SVT > Ekonomi

Monday, 01 March, 17:26

SVT - 21 jan 21 kl. 20:42

Nu börjar storföretagen ge aktieutdelning igenBåde Investor och Industriföretaget Sandvik vill ge rejält med aktieutdelning i vår, trots att vinsten på grund av Corona var lägre än tidigare år. Sandvik föreslår en vanlig utdelning på 4.50 per aktie, plus en extrautdelning på två kronor som en kompensation för att det inte blev någon utdelning förra året. Investor gör rekordutdelning på 10,7 miljarder..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Investor, Industriföretaget Sandvik, Corona

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu börjar storföretagenge , aktieutdelning, igen
Dagens PS - 25 jun 19 kl. 07:44

Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss

Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster, skriver SvD Näringsliv. Under de senaste sju åren uppges den svenska valutan ha tappat runt 30 procent av sitt värde och bara vart femte bolag anser att kronan har positiv inverkan på deras lönsamhet.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 09:51

Riksbanken: Pandemin har påverkat storföretagen kraftigt

Den 4-6 mars respektive den 16-19 mars genomfördes dessutom telefonintervjuer med drygt 50 industri-, handels- och tjänsteföretag respektive drygt 60 industri-, bygg-, handels- och tjänsteföretag samt branschorganisationer, med anledning av coronavirusets utbrott och spridning. ”Det började som ett utbudsproblem, nu är det ett efterfrågeproblem”, skriver Riksbanken i ett citat från undersökningen. Började stänga ner Under förra veckan började delar av industrin att stänga ner fabriker i Sverige.

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 07:36

Elrabatten jackpot för storföretagen: ”Taskigt”

Får större rabatt än hela klimatbudgeten. Småföretagare och hushåll inte lika gynnade. Tvärtom är har elskatten för småföretagare och hushåll blivit allt dyrare, konstaterar SVT:s Uppdrag granskning som uppger att vinnarna i stället är storföretagen.

GöteborgsPosten - 28 apr 14 kl. 20:00

Småföretagen kan inte agera bank åt storföretagen

Andra länder skärper lagstiftningen för att förhindra osunda affärsvillkor, men i Sverige tvingas alltjämt småföretagen att agera bank åt storföretagen, skriver Fredrik Sidahl och Per-Ewe Wendel, Fordonskomponentgruppen FKG..

SVT - 27 mar 20 kl. 10:49

Storföretagen: ”Vi blöder varje dag”

Situationen för Sveriges storföretag har försämrats exceptionellt snabbt, enligt intervjuer som Riksbanken gjort med storföretagen. Det handlar om minskad efterfrågan, störningar i produktionen och finansieringssvårigheter..

Nyteknik - 27 mar 20 kl. 16:15

”Rädda underleverantörer – storföretagen måste betala sina fakturor i tid”

DEBATT. Det är inte rimligt att storföretagen tar chansen att förlänga sina betaltider till 60, 90 eller till och med 120 dagar. Mindre företag får svårt att överleva om de ska agera bank åt storföretag, skriver Svensk industriförening och en rad branschorganisationer..

Computer Sweden - 15 nov 12 kl. 17:00

Storföretagen ökar it-investeringarna

Konjunkturhotet hindrar inte storföretagen världen över att fortsätta investera i nya system. Orsaken är framför allt uppdämda investeringsbehov och att företagen behöver förnya teknikanvändningen..

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 09:58

Sverige stoppar reglering av storföretagen

Ett nytt EU-förslag skulle göra multinationella företag som Facebook och Google mer transparenta. Men Sverige motsätter sig en sådan lag. Förslaget skulle innebära att de största företagen behöver redovisa hur mycket vinst och hur mycket skatt de betalar i varje EU-land.

IDG - 15 nov 12 kl. 17:00

Storföretagen ökar it-investeringarna

Konjunkturhotet hindrar inte storföretagen världen över att fortsätta investera..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 16 kl. 14:11

Storföretagen flyger inte så mycket som man trodde

De värmländska storföretagen reser inte så mycket med Frankfurtflyget som beräknat. Behovsanalysen som Karlstad Airport AB gjorde inför beslutet om ny Frankfurtlinje stämmer inte med verkligheten.Kommunen har därför bara fått tillbaka en liten del av de pengar från näringslivet som man hade räknat med..

SR - 12 okt 16 kl. 15:59

Storföretagen tappar hopp om framtiden

De svenska storföretagen har blivit mer osäkra om framtiden och har skruvat ner sina förväntningar på konjunkturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.