:00

BREAKING: Transportstyrelsen läckte uppgifter om polisens och försvarets hemligaste operatörer

Bland det som Transportstyrelsen flyttat utomlands fanns kvalificerade skyddsidentiteter. Dessa avser polisens, Säpos och Försvarsmaktens allra hemligaste operatörer inom underrättelsetjänsten.
Chefen Must Gunnar Karlson.

Cornucopia - 21 nov 17 kl. 19:08

BREAKING: Hemvärnet får bedriva sjukvård vid beredskap eller krig

Ett förtydligande utskick med några diskussionspunkter har nu utgått från Försvarsmakten PROD RIKHV angående förbudet för hemvärnet att bedriva sjukvård. Man får fortfarande bedriva sjukvård vid beredskap eller krig. Stoppet gäller i fredstid och på övningar tills acceptabel nivå uppnåtts på respektive bataljon.

Kristianstadsbladet - 01 mar 13 kl. 13:29

Rörelser tätt inpå

Foto: Anna Diehl
När Skånes dansteater stannar till i Kristianstad är det med en trio stycken under samlingsnamnet ?Russin?. Kulturskribent Anders E Larsson ser danser som rör sig från det lilla och nära till en mer storslagen s/f-präglad estetik.

BT - 15 nov 11 kl. 14:15

Kovändning om "Twilight" - från 11 år i sista stund

Dagen innan premiären gör kammarrätten en kovändning och sätter 11?årsgräns på "Breaking dawn del 1". Filmen är i princip identisk med den version som för några veckor sedan fick en åldersgräns på 15 år.

BT - 07 nov 12 kl. 19:57

15-årsgräns för sista Twilight-delen

Det blir 15-årsgräns för sista delen i "Twilight"-serien, "Breaking dawn - Del två". Det fastslog kammarrätten. "Framställningen i den aktuella filmen är av sådan karaktär att den kan vara till skada för välbefinnandet för barn under femton år", skriver kammarrätten i ett pressmeddelande.

YLE - 02 mar 16 kl. 15:09

”Ett av de tuffaste besluten” – Vonn ger upp titelkampen

Lindsey Vonn leder den totala världscupen med 28 poäng före Lara Gut men skador gör att hon nu tvingas avsluta säsongen. Lindsey Vonn har radat upp segrar och pallplaceringar i världscupen den här säsongen. Men samtidigt har hon också brottats med skadeproblem nu tvingas hon avsluta säsongen.

Sydsvenskan - 15 nov 11 kl. 12:51

Åldersgränsen sänks: Nya "Twilight" visas från 11 år

Foto: SMPSP
Vampyrfilmen "Breaking dawn del 1" skulle ursprungligen har visats från 15 år på svenska biografer. Kammarrätten ändrar nu beslutet vilket innebär att åldersgränsen sänks till 11 år. Filmen är den fjärde och näst sista i "Twilight"-serien som har lockat en stor och ofta ung publik.

Trelleborgs Allehanda - 29 aug 13 kl. 14:07

En fullspäckad tv-höst väntar

Björn Kjellman tolkar kändisar, familjen Montazami myser och Niklas Strömstedt bjuder på klassiker från Svensktoppen. Höstens "tv-tablå" är fullmatad med nya program och gamla klassiker.
Efter fiaskot med talangprogrammet "X factor" är gamla trotjänaren "Idol" tillbaka i TV 4.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 07:26

Lady Gagas hundar tillbaka välbehållna

Artisten har fått tillbaka sina hundar som kidnappades tidigare i veckan. Händelsen skapade stora rubriker efter att sångerskans anställde sköts i bröstet när han var ute och rastade hundarna. Han skadades svårt, men väntas bli helt återställd.

SR - I förrgår: 16:05

Publiktak ingen bra lösning menar många institutioner

Regeringens lagförslag som ska göra det möjligt för teatrar, biografer och andra kulturaktörer att få i gång verksamheten på ett smittsäkert sätt har varit ute på remiss..

SR - I förrgår: 14:25

Tone Schunnessons roman blir film

Guldbaggebelönade Rojda Sekersös ska regissera “Dagarna, dagarna, dagarna”..

SR - I förrgår: 14:11

Slussen ska få offentligt konstverk

Slussen i Stockholms innerstad ska få konstnärlig utsmyckning för sju miljoner..

SR - I förrgår: 10:14

I debattens svallvågor: Minns konstnärens som försvann i vattnet – veckans ord är Havet

Varje vecka väljer Kulturredaktionen ett ord i tiden. I eftersvallet från debatten om Vita havet på Konstfack har Mårten Arndtzén sett en nio år gammal dokumentärfilm med förnyad aktualitet..

SR - I förrgår: 09:08

Tvingas leva i exil efter att ha fängslats av turkiska regimen

”Det är extremt farligt för vem som helst att kritisera regimen.”.

SR - I förrgår: 09:06

Därför vill auktoritära regimer alltid stoppa konsten

”Kulturpolitiken är perfekt för att splittra ett samhälle.”.

SR - I förrgår: 06:00

Pandemiåret skapar sug efter nostalgi-tv

När tiderna är osäkra tycks vi söka oss till trygga, gamla humorserier. Hos Viaplay har strömningarna av gamla serier ökat rejält..

SR - I förrgår: 06:00

Ny film om folkmordet sommaren 1995

Dådet i Srebrenica skildras i ”Quo Vadis, Aida” av den bosniska regissören Jasmila Žbanić..

SR - 25 feb 21 kl. 18:30

Isländska Andri Snaer Magnasson om prisnomineringen till Nordiska Rådets pris

"Jag är glad att jag kunde skriva en bra bok men inte glad över ämnet." Isländska Andri Snaer Magnasson om boken "Om tid och vattnet" som tar upp klimatförändringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.