SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 23:20

SR - 22 jan 21 kl. 06:07

Fortsatt polisinsats mot kriminellt nätverk i MärstaI helgen sköts en man till döds i Märsta och polisen utreder om det finns en koppling till kriminella nätverk. Det kriminella nätverk som finns i Märsta anses av polisen vara ett av de mest våldsdrivande i Stockholmsregionen, och polisen har det senaste året arbetat i en särskild insats mot nätverket. "Förhoppningen är att på sikt kommer antalet skjutningar och sprängningar minska", säger Martin Wallin en av insatsledarna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Märsta, Stockholmsregionen, Martin Wallin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt polisinsatsmot , kriminellt, nätverki , Märsta
Aftonbladet - 24 mar 20 kl. 10:06

Man i kriminellt nätverk gripen för ekonomisk brottslighet

▸ i morse greps en man i 40-årsåldern i Märsta. Brotten handlar om grovt bedrägeri och grov penningtvätt och misstänks ha….

BT - 01 aug 12 kl. 14:08

Hårda straff i uppmärksammat gängmål

Ledaren för Södertäljenätverket, en 31-åring, döms till livstids fängelse för att ha beordrat tre mord. Flera andra män får mångåriga fängelsestraff. Domen ses som en seger i kampen mot gängkriminalitet.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 07:00

Lyckad nyorientering

Foto: Peter Knutson
Kristina Ohlssons nya kriminalroman är den första i en ny serie. Kulturskribent Kerstin Bergman tycker om den första delen.
Kristina Ohlsson slog igenom 2009 med polisromanen "Askungar" och har sedan varit en av Sveriges mest produktiva författare med deckare, barnböcker och faktaböcker på sitt CV.

BT - 22 okt 13 kl. 21:41

Häktade för skjutning i Göteborg - misstänks även för klädkupp i Borås

Två av sju män som häktats efter förra veckans skjutning i Göteborg misstänks för en klädkupp på en godsterminal i Borås. Efteråt åkte de fast i en trafikkontroll med bilen full av stöldgods. En av dem utpekas som ledargestalt i ett kriminellt nätverk på Hisingen.

Skånskan - 16 nov 15 kl. 15:16

Dansk skattesvindel växer till 9,1 miljarder

Danmark Svindeln mot danska skattemyndigheten Skat växer med ytterligare 2,9 miljarder danska kronor uppger Skatteministeriet. Därmed har bedrägeriet så här långt kostat staten 9,1 miljarder. En huvudmisstänkt finns och 1,7 miljarder har spärrats på utländska bankkonton.

Nyan - 05 jul 16 kl. 05:30

Människosmugglare fick fem års fängelse

Det kriminella nätverket smugglade på bara några veckors tid 146 personer till Finland. Merparten av resorna skedde på färjorna via Mariehamn.

– Innan gripandet hade huvudmannen smugglat med sig sex personer, säger Rasmus Friman.

SvD - 02 apr 17 kl. 21:00

Exkriminell efterlyser hårdare vapenlagar

Calle, som själv varit medlem i ett kriminellt nätverk i Stockholm, efterlyser en skärpning av vapenlagstiftningen. Han är även mycket kritisk till den så kallade straffrabatten. – Första straffet kan vara avgörande, säger han.

Expressen - 29 jun 18 kl. 14:46

Dansk minister vill kunna förbjuda gäng

För första gången någonsin ska en dansk domstol ta ställning till om ett kriminellt nätverk kan förbjudas, rapporterar Ekstrabladet.Det är Danmarks justitieminister, som tillsammans med Riksåklagaren, vill förbjuda det kriminella gänget Loyal to Familia. – Loyal to Familia har skapat rädsla och otrygghet över hela Danmark med mord och skjutningar på öppen gata, säger justitieminister Søren Pape Poulsen i ett pressmeddelande..

Skånskan - 28 dec 18 kl. 09:00

De mest lästa artiklarna i Eslöv under året

Eslöv Massor hände under året i Eslöv. Minns du de största händelserna? Här är de mest vällästa Eslövs-artiklarna på Skånskan.

Sydsvenskan - 15 apr 19 kl. 13:06

Rekordbeslag av elfenben i Kina

Kinesiska myndigheter beslagtog 7,5 ton smugglat elfenben förra månaden – det största beslaget på flera år. Fyndet gjordes i samband med ett tillslag mot ett internationellt kriminellt nätverk som länge har specialiserat sig på smuggling av elfenben, en.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 19 kl. 13:06

Rekordbeslag av elfenben i Kina

Kinesiska myndigheter beslagtog 7,5 ton smugglat elfenben förra månaden – det största beslaget på flera år. Fyndet gjordes i samband med ett tillslag mot ett internationellt kriminellt nätverk som länge har specialiserat sig på smuggling av elfenben, en.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nederländerna klassar Kinas behandling av uigurer som folkmord

Nederländernas parlament har röstat för att klassa Kinas behandlingar av uigurer i Xinjiang-regionen som folkmord. Nederländerna är det första land i Europa där ett sådant förslag röstas igenom, och beslutet togs efter rapporter om övergrepp, steriliseringar, tvångsarbete och förföljelse av den muslimska folkgruppen i Kina. Hör Ekots kinakommentator Hanna Sahlberg om utvecklingen som möter motstånd i Peking..

SR - 2 timmar sedan

Astrachefen hoppas kunna leverera utlovade doser till EU

Cheferna för de stora vaccintillverkarna frågades ut i EU-parlamentet i Bryssel tidigare ikväll om hur produktionen av vaccin ska kunna utökas. ”Vi jobbar 24 timmar om dygnet för att skala upp tillverkningen och jag tror att vi kan leverera utlovade doser redan under nästa kvartal” sa Astra Zenecas VD Pascal Soriot bland annat. Det kom som något av kalldusch för många EU-länder när Astra Zeneca i januari meddelade att man drar ned på leveranserna till EU med 60 procent på grund av problem hos företagets underleverantör i Belgien..

SR - 3 timmar sedan

Fler domar för mutbrott riktade mot myndighetspersoner

Bland de 26 personer som dömdes för mutbrott 2020, har antalet fall där myndighetsutövare är inblandade ökat. Det gäller bland annat mutförsök vid körkortsprov och i försök att påskynda processer vid statliga myndigheter. Vid en uppstart efter Corona är det angeläget att fundera över vilka korruptionsrisker som kan uppstå, säger Hayaat Ibrahim, tillförordnad generalsekreterare vid Institutet mot Mutor..

SR - 4 timmar sedan

MUST utesluter inte väpnat angrepp: ”Det är hot mot hela samhället”

Hotbilden mot Sverige har blivit mer komplex och väpnat angrepp kan inte uteslutas. En försvagad internationell ordning, med en utveckling mot mer hårdhänt maktpolitik har förstärkts och det innebär en förhöjd risk för Sverige. Det skriver MUST den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten i sin årsöversikt som presenterades under torsdagen..

SR - 4 timmar sedan

Armeniens ledare vill förhandla – möts av ilska

Den politiska krisen i Armenien fördjupas, oppositionspartier och militär kräver att premiärministern avgår. Idag ställde också höga militärer ett sånt krav till premiärminister och regering. Men premiärministern Nikol Pasjinian kallar det försök till militärkupp och manar oppositionen till samtal istället..

SR - 5 timmar sedan

Andreas Liljeheden: ”Stor frustration hos ledamöterna på mötet”

EU:s stats- och regeringschefer har samlats digitalt för ett två dagars toppmöte som främst kommer att handla om corona och vaccinationer – detta inför hotet om en tredje våg. Krav på uppskalning av produktion av vaccin och ökade leveranser. Hör Ekots korrespondent i Bryssel Andreas Liljeheden berätta om en stor frustration på mötet över att det går för långsamt..

SR - 5 timmar sedan

Riksdagsmajoritet för att ge mer pengar till äldreomsorgen

SD ställer sig bakom förslaget från M, KD och V om 4,35 miljarder kronor extra i år till äldreomsorgen som ska finansieras med att staten ökar upplåningen. Hälften ska gå till att minska antalet timanställda. "Det är uppenbart att de inte har ett långsiktigt helhetsprogram och då skapar man ju heller inte de förutsättningar som är nödvändiga", säger finansminister Magdalena Andersson..

SR - 6 timmar sedan

Kritik mot kommuner som delar personuppgifter: ”Ett misslyckande”

Det kommer nu kritik mot svenska myndigheter och kommuner efter Ekots rapportering om att de delar personuppgifter utan besökarnas samtycke. Flera kommuner och myndigheter medger att de inte känt till problemet. "Jag tror inte man är fullt medveten om hur mycket information som lämnas till Google", säger Peter Michanek, talesperson för Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter..

SR - 6 timmar sedan

Flera företag tar fram vaccin mot virusvarianter

Flera företag tar fram nya versioner av sitt vaccin som ska fungera bättre mot varianter av coronaviruset. Pfizer Biontech och Moderna har båda inlett kliniska studier för sitt vaccin mot den Sydafrikanska varianten. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström menar att det här innebär att man inte behöver vara orolig att vaccinen inte ska fungera mot mutationer..

SR - 6 timmar sedan

16,8 grader i Kalmar: Nationellt värmerekord

Idag har det noterats nationellt värmerekord för februari - vid flygplatsen i Kalmar var det 16,8 grader. Enligt SMHI beror det på varma så kallade Föhnvindar. Ett högtryck i sydväst gör att mild luft når västkusten på sin väg österut över sydsvenska höglandet uppstår Föhneffekten – luften blir torrare och därmed ännu varmare på ostkusten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.