SR > Nyheter

Thursday, 04 March, 10:13

SR - 22 jan 21 kl. 09:52

Furtenbach: "Man ska inte vänta dramatiska besked i dag"Krisen inom Liberalerna blir allt tydligare och skulle i förlängningen kunna få stora konsekvenser för regerings-samarbetet Ska Liberalerna hålla fast vid januariavtalet med regeringen? Eller är migrationsfrågan ett skäl nog att lämna det? Det, och i förlängningen partiets syn på regeringsfrågan, står på dagordningen när partistyrelsen och riksdagsgruppen träffas i dag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Liberalerna, Ska Liberalerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FurtenbachMan ska inte , vänta, dramatiska, beskedi , dag
SR - 30 mar 20 kl. 17:30

Furtenbach: Ställer högre krav på arbetsförmedlingen

Regeringen och samarbetspartierna har enats om att mjuka upp villkoren för att kunna få a-kassa. Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach kommenterar måndagens besked..

SR - 27 dec 14 kl. 11:40

Furtenbach: Ett överraskande besked

Ekots Fredrik Furtenbach ger sin analys på Löfvens besked om att extravalet ställs in..

SR - 30 nov 18 kl. 16:54

Furtenbach: Skattesänkningar att vänta oavsett utgång

Striden om regeringsmakten gör att ingen vet vilken ekonomisk politik som kommer att drivas efter årsskiftet och vilka partier som kommer att få bestämma hur statsbudgeten ska se ut. Men vem som än vinner spelet kan det bli skattesänkningar, säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 04 apr 20 kl. 13:22

Furtenbach: ”Har aldrig gjorts något liknande”

Regeringen begär kraftigt ökad makt för att kunna införa tvångsåtgärder utan att behöva vänta på riksdagens godkännande. Vår inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach om vad det innebär..

SR - 08 sep 20 kl. 12:41

Furtenbach: Tuff höst att vänta för regeringen

I dag öppnar riksdagen igen för hösten, men på grund av coronavirusets spridning blir det med ett begränsat antal ledamöter på plats – 190 av ordinarie 349. Under hösten fortsätter sedan riksdagen sitt arbete i nedbantad form, och det är en höst som kan komma att bli tuff för regeringen, enligt Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 24 okt 18 kl. 17:22

Furtenbach: Fridolin hade inget val

I dag meddelade Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin att han lämnar sin post nästa år. Ett väntat besked enligt Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 29 okt 18 kl. 18:08

Furtenbach: Talmannens besked en överraskning

Talmannen utser inte någon ny sonderingsperson, utan samlar partiledarna i gruppsamtal. Ett överraskande drag, menar Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 10 dec 18 kl. 11:18

Furtenbach: Ett steg närmare extraval

Efter Centerpartiets besked att de kommer rösta nej till Löfven som statsminister är vi ännu ett steg närmare extraval, konstaterar Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator.

SR - 10 jan 19 kl. 12:16

Furtenbach: Inga besked från S och M

Stefan Löfven och Ulf Kristersson har idag avgett rapport till talmannen om sina möjligheter att bilda regering. Enligt Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach var bägge partiledarna fåordiga om mötet..

SR - 11 apr 19 kl. 09:48

Furtenbach: "Det har framgått att hon är sugen"

Ekots politiska kommentator, Fredrik Furtenbach om besked från Nyamko Sabuni..

SR - 20 jan 20 kl. 11:51

Furtenbach: Regeringen är under press

Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach om dagens besked från januaripartierna om fem miljarder extra till välfärden..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tyskland svänger om Astra Zenecas vaccin till äldre

Tyskland kommer snart att rekommendera att Astra Zenecas covid-19-vaccin används även på de som är över 65 år. Tyskland har tidigare sagt att det inte funnits tillräcklig data för åldersgruppen, men Angela Merkel säger att ny forskning fått dom att ändra sig. Tidigare i veckan ändrade sig även Frankrike, till att låta personer mellan 65 och 74 år få Astra-Zenecas vaccin..

SR - 15 minuter sedan

Just nu: Efter dådet – kommunen håller pressträff

Åtta personer, inklusive den misstänkte gärningsmannen, skadades igår i en attack i Vetlanda. Med anledning av det har Vetlanda kommun en pressträff. Medverkar gör: Kommundirektör Magnus Färjhage, kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (S) och Marianne Karlsson, ansvarig för posom-gruppen..

SR - 30 minuter sedan

M vill att Sverige skriver egna vaccinavtal

Moderaterna vill att Sverige skaffar mer covidvaccin genom att runda EU och göra egna direktavtal med vaccintillverkare. Förslaget får stöd av flera riksdagspartier och tas idag upp i riksdagens socialutskott. ”Jag känner bara en stor frustration över att Sverige inte varit på tå och gjort allting som står i vår makt”, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen i Finland får kritik för sina lagtolkningar

Flera rättsexperter i Finland menar att regeringen utlyste undantagsförhållanden på felaktiga grunder. ”Det skapas alarmistiska åsikter av regeringen, som om det faktiskt rådde undantagstillstånd, något vi inte är i närheten av i detta skede”, säger Markku Suksi, professor i offentlig rätt vid Åbo Akademi. ”Den här förvirringen har gjort det svårt att greppa vad det är som gäller och vad som händer”, säger Susanna Ginman, ledarskribent på Hufvudstadsbladet..

SR - 2 timmar sedan

Militärkuppen har slagit hårt mot ekonomin

Militärkuppen i Myanmar har skadats landets ekonomi och i stort sett alla utländska investeringar har stoppats och den lokala marknaden har av stannat. Sanktioner mot juntan från USA och EU kommer bara att få begränsade effekter eftersom de flesta av investeringarna i landet kommer från länder i Asien. Tatmadaw, som militären kallas, har sedan tidigare välfyllda kassakistor och det innebär att säkerhetsstyrkornas ekonomiska uthållighet är stor medan folket får det allt svårare..

SR - 2 timmar sedan

Husrannsakan mot bostad under natten – Bianca: "Så fruktansvärt”

Under natten har polisen gjort en husrannsakan i lägenhet i vetlanda. Bianca bor i samma hus och beskriver en stor oro och rädsla. ”Man är ju rädd att bo här och det är så fruktansvärt det som hänt, det känns inte tryggt”..

SR - 2 timmar sedan

Danska stugägare kritiska till svensk gränsstängning

”Att vi under två månader inte kunnat se till husen har lett till vattenskador, inbott och bränder”, säger Victoria Lindtner, sekretariatschef vid föreningen Danske torpare som representerar cirka 10 000 danskar som äger fritidshus i Sverige. Föreningen föreslår bland annat att husägarna med ett färskt negativt covid-test ska få tillstånd att ta sig till Sverige. Men svenska regeringen har meddelat föreningen att det i nuläget inte finns planer på lättnader..

SR - 3 timmar sedan

Ministern: ”Ett snabbt agerande av polisen”

Inrikesminister Mikael Damberg säger att man nu måste gå till botten med motivet bakom dådet i Vetlanda, men är så här lång nöjd med polisens arbete. ”Man måste konstatera att det var ett snabbt agerande, polisen var på plats på tre minuter.”.

SR - 3 timmar sedan

Utländska turisters konsumtion i Sverige minskade

Minskningen är 70 miljarder kronor mellan mars och december förra året - en nedgång med 78 procent jämfört med samma period 2019, enligt beräkningar av branschorganisationen Visita. Tappet är lika stort som Sveriges samlade varuexport till Kina ett vanligt år. ”Allt jag kämpat för rann iväg”, säger Halalah Ghazi, som drivit ett vandrarhem i centrala Stockholm i 14 år, men som i höstas tvingades att stänga ner när besökarna plötsligt uteblev i spåren av pandemin..

SR - 4 timmar sedan

USA:s representanthus stänger efter hot

USA:s representanthus har ställt in dagens sammanträden efter att kongresspolisen fått ta del av uppgifter om att en beväpnad milisgrupp skulle ha planer på att storma kongressbyggnaden. Den 4 mars var det datum då presidentinstallationen skedde fram till 1933, och det har därför pekats ut som ett viktigt datum för ett maktskifte bland de konspirationsteorier som cirkulerar på nätet, bland annat i den så kallade Qanon-rörelsen. Efter stormningen av den amerikanska kongressbyggnaden den 6 januari, har säkerheten fortsatt varit förstärkt i Washington..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.