SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 22:51

SR - 22 jan 21 kl. 07:16

IS låg bakom självmordsattack på marknadTerrorgruppen IS säger nu att de låg bakom självmordsattacken i går mot en marknad i Iraks huvudstad Bagdad. I attacken som utfördes av två självmordsbombare dödades minst 32 människor och över 100 skadades. Det var det första stora självmordsdådet i Irak på flera år..
Läs mer på SR
Läs mer om:
IS, Iraks, Bagdad, Irak

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS låg, bakom, självmordsattack, marknad
UNT - 17 jul 15 kl. 14:04

Flickor bakom självmordsattack

Minst 13 personer har dödats i en trippelattack i Damaturu i nordöstra Nigeria..

SVT - 17 jul 15 kl. 15:23

Flickor bakom självmordsattack

Minst 13 personer har dödats i en trippelattack i Damaturu i nordöstra Nigeria..

SvD - 11 nov 15 kl. 09:00

”Smuggling bakom ökad illegal marknad”

Det senaste decenniet har vi sett en ökning av dödsfall relaterade till flera narkotikaklassade läkemedel. Men det är för tidigt att slå fast förklaringarna till ökningen av drogrelaterade dödsfall som återspeglas i dödsorsaksstatistiken, skriver avdelningschefer vid Socialstyrelsen i en replik..

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

”Orealistisk återöppningseufori bakom SAS-rekommendation”

Rekommendationen höjs trots att SAS-aktien är ”mycket dyr”, skriver Sydbanks aktieanalyschef Jacob Pedersen och påpekar att det inte alls är omöjligt att SAS kommer behöva ta in ytterligare kapital inom en snar framtid. ”Det finns dock inget som tyder på att SAS-aktien kommer att börja handlas mer rationellt de närmaste månaderna, när återöppningseuforin kan överskugga den finansiella verkligheten”, skriver bankens analytiker. SAS lämnade rapport för det första kvartalet på torsdagsmorgonen och valutaeffekter och lägre avskrivningar minskade resultatnedgången.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 07:00

Fortsatt ovisst för Röstånga marknad

RÖSTÅNGA Bo-Göran Andersson, marknadsgeneral och en av arrangörerna bakom Röstånga marknad, är nöjd med årets upplaga av marknaden. Men framtiden ser ändå oviss ut.Marknaden hölls i gassande högsommarvärme förra helgen, men trots det var det bekymmer med markförhållandena.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mins en död i självmordsattack

En explosion har inträffat i Kenyas huvudstad Nairobi, rapporterar Reuters.Enligt lokala medier ska det handla om en självmordsattack nära en militärbas. Minst en person har dödats och flera har skadats.

Kristianstadsbladet - 03 mar 13 kl. 17:37

Dödlig självmordsattack i Karachi


Ett 20-tal personer dödades och minst 50 skadades på söndagen i en självmordsattack i Pakistans största stad Karachi. Polischefen Fayaz Lughari i Sindhprovinsen sade att två explosioner inträffat, men kunde bara bekräfta att en av sprängningarna var en bomb.Polis misstänkte inledningsvis att militanta sunnimuslimska grupper låg bakom sprängdådet..

Helsingborgs Dagblad - 03 mar 13 kl. 17:39

Dödlig självmordsattack i Karachi

Ett 20-tal personer dödades och minst 50 skadades på söndagen i en självmordsattack i Pakistans största stad Karachi. Polischefen Fayaz Lughari i Sindhprovinsen sade att två explosioner inträffat, men kunde bara bekräfta att en av sprängningarna var en bomb. Polis misstänkte inledningsvis att militanta sunnimuslimska grupper låg bakom sprängdådet..

Kristianstadsbladet - 03 mar 13 kl. 19:34

45 döda i självmordsattack i Karachi


Minst 45 personer har dödats i en självmordsattack i Pakistans största stad Karachi. Ytterligare 150 människor uppges ha skadats i attacken, enligt myndigheterna.Polischefen Fayaz Lughari i Sindhprovinsen sade att två explosioner inträffat, men kunde bara bekräfta att en av sprängningarna var en bomb.

Sydsvenskan - 03 mar 13 kl. 19:42

45 döda i självmordsattack

Minst 45 personer har dödats i en självmordsattack i Pakistans största stad Karachi. Ytterligare 150 människor uppges ha skadats. Polis misstänker att militanta sunnimuslimska grupper kan ligga bakom dådet..

BT - 08 jul 14 kl. 09:14

Självmordsattack i östra Afghanistan

En självmordsattack i östra Afghanistan har dödat tio civila, två afghanska poliser och fyra soldater från den Natoledda Isaf-styrkan, uppger myndigheter. Attacken riktades mot en grupp utländska soldater i östra Afghanistan och självmordsbombaren närmade sig gruppen på cykel innan han detonerade sin sprängladdning. Nationaliteten på de dödade soldaterna har inte offentliggjorts.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Nederländerna klassar Kinas behandling av uigurer som folkmord

Nederländernas parlament har röstat för att klassa Kinas behandlingar av uigurer i Xinjiang-regionen som folkmord. Nederländerna är det första land i Europa där ett sådant förslag röstas igenom, och beslutet togs efter rapporter om övergrepp, steriliseringar, tvångsarbete och förföljelse av den muslimska folkgruppen i Kina. Hör Ekots kinakommentator Hanna Sahlberg om utvecklingen som möter motstånd i Peking..

SR - 2 timmar sedan

Astrachefen hoppas kunna leverera utlovade doser till EU

Cheferna för de stora vaccintillverkarna frågades ut i EU-parlamentet i Bryssel tidigare ikväll om hur produktionen av vaccin ska kunna utökas. ”Vi jobbar 24 timmar om dygnet för att skala upp tillverkningen och jag tror att vi kan leverera utlovade doser redan under nästa kvartal” sa Astra Zenecas VD Pascal Soriot bland annat. Det kom som något av kalldusch för många EU-länder när Astra Zeneca i januari meddelade att man drar ned på leveranserna till EU med 60 procent på grund av problem hos företagets underleverantör i Belgien..

SR - 3 timmar sedan

Fler domar för mutbrott riktade mot myndighetspersoner

Bland de 26 personer som dömdes för mutbrott 2020, har antalet fall där myndighetsutövare är inblandade ökat. Det gäller bland annat mutförsök vid körkortsprov och i försök att påskynda processer vid statliga myndigheter. Vid en uppstart efter Corona är det angeläget att fundera över vilka korruptionsrisker som kan uppstå, säger Hayaat Ibrahim, tillförordnad generalsekreterare vid Institutet mot Mutor..

SR - 3 timmar sedan

MUST utesluter inte väpnat angrepp: ”Det är hot mot hela samhället”

Hotbilden mot Sverige har blivit mer komplex och väpnat angrepp kan inte uteslutas. En försvagad internationell ordning, med en utveckling mot mer hårdhänt maktpolitik har förstärkts och det innebär en förhöjd risk för Sverige. Det skriver MUST den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten i sin årsöversikt som presenterades under torsdagen..

SR - 4 timmar sedan

Armeniens ledare vill förhandla – möts av ilska

Den politiska krisen i Armenien fördjupas, oppositionspartier och militär kräver att premiärministern avgår. Idag ställde också höga militärer ett sånt krav till premiärminister och regering. Men premiärministern Nikol Pasjinian kallar det försök till militärkupp och manar oppositionen till samtal istället..

SR - 4 timmar sedan

Andreas Liljeheden: ”Stor frustration hos ledamöterna på mötet”

EU:s stats- och regeringschefer har samlats digitalt för ett två dagars toppmöte som främst kommer att handla om corona och vaccinationer – detta inför hotet om en tredje våg. Krav på uppskalning av produktion av vaccin och ökade leveranser. Hör Ekots korrespondent i Bryssel Andreas Liljeheden berätta om en stor frustration på mötet över att det går för långsamt..

SR - 5 timmar sedan

Riksdagsmajoritet för att ge mer pengar till äldreomsorgen

SD ställer sig bakom förslaget från M, KD och V om 4,35 miljarder kronor extra i år till äldreomsorgen som ska finansieras med att staten ökar upplåningen. Hälften ska gå till att minska antalet timanställda. "Det är uppenbart att de inte har ett långsiktigt helhetsprogram och då skapar man ju heller inte de förutsättningar som är nödvändiga", säger finansminister Magdalena Andersson..

SR - 5 timmar sedan

Kritik mot kommuner som delar personuppgifter: ”Ett misslyckande”

Det kommer nu kritik mot svenska myndigheter och kommuner efter Ekots rapportering om att de delar personuppgifter utan besökarnas samtycke. Flera kommuner och myndigheter medger att de inte känt till problemet. "Jag tror inte man är fullt medveten om hur mycket information som lämnas till Google", säger Peter Michanek, talesperson för Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter..

SR - 6 timmar sedan

Flera företag tar fram vaccin mot virusvarianter

Flera företag tar fram nya versioner av sitt vaccin som ska fungera bättre mot varianter av coronaviruset. Pfizer Biontech och Moderna har båda inlett kliniska studier för sitt vaccin mot den Sydafrikanska varianten. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström menar att det här innebär att man inte behöver vara orolig att vaccinen inte ska fungera mot mutationer..

SR - 6 timmar sedan

16,8 grader i Kalmar: Nationellt värmerekord

Idag har det noterats nationellt värmerekord för februari - vid flygplatsen i Kalmar var det 16,8 grader. Enligt SMHI beror det på varma så kallade Föhnvindar. Ett högtryck i sydväst gör att mild luft når västkusten på sin väg österut över sydsvenska höglandet uppstår Föhneffekten – luften blir torrare och därmed ännu varmare på ostkusten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.