GT > Nyheter

Thursday, 25 February, 17:23

GT - 22 jan 21 kl. 01:08

Svårt att rekrytera personal till psykiatrinVuxenpsykiatrin i Åmål och Lilla Edet har svårt att rekrytera ny personal.Nu riskerar mottagningarna att läggas ner – trots att hundratals personer står i kö till mottagningarna i Västsverige, enligt P4 Väst.– Vi har jättesvårt att rekrytera till de här mindre mottagningarna, säger NU-sjukvårdens ordförande Peter Heie (C) till radion..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Åmål, Lilla Edet, Västsverige, P4 Väst, NU, Peter Heie

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , rekrytera, personaltill , psykiatrin
Barometern - 20 aug 18 kl. 08:26

Enkät: Så vill politikerna gör det lättare att rekrytera personal till sjukvården

Enkät. Kan du ge två konkreta åtgärder som skulle göra det lättare för landstinget att rekrytera personal?.

YA - 08 apr 20 kl. 06:00

Bygghandeln blomstrar i coronatider – "har fått rekrytera personal för att hinna med”

Medan stora delar av handeln tvärbromsat ser bygghandeln ett uppsving bland privatkunderna. – Vi var inte förberedda på detta och har fått rekrytera personal för att hinna med, säger Maria Winnerström på Bygg Max. .

Cornucopia - 17 jan 16 kl. 14:34

Inga problem rekrytera personal till säkerhetsbataljonen - tack vare lönen

13:e säkerhetsbataljonen är ett försvarsgemensamt insatsförband. Till skillnad mot många andra av Sveriges insatsförband har man inga problem att rekrytera och behålla personal efter GMU, eftersom man i praktiken betalar en drägligare lön.
Marinbassäkerhetspersonal från 13:e säkerhetsbataljonen.

Kristianstadsbladet - 16 apr 18 kl. 00:01

Rekrytera personal med rätt kvalifikationer största problemet

Jag vill börja med att tacka SHEDO som skrev i Kristianstadsbladet den 21 mars om den skånska psykiatrin. SHEDO har gjort och gör ett mycket viktigt arbete i att stärka vården för personer med självskadeproblematik..

SmålandsPosten - 10 sep 14 kl. 06:11

Ansträngt i vården? svårt att rekrytera personal

En sommar som aldrig får upprepas.
Det är Vårdförbundets sammanfattning efter en ansträngd semesterperiod där landstinget tvingades stänga ett stort antal vårdplatser och personalen fick slita hårt. Smålandsposten har tidigare berättat om svårigheterna att rekrytera framför allt sjuksköterskor, vilket tvingade Landstinget Kronoberg att bomma igen över 100 vårdplatser en stor del av sommaren.

YA - 22 sep 15 kl. 03:00

Byggföretag har svårt att rekrytera personal

Hur ska byggföretagen få tag på utbildad personal? Den frågan ska diskuteras vid ett frukostseminarium i Sjöbo nästa vecka..

Sydöstran - 02 feb 16 kl. 06:00

Svårt att rekrytera personal i omsorgen

Kommunen har svårt att hitta personal till sina omsorgsverksamheter. – Det är ett bekymmer. Jag skulle tro att det ser likadant ut i de flesta kommuner, säger socialnämndens ordförande Miroslav Milurovic (S)..

YA - 08 sep 19 kl. 00:01

Ingen fritidsgårdsfinansiering och svårt att rekrytera personal

Det saknas 400 000 kronor till Sofftas finansiering, kommunen brottas med hög personalomsättning och har svårigheter att hitta personal. Det framgår av de nyligen inkomna remissvaren om Alliansens budgetförslag för nästa år..

YLE - 12 apr 16 kl. 06:03

Personalbrist och svårighter att rekrytera vardag inom barnskyddet i huvudstadsregionen

I grannstäderna är läget inom barnskyddet något bättre än i Vanda, där socialarbetare larmat om en oroväckande personalbrist. Men också i Esbo och Helsingfors talar barnskyddscheferna om svårigheter att rekrytera behörig personal. Redan år 2014 slog socialarbetarna på barnskyddet i Vanda larm om att de hade för lite personal.

YLE - 10 jun 19 kl. 18:22

Sjukvårdsdistriktet anställer två chefer för psykiatrin - delar på arbetsuppgifterna

Vasa sjukvårdsdistrikt anställer två chefer för psykiatrin. Psykiatrin har kämpiga år bakom sig med både sparkrav och svårigheter att rekrytera personal. I våras sade chefen Juha Kemppinen upp sig efter bara ett år..

YLE - 17 feb 17 kl. 04:30

Svårt att rekrytera arbetskraft till Österbotten

Intresse att flytta till Österbotten från andra landskap är rätt så svalt. Det här märker företagen i sin rekrytering. Vi får knappt in några ansökningar från andra delar av landet, säger HR- chef Ulla Kauppi på Outokumpu (OSTP) i Jakobstad.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Västra Götaland pausar omgång av Astra-vaccinering

Västra Götalandsregionen pausar vaccineringen av en specifik omgång av Astra Zeneca-vaccin.”Orsaken är akuta allergiska reaktioner som uppstått i samband med ett fåtal vaccinationer”, uppger regionen i ett pressmeddelande..

GT - 2 timmar sedan

Efter profilens fräna kritik: ”Behöver jag ens svara..?”

GÖTEBORG. Mervan Celik, 30, gick till hård attack mot Gais när han inte erbjöds något nytt kontrakt av klubben.Nu ger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse, sin syn på profilens utspel, klubbens ambitioner, spelarbudgeten och säsongen som kommer.

GT - 3 timmar sedan

Pojke misstänks ha dödat 17-åring – nu faller domen

En pojke misstänks för att ha knivdödat en 17-åring i en park i Huskvarna i fjol. Åklagare har väckt en så kallad bevistalan för att utreda skuldfrågan – och under torsdagen föll domen.Tingsrätten konstaterar att han gjort sig skyldig till grov misshandel och grovt vållande till annans död.

GT - 3 timmar sedan

Frun sa att hon kidnappats i Filippinerna – fick en miljon

Kvinnan skrev i mejl till sin make i Värmland att hon blivit kidnappad av tre beväpnade män i Filippinerna och att det krävdes en miljon i lösensumma för att hon skulle släppas fri.I själva verket befann hon sig hela tiden i säkerhet i Stockholm, rapporterar Värmlands Folkblad.Nu avgörs saken i Värmlands tingsrätt..

GT - 4 timmar sedan

Att Sverige slutar flyga är inte bra för någon

Vi uppskattar och sätter värde på att regeringen uttrycker engagemang i flygdebatten. Men Sverige ska inte vara den nation som tror att de nationella och globala klimatmålen kommer att uppnås med fler betungande skatter och avgifter på flyget, skriver Marcus Dahlsten och Fredrik Kämpfe vid Transportföretagen i en replik till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)..

GT - 10 timmar sedan

JUST NU: Stor insats – farligt föremål hittat

Polisen har på torsdagsmorgonen spärrat av en lägenhet i Kaverös efter att ett eventuellt farligt föremål hittats. Nationella bombskyddet är på väg och en man är gripen, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. .

GT - 10 timmar sedan

Polisinsats på E6 i natt – fyra greps

Polisen i Västsverige riktade under natten en insats mot E6, i hopp om att få stopp på stölder av bildelar. I denna insats greps fyra män som nu misstänks för stöld, alternativt häleri. I männens bil hittades stöldgods för 100 000 kronor som man misstänker skulle säljas utomlands.

GT - 11 timmar sedan

Millennium kan mycket väl bli årtusendets sämsta vårdprojekt i Västsverige

Det blågröna styret i Västra Götalandsregionen har beställt ett historiskt omfattande vårdsystem men inte ägnat det någon nämnvärd uppmärksamhet. Det kan stå både dem och regioninvånarna dyrt..

GT - 11 timmar sedan

Vi löser inte bostadsbristen med uppdrivna markpriser

Göteborgs stad äger en stor del av den byggbara marken i kommunen. Markinnehavet ger goda förutsättningar att styra inriktningen på bostadsbyggandet.Att ta maximalt betalt för byggrätter, utan hänsyn till vad man får för pengarna, får konsekvenser för vilken stad vi bygger för framtiden, skriver Christina Heikel, näringspolitiskt ansvarig Fastighetsägarna Göteborg..

GT - 17 timmar sedan

Notan för nya Handels: En halv miljard kronor

Statliga bolaget Akademiska hus satsar över en halv miljard kronor på tillbyggnaden av Handelshögskolan i Göteborg. – Jag hoppas byggnaden kommer tillföra något till platsen, att den har både pondus och att den är praktfull snarare än modern, säger Cathrine Gerle, projektchef på Akademiska hus, till Göteborgs-Posten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.