DI > Ekonomi

Sunday, 07 March, 08:02

DI - 22 jan 21 kl. 05:40

Demokraterna vill skynda på med nya stimulanser
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokraternavill , skyndapå med nya , stimulanser
DI - 22 jul 20 kl. 05:56

USA: Partierna långt ifrån varandra om stimulanser

Republikanerna och demokraterna var fortsatt långt ifrån varandra på tisdagen i förhandlingarna om nya stimulanser i USA..

Ekonomistas - 30 jan 14 kl. 05:55

På vilken typ av konsumenter fungerar finanspolitiska stimulanser?

Jag har tidigare skrivit på Ekonomistas om den akademiska debatt som pågår mellan de som anser att finansiella stimulanser är bra och effektiva och de som hävdar att de inte fungerar. I en ny studie av Jonathan A. Parker verkar det som att båda sidor, på sätt och vis, har rätt.

Politologerna - 12 dec 19 kl. 08:00

Lucka #12: Röstdelning och lokala partiers framgångar. Fallet Demokraterna i Göteborg

Röstdelning – att i de samtida valen till Riksdag, region och kommun rösta på olika partier – är en företeelse som ökat över tid. I valet 2018 sattes till och med ett nytt rekord – 31 procent av de svarande i den svenska Valundersökningen angav att de röstade på olika partier nationellt och lokalt och 28 procent att de röstade på olika partier nationellt och regionalt. I Göteborg uppskattas att 38 procent av väljarna röstade på olika partier till riksdagen och kommunen.

Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 00:38

"Statliga stimulanser kan ge fler studentrum"

Ett generellt statligt investeringsstöd på bostadsmarknaden, likt det som fanns 2002-2006, har många brister och bör inte upprepas. Men ett riktat investeringsstöd kan bli nödvändigt för att trimma marknaden. Det skriver Miljöpartiets språkrör Åsa Romson tillsammans med Petter Forkstam, företrädare för Miljöpartiet i Lund.

Nyheter 24 - 23 jan 12 kl. 09:20

USA-valet: "Mannen demokraterna har väntat på"


ANALYS. Carl Marions, statsvetare vid Stockholms Universitet, om hur Romney lockar konkurrenterna att plocka fram gamla argument som Demokraterna använt. Om man letar upp ordet republikan, i partipolitisk bemärkelse, i en amerikansk ordbok, förväntar sig många demokrater att hitta en bild på Mitt Romney, det republikanska partiets ledande presidentkandidat.

BT - 07 nov 12 kl. 05:28

Demokraterna behåller senaten

Demokraterna behåller makten i senaten och att Republikanerna fortsätter att styra representanthuset, enligt CNN:s prognos.
Republikanen Todd Akin, vars uttalande om våldtäkt och abort upprört i princip hela USA, slogs ut i senatorsvalet av den demokratiska senatorn Claire McCaskill i kampen om Missouri.
Kongressmannen Akin skapade stora rubriker när han slog fast att kvinnor har ett biologiskt försvar som förhindrar graviditet vid våldtäkt.

Jönköpingsnytt - 08 nov 17 kl. 07:01

Demokraterna i blåsväder – anklagas för plagiat

Det nystartade partiet i Jönköping, Demokraterna, har anklagats för plagiat. Detta av Demokraterna i Göteborg.<br/> – Det är plagiat rakt av, de här människorna är lata, säger Martin Wannholt, ordförande för Demokraterna i Göteborg<br/>.

GöteborgsPosten - 20 mar 18 kl. 08:55

Munck och Zeqiraj går med i Demokraterna

Ordföranden i fastighetsnämnden Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna och går med i Demokraterna. Han får sällskap av tidigare miljöpartisten Henrik Munck.
– Vi kan bekräfta att de här två oerhört skickliga politikerna ansluter till Demokraterna, säger Martin Wannholt, ordförande i Demokraterna..

GT - 29 jun 18 kl. 13:02

Därför lämnar Tasbas MP för Demokraterna

Tidigare i år har Henrik Munck och Jahja Zeqiraj anslutit sig till Demokraterna efter att ha lämnat sina tidigare partier MP och S.Nu väljer den tidigare miljöpartisten Özgür Tasbas att gå med i Demokraterna.– Jag har fått förslag från både M och L, men tycker att Demokraterna är det bästa för mig, säger han..

Skånskan - 11 jul 19 kl. 05:30

Internt bråk hos demokraterna oroar

Utsikterna att de amerikanska väljarna väljer om Donald Trump som president vid valet 2020 ökar när nu interna bråk hos Demokraterna kommer i ljuset. I ett relativt svagt parti som saknar en tydlig ledare är det lätt att kampen mot motståndaren blir överordnad vad partiet vill politiskt. Och då ökar också risken för en intern maktkamp, något vi ser nu när Demokraterna ska vaska fram sin huvudkandidat till president i valet i november nästa år.

BT - 24 aug 14 kl. 11:10

Lundqvist: "Jag vill skynda långsamt"

Han har pekats ut som den givna efterträdaren till Anders Svensson – men lade i stället beslag på vänsterbacksplatsen när Niklas Hult stack på proffsäventyr. Nu hyllas Adam Lundqvist, 20, från alla håll – utan att vilja sväva iväg. "Jag vill skynda långsamt", säger Elfsborgstalangen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.