DI > Ekonomi

Sunday, 28 February, 15:55

DI - 22 jan 21 kl. 09:09

Storbritannien överväger stänga gränserna
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbritannien, överväger, stänga, gränserna
Expressen - 21 sep 15 kl. 10:51

Finland överväger att stänga gränsen

Gränsbevakningen vid den finska gränsen har redan skärpts. Nu säger Finlands inrikesminister Petteri Orpo att det kan bli ett alternativ för Finland att stänga gränserna helt. – Om vi inte hittar en europeisk lösning, måste vi själva rita om gränserna för den okontrollerade invandringen, säger han till Verkkouutiset..

SR - 31 jul 17 kl. 19:03

Storbritannien stoppar den fria rörligheten 2019

Storbritannien kommer att stänga gränserna för EU:s fria rörlighet 2019, det beskedet kom från Storbritanniens premiärminister Theresa May i dag. – Det finns uppenbarligen en splittring inom regeringen, säger professor Peo Hansen..

YLE - 17 sep 17 kl. 19:20

Finskan är fortfarande en stötesten för många finlandssvenskar: "Kan man språket gör man fler affärer"

Närpes är känt för sin starka svenskspråkighet. Staden blev officiellt tvåspråkig år 2016, men fortfarande är det svenskan som dominerar. Ändå behövs finskan dagligen.

YLE - 27 nov 16 kl. 15:06

Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över

((vis:1136908)) Källor Uppgifterna härstammar från flera olika källor. Vi har i regel prioriterat nyare källor över äldre.
Sammanställt material om nationella alkoholrekommendationer
Good Practice Principles for Low Risk Guidelines, THL/RARHA (oktober 2016):
Low risk drinking guidelines in EU, RARHA (2016)
SSA: Governmental standard drink definitions and low-risk alcohol consumption guidelines in 37 countries (13.

YLE - 22 nov 15 kl. 12:00

Svårt återförena flyktingfamiljer

Somaliska Nadifo flydde från sitt hemland till Finland, men hennes barn som nu är 10 och 13 får inte komma hit. Migrationsverket anser att familjelivet upphörde när Nadifo flydde. Somalierna får oftare avslag än andra när de ansöker om familjeåterförening.

YLE - 01 sep 14 kl. 05:27

Svartåbor vill få vård i Lojo

Flera Svartåbor överväger att byta till Lojo hälsovårdscentral efter att jouren vid Karis hälsostation stängde åtminstone tillfälligt i mitten av augusti. 26 raseborgare har sedan början av året valt Lojo hälsovårdscentral. Sedan början av året är det möjligt att välja hälsovårdscentral över kommungränserna.

Skånskan - 17 mar 20 kl. 09:27

Ingen stor omsvängning av Sveriges strategi

Varken Sverige eller Storbritannien planerar några större förändringar av ländernas respektive strategier för att bekämpa coronaviruset. Detta trots en oroväckande rapport i Storbritannien som visar att antalet dödsfall där kan bli så många som 260 000 med nuvarande strategi.– Det här är duktiga forskare, men de har räknat fel förut.

YLE - 04 jun 13 kl. 16:29

Oklart om massvaccinationer mot TBE

Fästingar sprider allt mer hjärnhinneinflammation och myndigheterna överväger därför att ge folk i sydvästra Lappland och i Pargas möjligheten att vaccinera sig gratis. Saken är ändå inte helt enkel - en utökad vaccinering har både fördelar och nackdelar. Fästingar kan bära på flera smittsamma sjukdomar.

YLE - 02 mar 16 kl. 21:41

Yles Pia Santonen lusläste skolrapporten: Inget nytt och fräscht i Raseborg 2020

Eleverna i Raseborgs svenskspråkiga grundskolor har minskat med 400 elever på tio år. Var femte pulpet står så att säga tom. Många skolor har under 60 elever.

YLE - 13 maj 14 kl. 04:25

Här är de österbottniska kandidaterna i EU-valet

Är det en skam att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller ska vi skärpa bevakningen av gränserna och i stället hjälpa folk i deras egna länder? Åsikterna går isär när 14 EU-kandidater från Österbotten svarar på frågor i Yles intervjuer.

HBL - 13 jun 13 kl. 05:34

Sibbo klarar ett par tusen nya sjuklingar

Hälsovårdscentralen förbereder sig redan nu för en stor mängd nya patienter som inte är Sibbobor.När de nya EU-bestämmelserna träder i kraft vid årsskiftet slopas kommungränserna i vården. Det är en klar förbättring för dem som exempelvis bor vid gränsen mellan två kommuner men på fel sida med tanke på avståndet till närmaste vårdcentral.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.