YLE > Finland

Sunday, 28 February, 04:22

YLE - 21 jan 21 kl. 14:41

Centerns Saarikko försvarar hemvårdsstödet och går samtidigt hårt åt Sannfinländarna: "De kastar en skugga över finländska lärare och deras yrkeskunskap"Slingrar sig om Hoskonen som röstade mot Haavisto..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Saarikko, Sannfinländarna, De, Hoskonen, Haavisto

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerns, Saarikko, försvarar, hemvårdsstödetoch , går, samtidigt, hårt, åt, Sannfinländarna quot;De kastar en skugga över finländska lärare och deras yrkeskunskap"
HBL - 25 sep 13 kl. 07:48

Finländarna vill inte dela hemvårdsstödet

En majoritet av finländarna motsätter sig regeringens förslag om att hemvårdsstödet ska delas mellan föräldrarna, framgår det av enkät som Helsingin Sanomat har låtit göra.Av dem som besvarade enkäten är 55 procent mot en delning medan 33 procent stöder förslaget. Samlingspartiets och Vänsterförbundets anhängare har den mest positiva inställningen till en delning.

HBL - 10 feb 15 kl. 14:09

Studio HBL • Hemvårdsstöd och finsk feminism

Lagförslaget som hade tvingat också papporna till vårdledighet, skrotades i samförstånd efter en lång beredning. Varför?  – Som det är nu kan man själv välja vilken förälder som stannar hemma med barnet, och det är en valfrihet vi inte vill frånta familjerna, säger Centerns Paula Lehtomäki i Studio HBL.

YLE - 30 aug 13 kl. 07:00

Soini: "Man kommer inte åt det viktigaste"

Regeringens reformpaket och budgetförslag är färdiga. Reformerna och förslagen har väckt både negativa och positiva röster. På Skattebetalarnas centralförbund kräver vd Teemu Lehtinen att inkomstbeskattningen lindras, och han tolkar det som att regeringen är beredd att komma emot ifall en central löneuppgörelse kan fås till stånd.

YLE - 30 aug 13 kl. 11:40

"Man kommer inte åt det viktigaste"

Regeringens reformpaket och budgetförslag är färdiga. Reformerna och förslagen har väckt både negativa och positiva röster. På Skattebetalarnas centralförbund kräver vd Teemu Lehtinen att inkomstbeskattningen lindras.

YLE - 02 feb 15 kl. 10:03

”Beklämmande att det inte genast togs fram fakta”

Det familjepolitiska paketet har haft problem längs med hela vägen, bedömer Svenska Yles politiska reporter Anne Suominen. När reformen nu fallit säger hon att det är beklämmande att regeringen först nu tagit fram all behövlig fakta - ett och ett halvt år för sent. Enligt Suominen är det Kristdemokraterna som huvudsakligen sett till att reformen inte blir av.

YLE - 12 sep 17 kl. 08:30

THL: Längre faderskapsledighet får papporna att stanna hemma

Jämlikheten könen emellan främjas bäst genom att förlänga faderskapsledigheten. Det hälsar Institutet för hälsa och välfärd (THL) inför reformen av familjeledigheterna. Regeringen har kommit överens om att inleda en reform av familjeledigheterna.

YLE - 05 aug 17 kl. 09:02

Budgeten bereds i strama tecken

Det går bättre för Finland rent ekonomiskt än på länge. Några extra pengar att dela ut finns ändå inte. Det är utgångspunkten då finansministeriet inleder beredningen av statsbudgeten på tisdag.

YLE - 10 sep 13 kl. 12:40

Centern planerar interpellation

Centern planerar en interpellation om hemvårdsstödet. Centern anser att de ändringar som regeringen planerar innebär att hemvårdsstödet de facto skärs ner. Centern godkänner inte heller att familjerna fråntas rätten att välja då det gäller barnvården.

YLE - 24 jul 17 kl. 15:45

Ingen lätt match att förnya familjeledigheterna

Centern och Samlingspartiet säger sig vilja försöka på nytt med att reformera systemet för familjeledigheter. Det blir ingen lätt match av många orsaker. Ordföranden för Centerns riksdagsgrupp, Antti Kaikkonen, sa nyligen att regeringen på nytt borde försöka bereda en reform av systemet för familjeledigheter.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä vill ha dagpenningen i aktivare bruk

Statsminister Juha Sipilä (C) vädjar till arbetsmarknadsparterna. Han hoppas att de ska komma överens om ett sätt att få den inkomstrelaterade dagpenningen i mer aktivt bruk. Finland har nu letts förbi den värsta svackan och är på rätt väg.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:10

Sipilä: nej till lönerea

Statsminister Juha Sipilä (C) säger nej till ytterligare lönerea. Det klarnade på Centerns riksdagsgrupps möte i Uleåborg på tisdagen. Partiet skulle hellre tala om att det går lite bättre i ekonomin just nu.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.