DN > Nyheter

Thursday, 25 February, 09:25

DN - 21 jan 21 kl. 21:00

”Svensk demokrati är skör – den kräver vårt engagemang”
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk demokratiär , skörden , krävervårt , engagemang
YLE - 21 dec 15 kl. 12:05

Sökes: Långsiktigt politiskt engagemang

Demokratin måste utvecklas. Men då behövs det engagemang från medborgarna, och det är inte alltid så enkelt att hitta, säger Joakim Strand. Marina Lindell, professor och forskare vid statsvetenskapliga instutitionen vid Åbo Akademi i Vasa, skriver i sin gästkolumn att en demokrati ständigt behöver förnyas för att hållas levande.

Kristianstadsbladet - 13 nov 18 kl. 04:00

Demokrati och människovärde på arbetsplatsen

Vi kallar reflexmässigt landet Sverige en demokrati, utan att reflektera över vad ordet verkligen betyder. Den kortaste förklaringen är att folkflertalet bestämmer. Att det stämmer när vi står i vårt bås på valdagen vet vi.

BT - 02 dec 19 kl. 15:03

Efter NMR-attacken - utredningen flyttas till demokrati- och hatbrottsgruppen

Fackeltåget i Horred, som attackerades av Nordiska motståndsrörelsen, arrangerades efter att rasistiska symboler flera gånger den senaste tiden dykt upp i Horred. Nu har polisens enhet för demokrati- och hatbrott tagit över utredningarna..

SVT Debatt - 19 dec 13 kl. 06:00

Vårt engagemang för Afghanistan fortsätter

AFGHANISTAN Under de 10 år som internationella insatser pågått i Afghanistan har mycket skett. Sveriges engagemang för landet kommer att vara stort också framöver. Under den kommande tioårsperioden uppgår vårt bistånd till drygt åtta miljarder.

Supermiljöbloggen - 25 jun 14 kl. 09:04

Annika Hagberg, Push Sverige: Vi behöver fler skolor i engagemang

För en hållbar omställning av samhället behöver politikerna ha civilsamhället och näringslivet med på tåget. Det sa miljöminister Lena Ek när OECD nyligen presenterade sin granskning av svensk miljöpolitik. Men läget i dag är tvärt om.

SmålandsPosten - 20 okt 14 kl. 06:53

Demokrati hör hemma i kyrkan

Demokrati ska råda i en folkkyrka. Det råder inget motsatsförhållande mellan medlemmarnas inflytande och ansvaret att förvalta ett evigt budskap skriver Jonas Lönn som svar på ledarsidans text den 25/9 om Kyrkomötet. Under rubriken Krisen kyrkomötet missar riktar Smålandsposten på ledarsidan den 25 september kritik mot Svenska kyrkan.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 09:00

Politiskt dansverk om demokrati

dans Sex dansare, delar av publiken på scenen och frågor och svar om vår roll och vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle. Det är grunden för den spanska koreografen Marina Mascarells dansverk ”it is like a large animal deep in sleep” som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö i kväll efter att ha spelats i Haag och Taipei.Fakta
Marina Mascarell koreograferade The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater 2014 och hon har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

Barometern - 13 dec 13 kl. 07:27

Landsbygdens eldsjälar tar sitt engagemang ut i Europa

När den europeiska landsbygdsriksdagen anordnades i Bryssel i november spelade tusentals svenska eldsjälar en viktig huvudroll. Vår svenska landsbygdsrörelse har inspirerat lokala grupper och handlingskraftiga landsbygdskämpar över hela Europa.
Den svenska Landsbygdsriksdagen har blivit ett mönster för andra länder.

Cornucopia - 17 jul 16 kl. 11:47

The Economist: Turkiet är ingen demokrati

The Economists ansedda demokratiindex för 2015 visar tydligt att Turkiet inte är den demokrati. Bara för att man har en valurna är man inte en demokrati. Klassningen är istället en sk hybridregim, dvs en diktatur med inslag av demokratiska insitutioner.

BT - 24 mar 12 kl. 00:30

Inget skolexempel på lokal demokrati

Ska skolorna i Kånna, Södra Ljunga och Torpa åter öppna i kommunal regi? Se där frågan som kommuninvånarna i småländska Ljungby har att ta ställning till när vallokalerna öppnar i morgon klockan tio. Svarsalternativen är tre: A) Ja ?

Cornucopia - 16 mar 15 kl. 14:09

Sällan mer än drygt 50% stöd för makten i en demokrati

Ett sätt att titta på om ett samhälle är en demokrati är att titta på stödet för de styrande. I en demokrati överstiger av förklarliga anledningar stödet för de styrande sällan mer än drygt 50%, ofta mindre än så. Stater som skryter med 60-70-80-90-100% stöd för makten har antagligen en mycket tveksam demokrati, saknar fria medier eller helt enkelt blåljuger.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.