Resume > Ekonomi

Monday, 01 March, 02:33

Resume - 22 jan 21 kl. 09:39

”Alla företag har ambitioner om hållbarhet – vårt ansvar är att skärskåda dem””Vi behöver inte bli naturvetare eller ingenjörer. Men vi behöver kasta oss huvudstupa över hållbarhetsutmaningarna med samma nyfikenhet och ambition som vi kastar oss över lanseringen av en ny glänsande produkt.” det skriver Annika Carstedt, Henrik Täppmark och Erik Wünsche på Ruth med anledning av veckans debatt..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Annika Carstedt, Täppmark, Erik Wünsche, Ruth

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla företaghar , ambitionerom , hållbarhetvårt , ansvar, är att skärskåda dem
Skånskan - 18 maj 16 kl. 11:05

Ge privata jobbförmedlingsföretag ett större ansvar att förmedla jobb åt invandrare och flyktingar

Debatt Hur ska framtidens arbetsförmedlande se ut för att få fler invandrare och flyktingar in på den svenska arbetsmarknaden?
Är det verkligen rätt att enbart Arbetsförmedlingen ska ansvara för förmedlingen av arbete till invandrare och flyktingars?
Vilka andra möjligheter finns det att i framtiden snabbt och effektivt hjälpa invandrare och flyktingar in på arbetsmarknaden?

Kristianstadsbladet - 22 okt 18 kl. 04:00

Debatt: Skånes företag måste ta ansvar för att lösa kompetensbristen

Kompetensbristen i Sverige är rekordhög. Hela fyra av tio företag har i dag svårt att hitta rätt kompetens – den högsta siffran på tolv år enligt ManpowerGroups kompetensbristundersökning. Utvecklingen riskerar att skada både företagens tillväxt och landets konkurrenskraft.

Computer Sweden - 16 okt 18 kl. 15:03

"Vi företag måste ta ansvar för skolans digitalisering"


Är det politikerna eller näringslivet som ska åstadkomma digitalisering av skolan? Det frågar sig Consids vd Peter Hellgren och vill att företagen tar ett större ansvar..

IDG - 16 okt 18 kl. 15:03

"Vi företag måste ta ansvar för skolans digitalisering"


Är det politikerna eller näringslivet som ska åstadkomma digitalisering av skolan? Det frågar sig Consids vd Peter Hellgren och vill att företagen tar ett större ansvar..

Realtid - 19 feb 18 kl. 14:46

I Fake news-tider måste företag ta större ansvar för nation branding

I dagarna har det gått ett år sedan Donald Trump i ett tal fällde sitt beryktade uttalande om gårdagskvällen i Sverige. Vilka slutsatser kan företag dra av ”Last Night in Sweden”-incidenten och andra exempel på att falska nyheter sprids om ett land? Om det skriver kommunikationskonsulten Erik Zsiga..

Skånskan - 02 jul 19 kl. 11:09

Små företag kan bli energismarta

Energianvändningen i Sverige ligger i stort sett stilla sedan lång tid tillbaka och energidebatten fokuseras oftast på hur vi kan tillföra ny energi. Kanske dags att fokusera på vem som använder energi, och hur de använder energin? De stora företagens energiarbete drivs sedan länge av omfattande krav på energieffektivisering.

Supermiljöbloggen - 23 apr 17 kl. 14:30

Allt fler storföretag ansluter sig till cirkulär ekonomi

H&M lanserar vision om att bli cirkulära. Och de är inte ensamma bland klädföretag om att återanvända och återvinna. H&M meddelade i början av april att de har som mål att till 2030 endast använda återvunnet eller annat hållbart material i sina produkter.

Barometern - 30 jan 14 kl. 07:10

Olagligt stöd till företag bekräftas

Royal design får pengar av Nybro kommun för att skapa jobb i Orrefors. Men att stödja ett enskilt ­företag?på?

Hela Gotland - 25 jun 19 kl. 15:00

Gotländskt företag exporterar hållbarhet till Norge

Det gotländska företaget Gotfire designar och tillverkar skräddarsydda värmecentraler för flis och pellets..

GT - 02 okt 19 kl. 16:57

Lokala företag ska betala miljonbelopp efter utsläpp

Ån Viskan ska saneras från gifter.Nu har Länsstyrelsen kommit fram till att fem i dag verksamma företag har ett historiskt ansvar för att hjälpa till att sanera bort gifterna i ån, rapporterar P4 Sjuhärad..

E24 - 29 jan 16 kl. 06:30

”Reseföretag måste ta ansvar för arbetsvillkoren”

De som tvättar svenska turisters hotellakan i Thailand arbetar 17-timmarspass. Frukostfrallorna bakas av anställda som inte haft semester på ett år. I Dubai får de som bäddar sängar och rengör poolen passen beslagtagna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.