Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 01 March, 01:18

Dalarnas tidningar - 22 jan 21 kl. 07:01

Bröt sig in hos avliden – förklaringen: "Gud sa att jag köpt huset"Han tog sig in genom köksfönstret med en kofot. När larmet gick förklarade mannen för de....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bröt sig in hos, avliden, förklaringen, Gudsa att , jag köpt huset
Dagen - 14 apr 11 kl. 03:00

Underkänn inte tron hos oss barndöpta

Samuel Svensson berättar i Dagen om att man i hans församling i Åstorp firade 100-årsjubileum. För så länge sedan hade Helge Åkesson där förrättat dop av vuxna. Han betonar att dop av vuxna är det enda som bör gälla.

Dagen - 14 sep 11 kl. 03:00

Gud har en plan för det judiska folket

Först - jag använder begreppet "ersättningsteologi" i sin ursprungliga historiska betydelse: att kyrkan/församlingen ersatt det etniska Israel som förbundspartner och att alla löften till det judiska folket i GT i stället får sin tillämpning på den kristna kyrkan. Judarna har därmed inte längre någon särskild betydelse för Guds handlande i historien. Detta är ett uttryck för den hednakristna kyrkans förhävelse, som redan Paulus varnade för.

YA - 27 mar 11 kl. 17:17

Kampen om Gud

Lena Andersson skrev härrom månaden i Dagens Nyheter en uppmärksammad krönika om Svenska Kyrkans kampanj: "Vi tror på en gud som inte gör skillnad på människor". Krönikan kan beskrivas som ett missbruk av filosofin. Som när man, när någon säger att det är vackert väder, drabbande invänder: Vad menar du med vackert?

Kristianstadsbladet - 28 mar 11 kl. 06:30

Kampen om Gud

Lena Andersson skrev härom månaden i Dagens Nyheter en uppmärksammad krönika om Svenska Kyrkans kamp?
Enligt Andersson gör utsagan polyteismen sann. Tror man på en gud måste det finnas flera.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Gud är Skaparen - inte skapad

Med förvåning läser jag följande rader i Hasse Boströms ledarkrönika i Dagen 20/10: "Även för oss som har en väl förankrad tro på Gud finns det frågor kvar. Den klassiska, som vi själva ställde oss som barn: Om Gud alltid funnits, vem skapade honom?""Även för oss...

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 15:12

Regeringsförklaringen: Nej till Nato borta - Ann Linde ny utrikesminister

I statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring vid riksdagens öppnande hade tidigare formulering om att Sverige inte ska gå med i Nato strukits, och istället ska försvarssamarbeten fördjupas och den transatlantiska länken värnas. Ser man redan effekterna av att Margot Wallström avgått som utrikesminister?
Ann Linde (S), ny utrikesminister.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

En freudiansk felsägning i politikens fråga till Gud

Med oförminskad förvåning fastnar ett uttalande från Ismail Kamil, Folkpartiet, som tidigare blev tillfrågad av Dagen vilken fråga han skulle vilja ställa till Gud. Ismail Kamils svar var: "Jag tror inte på dig. Vad gör du åt saken?

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 20:20

Gud och blandat

Foto: Phil Fisk
Författaren Alain de Bottons bok om hur ateister bör kunna tillägna sig det goda i religionerna har blivit en livligt omdiskuterad bok i hemlandet England. Frilansjournalist Tomas Polvall förstår inte varför. Flumsnack!

Världen Idag - 29 apr 16 kl. 12:01

Kraften i bönen ligger inte hos den som ber men hos honom som lyssnar.

Jeremia 29:11–141 Johannes 5:13–15Lukas evangelium 11:1–13Psaltaren 13 Kraften i bönen ligger inte hos den som ber men hos honom som lyssnar. Att i bönen komma inför Gud för att sätta ord på det som bekymrar eller oroar, är som att prata med en god vän om det som tynger. Bara det att ha någon som lyssnar, kan ge nytt perspektiv på det som är jobbigt.

Sydsvenskan - 29 okt 15 kl. 04:00

Gud och jag

Hur kan det komma sig att jag en mycket sen kväll, ganska trött efter en fest börjar läsa i KG Hammars bok som handlar om något så teoretiskt teologiskt som ”Gud som apofatiskt provisorium”, utan att kunna släppa den?Det måste bero på att den rör något väsentligt om Gudsuppfattningen och religionen.Vad innebär då denna krångliga term?

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 11 kl. 12:00

Sergio de Jesus: Jag fick ett jobb nära gud

Foto: Tomas Nyberg
Idag börjar TA:s nya artikelserie "Jorden runt i Trelleborg".
I sitt gamla hemland var Sergio de Jesus instruktör för den brasilianska kampsporten capoeira. Det var också den som ledde honom till Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.