SR > Nyheter

Monday, 01 March, 14:44

SR - 22 jan 21 kl. 06:29

Norsk irritation: Coronaregler har ändrats över 70 gångerSedan sista mars förra året har norska myndigheter ändrat i coronaföreskrifterna över 70 gånger skriver Aftenposten. "Det är svårt att hänga med och man blir rädd för att göra fel", säger Andrea Hegg som bor i Oslo. "Det är svårt men nödvändigt eftersom reglerna ändras hela tiden", säger Frode Forland på norska Folkhälsoinstitutet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Aftenposten, Andrea Hegg, Oslo, Frode Forland, Folkhälsoinstitutet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, irritation, Coronareglerhar , ändratsöver 70 , gånger
DN - 19 jan 19 kl. 16:28

Norsk irritation inför matchen mot Sverige: ”För kort vila”

På måndag möts Sverige och Norge i en match som kan avgöra vilket av lagen som går till en VM-semifinal. Inför matchen har Sverige kunnat vila 46 timmar, medan Norge bara får 20 timmar. – Jag skulle gärna haft den vilan, säger Norges Espen Lie Hansen..

Expressen - 09 maj 20 kl. 13:50

Studie visar: Unga män bryter coronaregler mer

Yngre män bryter mot coronaregler dubbelt så ofta som yngre kvinnor, visar en ny brittisk studie.Gruppen pekas i studien ut som ”självcentrerade och omogna”, enligt The Guardian. .

SVT - 25 maj 20 kl. 10:59

Norska skidlandslaget med extra stränga coronaregler – men inte Sverige

Mindre träningsgrupper än andra sporter. Och längre avstånd än i resten av samhället. Det norska skidlandslaget inför mer stränga coronaregler än vad resten av det norska samhället gör.

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 15:34

Artister kräver tydligare coronaregler

173 musiker, scenarbetare och artister vill se tydligare coronaregler kring folksamlingar. I ett öppet brev ifrågasätter de vad de menar är skillnader mellan olika branscher, rapporterar SVT Kulturnyheterna. ”Vi ser fulla krogar, uteserveringar och över.

SR - 13 jul 20 kl. 17:17

Artister i upprop mot coronaregler

173 musiker, scenarbetare och artister vill se tydligare coronaregler kring folksamlingar..

GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 13:38

Oppositionen kräver tydligare coronaregler för kulturbranschen

Efter den senaste tidens kritik från kulturbranschen kräver nu flera politiska partier tydligare coronaregler för kulturevenemang..

Expressen - 09 aug 20 kl. 06:06

Straffas om de bryter mot coronaregler

Venezuelaner som bryter mot coronaregler straffas.De tvingas sitta under brännande sol, beordras till fysisk träning och i vissa fall blir de misshandlade, rapporterar Reuters.– Det är galenskap, säger Roberto Vargas som är en av de som straffats..

SVT - 19 aug 20 kl. 10:53

Här är höstens coronaregler i skolorna

Klockan 11:00 kommer utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsammans med Helén Ängmo, generaldirektör för Skolinspektionen, att presentera vilka coronaregler som gäller i den svenska skolan inför höstterminen. SVT Nyheter sänder direkt från presskonferensen..

SR - 23 aug 20 kl. 19:01

Politiker bröt mot coronaregler – parlamentet extrainkallas

Det irländska parlamentet ska extrainkallas, efter att högt uppsatta politiker från två av regeringspartierna brutit mot landets stränga coronaregler..

Vimmerby Tidning - 01 sep 20 kl. 12:05

Coronaregler ger handduksproblem för spelarna

Tennisens coronaregler säger att bollkallarna inte längre får serva spelarna med handdukar..

UNT - 01 sep 20 kl. 12:05

Coronaregler ger handduksproblem för spelarna

Tennisens coronaregler säger att bollkallarna inte längre får serva spelarna med handdukar..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Försökte muta domare – Sarkozy döms till fängelse

Frankrikes tidigare president Nicholas Sarkozy döms till ett års fängelse för korruptionsbrott, enligt AP. Han döms för att ha försökt muta en domare. Sarkozy är nu den andra expresidenten i Frankrikes moderna historia som döms för korruptionsbrott, enligt nyhetsbyrån Reuters.

SR - 1 timme sedan

Nu blir Tjeckiens restriktioner ännu strängare

Tjeckien har just nu den högsta rapporterade smittspridningen i världen. I dag inför landet de striktaste restriktionerna landet haft under coronakrisen. Bland annat får tjeckerna inte lämna sina hemmadistrikt utan intyg och att umgås med personer utanför det egna hushållet förbjuds.

SR - 1 timme sedan

Finlands ska stänga ned stora delar av samhället

I Finland har regeringen beslutat att delar av samhället måste stänga för att komma till rätta med smittspridningen. Bland annat kommer restauranger och barer stängas i tre veckor – med start nästa vecka. Dessutom ska skolor gå över till distansundervisning i större utsträckning än idag.

SR - 1 timme sedan

Kvinna anklagad för deltagande i terrororganisation

I Norge inleds under måndagen rättegången mot en kvinna som åtalas för deltagande i terrororganisationen IS under åren 2013 till 2019. Kvinnan och hennes två barn hämtades hem till Norge från flyktinglägret Al-Hol i Syrien i januari 2020 av norska myndigheter vilket ledde till regeringskris när Fremskrittspartiet lämnade regeringen i protest. Kvinnan nekar till brott och menar att hon försökt lämna IS utan att lyckas..

SR - 2 timmar sedan

Veckopendlare får inte passera – har inte sett familjen på fem veckor

I fredags meddelades att gränsen mot Sverige öppnas för dagpendlare från och med idag. Men för många svenskar, som veckopendlar, finns det fortfarande ingen lösning. "Jag har sagt till mina chefer att jag tar vecka för vecka för en kan ju bryta ihop helt och hållet till slut.

SR - 2 timmar sedan

Psykiatriorganisationer ser ökat behov av nationell stödlinje

Folkhälsomyndigheten förslag om en nationell stödlinje för personer med psykisk ohälsa, självmordsbenägna och närstående tas emot positivt av psykiatriorganisationer. Rickard Bracken, generalsekreterare för Suicide Zero menar att det är viktigt med en offentligt finansierad stödlinje. Ansvarig minister, Lena Hallengren (S) ser att det är angeläget att arbeta vidare med förslaget men har inget besked när en stödlinje kan bli aktuell..

SR - 3 timmar sedan

Ministerns besked: Höghastighetståg måste gå genom städerna

Enligt Trafikverkets utredning som kom idag blir prislappen för höghastighetståg med stationer i städerna 295 miljarder kronor – 90 miljarder kronor mer än det tak som har satts i januariöverenskommelsen. Infrastrukturminister Tomas Eneroth säger att en järnväg för höghastighetståg måste dras igenom städer. ”Om den nya stambanan ska bidra till regional pendling, då måste det finnas möjligheter att hoppa på tågen och pendla till arbetet”..

SR - 3 timmar sedan

Juntan anklagar Aung San Suu Kyi för uppvigling

Juntan i Myanmar anklagar Aung San Suu Kyi för att ha uppviglat befolkningen. Hon är sen tidigare åtalad för att ha brutit mot landets importlagar och katastroflag. I går dödades minst 19 personer, trots det fortsätter folket att protestera mot militärens maktövertagande.

SR - 3 timmar sedan

Fler vårdas på intensiven igen

Antalet patienter som får intensivvård på grund av covid-19 ökar. 14 av landets 21 regioner rapporterar nu en uppåtgående trend. Den senaste statistiken visar att 240 patienter vårdas på iva-avdelning jämfört med 197 för tio dagar sedan.

SR - 5 timmar sedan

Nya regler för elsparkcyklar ska minska olyckor

För att minska antalet olyckor med elsparkcyklar vill Transportstyrelsen införa flera nya regler. Till exempel vill myndigheten ta bort taket för motoreffekten. Det skulle göra det möjligt med mer robusta och säkra elsparkcyklar, med bättre bromsar och däck.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.