DI > Ekonomi

Sunday, 28 February, 17:27

DI - 21 jan 21 kl. 19:30

Samverka mot penningtvätt
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samverkamot , penningtvätt
Dagens PS - 06 mar 19 kl. 15:40

FI skärper tillsynen av penningtvätt

Finansinspektionen tar initiativ till ett stärkt internationellt tillsynssamarbete mot penningtvätt och omfördelar sina egna resurser för att öka tillsynskapaciteten. Det sade FI:s generaldirektör Erik Thedéen efter onsdagens möte med finansmarknadsminister Per Bolund, enligt ett pressmeddelande. ”Bankernas ledningar och styrelser måste ta penningtvättsfrågorna på största allvar och förvissa sig om att lagar och regler efterlevs överallt i bankkoncernerna.

Dagens PS - 27 nov 19 kl. 07:39

Penningtvättsskandal avslöjad i SEB – värre än Swedbank

Penningtvätt från grova ekobrott. Omfattningen större än i Swedbank, avslöjar Uppdrag Granskning i SVT. Det handlar om den ökända penningtvättshärvan Magnitskij och enligt Uppdrag Granskning, som sänds i dag, onsdag, har 475 miljoner kronor slussats genom den svenska storbanken SEB i Baltikum från bolag som är inblandade i Magniskijhärvan.

BT - 29 dec 13 kl. 01:48

Skärpta lagar för penningtvätt

Regeringen lämnar inom kort ett förslag till en ny lag om skärpta regler för straff för penningtvätt, skriver justitieminister Beatrice Ask och tre andra företrädare för Alliansen på DN Debatt. Bestämmelserna för straff för penningtvätt ska placeras i en särskild lag tillsammans med bland annat bestämmelser om penningbeslag.Bland annat införs brottsrubriceringen penningtvättsbrott, som ska göra tydligt att penningtvätt är brottsligt.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 15:21

Tuffare tag mot penningtvätt


Regeringen föreslår en rad åtgärder som ska göra det lättare att lagföra personer som ägnar sig åt penningtvätt.Bland annat ska bestämmelserna om straff för penningtvätt placeras i en särskild lag tillsammans med bestämmelser om penningbeslag och förverkande av egendom som varit föremål för penningtvätt.Genom att brottsrubriceringen penningtvättsbrott införs blir det tydligare att penningtvätt är ett brott, skriver justitiedepartmentet i ett pressmeddelande.

BT - 25 feb 14 kl. 15:22

Tuffare tag mot penningtvätt

Regeringen föreslår en rad åtgärder som ska göra det lättare att lagföra personer som ägnar sig åt penningtvätt. Bland annat ska bestämmelserna om straff för penningtvätt placeras i en särskild lag tillsammans med bestämmelser om penningbeslag och förverkande av egendom som varit föremål för penningtvätt.Genom att brottsrubriceringen penningtvättsbrott införs blir det tydligare att penningtvätt är ett brott, skriver justitiedepartmentet i ett pressmeddelande.

YLE - 03 feb 16 kl. 15:27

CKP om fjolåret: 300 fall av penningtvätt- minst tio med kopplingar till terrorism

Penningtvättslagen ålägger bankerna att samla in uppgifter om bland annat kundens förmögenhet, misstänkta transaktioner och politiskt inflytande utomlands. Den här lagen är effektiv anser Centralkriminalpolisen som årligen uppdagar över 300 fall av penningtvätt och minst tio av de här fallen har kopplingar till terrorism. Enligt penningtvättslagen är bankerna skyldiga att samla in uppgifter om bland annat kundens förmögenhet, transaktioner utomlands och politiskt inflytande.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 15:00

Misstänkt penningtvätt utreds efter kontantuttag

HÖRBY Polisen har fått in en anmälan om misstänkt penningtvättsbrott i Hörby. Banken slog larm när det först swishades 15 000 kronor till ett privatkonto, och när någon omedelbart därefter gjorde ett uttag från kontot på motsvarande belopp.Penningtvätt är när pengar som kommer från brott omvandlas till tillgångar som kan redovisas öppet, skriver Ekobrottsmyndigheten på sin hemsida.

Dagens PS - 24 sep 19 kl. 07:49

Wallenberg i Lettland – penningtvätt på agendan?

SvD får inga svar på om penningtvätt och finansiering av terrorism diskuterades på det som beskrivs som ”ett hemligt möte”. Tidningen berättar att Marcus Wallenberg den 25 juni i år besökte Lettland och träffade landets premiärminister Krisjanis Karins. SEB är Lettlands näst största bank och Lettland är samtidigt Baltikums mest korrupta land, enligt Transparency Internationals index, som tidningen hänvisar till.

Dagens PS - 13 dec 19 kl. 07:57

FI-toppen pekas ut som orsak till penningtvätt

FI ser mellan fingrarna på brottsligheten från bankerna, konstaterar penningtvättsexperten Bill Browder. ”För mig framstår det som orsaken till att skandinaviska banker har så stora problem med penningtvätt. Istället för att skicka bankirer i fängelse får de en tillsägelse att inte göra det igen”, säger Bill Browder till SvD, som uppger att Finansinspektionen friat alla banker sedan Erik Thedéen blev generaldirektör för myndigheten.

YLE - 04 aug 16 kl. 10:18

Anmälningarna om penningtvätt ökar kraftigt

Bankernas anmälningar om penningtvätt har ökat kraftigt i år. Främst beror det på att bankerna blivit bättre på brottsbekämpning. Hittills i år har de större bankgrupperna i Finland sammanlagt gjort 1 107 anmälningar om penningtvätt.

Dagens PS - 21 mar 17 kl. 08:07

Nordea i gigantisk penningtvättshärva

På måndagskvällen briserade nyheten att Nordeas danska verksamhet och Danske Bank förekommer i en utredning om en global penningtvättshärva. Avslöjandet kommer från Berlingske Business som i samarbete med den journalistiska organisationen OCCRP kartlagt internationell penningtvätt i vad som kallas ”The Global Laundromat”. Men sedan Berlingskes publicering växer härvan, rapporterar SR Ekot.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.