DN > Nyheter

Wednesday, 03 March, 21:24

DN - 22 jan 21 kl. 06:19

Tusentals utan ström – och mer snö väntasSMHI klass 2-varnar för snö längs Norrlandskusten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SMHI, Norrlandskusten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals utan strömoch , mer, snö, väntas
Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 15:50

Olle Lönnaeus: Gränskontroller kvar året ut – mer skärpningar väntas.

Gränskontrollerna löste inte flyktingkrisen på en dag – om någon hade trott det. Första dygnet sökte drygt 1 600 personer asyl i Sverige, lika många som under höstens toppar. Migrationsverket har nu så stor brist på boenden att ett stort antal flyktingar kan tvingas sova på gatan i helgen.

YLE - 13 aug 15 kl. 12:14

Mer alger än i fjol - börjar synas vid ytan

De senaste dagarnas varma väder har lett till att de blågröna algerna har dykt upp, både ute på havet och vid stränderna. Och algläget väntas bli ännu sämre. Harri Kuosa vid Finlands miljöcentral Harri Kuosa - I år är det mer blågröna alger i Östersjön än i fjol, men många finländare har inte ännu lagt märke till det eftersom algerna har befunnit sig djupare på grund av det blåsiga vädret.

SmålandsPosten - 07 dec 13 kl. 22:23

Stormen över ? mer snö på väg

Stormen Sven har bedarrat och vattnet i de översvämmade delarna av södra Sverige har dragit sig tillbaka. Men redan under söndagen väntas mer snö. – Stormen har gett upp.

Politologerna - 09 jan 16 kl. 08:43

Om demokratiutredningens förslag till sänkt rösträttsålder

Demokratiutredningen föreslår försök med sänkt rösträttsålder till 16-år i lokala val vid de två nästkommande riksdagsvalen. Liknande försök har genomförts i flera andra länder tidigare (t ex Norge) och på flera håll (Skottland, Österrike, Estland, delstater i Tyskland och USA) har valsystemet ändrats permanent i närtid. Andra länder som t ex Brasilien och Argentina har länge haft 16 år som rösträttsgräns.

BT - 28 okt 13 kl. 21:36

Nästan 87 000 hushåll strömlösa

Stormen Simone härjar fortfarande med kraftiga vindar, och nästan 87 000 hushåll saknar el. Orkanvindar har uppmätts på flera håll. Träd och elledningar har blockerat vägar, hustak har blåst ned och lastbilar har vält.

BT - 19 aug 14 kl. 20:25

Mer regn väntas över Halland

Flera skolor och en vårdcentral i Getinge utanför Halmstad har tvingats stänga på grund av översvämningar. Och kulmen är ännu inte nådd. SMHI har utfärdat en klass 3-varning för området.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 10:00

Spännande räntebesked väntas på torsdag

Samtliga nio ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken upprepade i samband med räntebeskedet i februari att ”nästa höjning sannolikt sker under andra halvåret 2019” (mest sannolikt i september enligt räntebanan). Räntebanan lämnades också oförändrad jämfört med i december med undantag för att den då sträckte sig ett kvartal längre (och indikerade att räntan då skulle stiga till 1,10 procent från 0,98 procent under fjärde kvartalet).

YLE - 17 apr 15 kl. 03:51

Experter: Lagligt att strömma olagliga videor

Vart fjärde finländskt hushåll ser på olagligt uppladdade tv-serier och filmer via nätet, och andelen växer kraftigt. Det uppger upphovsrättsinnehavarnas intresseorganisation, som nu också anser att det är olagligt att ta del av det materialet. Men uppfattningen får inte stöd bland juridiska experter.

Supermiljöbloggen - 03 dec 18 kl. 17:58

Forskare: Dammar gör mer skada än nytta för miljön

De miljömässiga och sociala kostnaderna för dammar runt om i världen har underskattats gravt, och kommer bli allt mer synliga i framtiden. Det menar forskare från Michigan State University. Vattenkraft står för 70% av den globala förnybara energiförsörjningen.

Cornucopia - 11 okt 14 kl. 14:49

Omfattande strömavbrott i lilla Svedala

Lilla Svedala centralort med sina nästan 11 000 invånare har drabbats av ett omfattande strömavbrott, sedan ett ställverk exploderat. Strömmen förväntas vara tillbaka via ett mobilt nödställverk tidigast i morgon.

Det är förstås intressant att läsa om hur strömavbrottet hanteras och konsekvenserna.

Supermiljöbloggen - 14 okt 16 kl. 16:03

Mindre is bör leda till mer handling

The Guardian och CNN rapporterade under september om en oroande utveckling i den arktiska regionen. Arktis riskerar att helt förlora sommarisen och isen på Grönland smälter snabbare än tidigare beräknat. Nu manar FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon till omgående implementering av Parisavtalet för att stoppa den negativa utvecklingen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.