Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Friday, 26 February, 19:57

Länstidningen i Jämtland - 22 jan 21 kl. 08:00

Debatt: Sverige saknas i kärnvapenförbudetI dag den 22 januari 2021 träder FN:s avtal för ett kärnvapenförbud (Treaty on the Prohibition of....
Läs mer på Länstidningen i Jämtland
Läs mer om:
FN, Prohibition

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Sverige, saknasi , kärnvapenförbudet
Barometern - 22 jan 18 kl. 00:30

Läs på om kärnvapenförbudet!

Förbudet mot kärnvapen som diskuterats nu är betydligt mer långtgående än vad som noterats i svensk debatt. Möjliga följder av konventionen är att svenskt försvar och försvarsindustri isoleras..

DN - 04 dec 17 kl. 21:14

USA varnar Sverige om kärnvapenförbud

Om Sverige skriver på FN-förbudet mot kärnvapen skulle det skapa problem i banden med Nato. Det säger USA:s Nato-ambassadör Kay Bailey Hutchison till DN. På tisdagen ska den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson möta Margot Wallström i Bryssel..

Blekinge Läns tidning - 07 feb 19 kl. 06:00

Skriv under kärnvapenförbudet!

Avtalet om ett förbud mot kärnvapen innebär att det inte blir tillåtet att utveckla, använda, prova, utplacera, ta emot eller hota med kärnvapen eller understödja andra länders kärnvapenprogram. Sverige bör ratificera avtalet..

YLE - 06 sep 17 kl. 17:32

Finland och Sverige oense om förbud mot kärnvapen – “Nato-optionen gör att Finland inte vill vara med”

Sveriges utrikesminister Margot Wallström hoppas på ett totalförbud av kärnvapen i världen. Att Finland väljer en annan väg förklarar hon med att man är rädd för att stänga dörren till Nato. När Margot Wallström besöker Helsingfors för att diskutera nordiskt samarbete är det tredje gången på en vecka hon möter sin finländske kollega Timo Soini.

SmålandsPosten - 15 feb 19 kl. 05:30

Sverige kan skriva under FN:s kärnvapenförbud

Regeringens enmansutredning om konsekvenserna av att ansluta Sverige till FN:s kärnvapenförbud lades nyligen fram. Frågan om Sveriges säkerhetspolitiska samarbete med USA och Nato har varit grunden för utredningen. Slutsatsen i utredningen är att Sverige inte ska skriva under kärnvapenförbudet..

Expressen - 13 sep 17 kl. 11:45

Hiroshima-överlevare: Sverige måste skriva på

De flesta av mina klasskamrater brändes levande till döds. Jag kan fortfarande höra deras röster som med skräck ropade efter hjälp. Sverige måste snarast underteckna och ratificera kärnvapenförbudet, skriver Hiroshima-överlevaren Setsuko Thurlow..

Expressen - 13 sep 17 kl. 11:45

Hiroshima-överlevare: Sverige måste skriva på

De flesta av mina klasskamrater brändes levande till döds. Jag kan fortfarande höra deras röster som med skräck ropade efter hjälp. Sverige måste snarast underteckna och ratificera kärnvapenförbudet, skriver Hiroshima-överlevaren Setsuko Thurlow..

Aftonbladet - 03 sep 17 kl. 04:00

Sverige måste säga ja till kärnvapenförbudet

DN - 09 okt 17 kl. 23:10

”Sverige riskerar sämre relationer med USA”

Fredspristagaren ICAN uppmanar den svenska regeringen att snabbt skriva på kärnvapenförbudet i FN. Men då skadas Sveriges anseende i Washington och det blir inga fler ministermöten. Den varningen kommer från James Townsend, tidigare statssekreterare i Pentagon..

Cornucopia - 14 jul 19 kl. 16:41

Regeringen undertecknar inte kärnvapenförbudskonventionen

Regeringen skriver inte på FN:s förbudskonvention mot kärnvapen. Det är ett mycket positivt besked för svenskt försvar och säkerhetspolitik, då en påskrift hade klippt våra band till våra demokratiska grannar i Nato och lämnat Sverige öppet för ryskt konventionellt- eller kärnvapenangrepp utan möjlighet att ens få konventionell hjälp.
Det svärs antagligen en del på ryska utrikesdepartemnetet i Moskva.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.