YLE > Finland

Sunday, 28 February, 04:20

YLE - 21 jan 21 kl. 13:52

Medborgarinitiativ överlämnades till riksdagen – vill förhindra överpriser i elöverföringen"Kunde spara 480 miljoner euro per år"..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medborgarinitiativ, överlämnadestill , riksdagenvill , förhindra, överpriseri , elöverföringen
YLE - 08 apr 17 kl. 16:19

Kan nya lagar förhindra terrordåd i Finland?

Inrikesminister Paula Risikko (Saml) vill så snabbt som möjligt uppdatera lagstiftningen om civil underrättelse för att förbättra säkerheten i Finland. Risikko vill att redan den sittande riksdagen ska fatta beslut om saken. Det brådskar, men lagstiftningen om underrättelseverksamhet är komplicerad och svår att förnya.

YLE - 31 maj 16 kl. 17:08

Bybor stoppade stenkross i Karleby

Det blir ingen stenkross i Linnusperä i Karleby. Invånare i Linnusperä vann kampen mot stenkrossen med namnlistor och besvär till Vasa förvaltningsdomstol. Domstolen upphävde miljönämndens lov för stenkrossen.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 16:37

Juridiska fakulteten trotsade lagen

Lund Juridiska fakulteten anmäldes till Justitieombudsmannen, JO, av en student i mars. Orsaken ska ha varit en begärd handling som inte lämnades ut.Studenten som anmälde fakulteten har begärt att få ta del av en lista över närvaro på ett seminarium.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så ska regeringen stoppa terroresor

Redan under tisdagen kom uppgifterna om att den svenska regeringen funderar på en lagändring som i framtiden ska hindra terrorresor – och nu på torsdagsmorgonen bekräftas det av en debattartikel i Dagens Nyheter. Det är de båda socialdemokratiska ministrarna Anders Ygeman, inrikesminister, och Morgan Johansson, justitieminister, som tillsammans skriver att det ska bli hårdare tag.Bild: TT
Allra mest gäller det att stoppa personer som reser iväg för att strida för IS, något som cirka 300 svenskar gjort enligt Säpos bedömningar.

News55 - 27 sep 16 kl. 15:57

Pensionsförslag sågas

Det var i måndags som premiepensionsutredningen överlämnades till finansmarknadsminister Per Bolund (MP). Ett av förslagen i utredningen går ut på att sparare i PPM-systemet vart sjunde år måste bekräfta sina fondval. Den som inte gör ett aktivt val får sitt sparande överfört till ”soffliggaralternativet” AP7 Såfa.

Skånskan - 23 feb 19 kl. 09:53

Tullverket vill rekrytera 500

inrikes Under fredagen överlämnades budgetunderlaget till regeringen, med krav på 480 miljoner kronor.Tullverket vill öka sin bemanning med 25 procent, från nuvarande 2 000 anställda till 2 500 om några år. Därför lämnade man under fredagen in sitt budgetunderlag till regeringen.

YLE - 21 aug 17 kl. 12:54

Detta handlar de omdiskuterade underrättelselagarna om

Ledande politiker har krävt försnabbad ändring i grundlagen för att genomföra ny lagstiftning om civil och militär underrättelse. Knivdådet i Åbo aktualiserar frågan. Lagstiftningen handlar bland annat om att ge skyddspolisen och försvarsmakten bättre möjligheter att identifiera potentiella faror som berör nationens och medborgarnas säkerhet.

YLE - 17 sep 17 kl. 06:25

Luddiga kriterier, massövervakning och tortyr - här är farorna med de nya underrättelselagarna

Ska Skyddspolisen få rätt att bryta sig in i din bil eller avläsa din datatrafik utan att någonsin berätta det för dig? Kan jakten på terrorister i själva verket leda till att du åker dit för alkohol- eller mutbrott? Vi listar de öppna och svåra frågorna i de nya underrättelselagarna.

Regeringen - 14 jun 12 kl. 18:43

Regeringen stoppar möjlighet att utnyttja investeringssparkontot för att undgå beskattning

Regeringen överlämnade i dag en skrivelse till riksdagen där man aviserar kommande ändringar i reglerna om beskattning av finansiella instrument på investeringssparkonton. Ändringarna görs för att förhindra att investeringssparkontot utnyttjas för att undgå beskattning och innebär att finansiella instrument som är förpliktelser, till exempel utfärdade optioner eller terminer med negativt värde, ska undantas från konventionell beskattning. Det finns särskilda skäl för att tillämpa det kommande förslaget från och med den 15 juni 2012.

Regeringen - 04 sep 12 kl. 08:43

Samverkan för att förebygga ungdomsbrottslighet

I en proposition som regeringen har överlämnat till riksdagen finns ett förslag till en ny sekretessbrytande bestämmelse vid brottsförebyggande samverkan mellan polis och socialtjänst avseende ungdomar. Den innehåller även ett förslag som klargör polisens möjligheter att tillfälligt omhänderta ungdomar under 18 år som befinner sig i skadliga miljöer. Förslagen utgör ett led i satsningen för att förhindra och minska ungdomsbrottslighet.

BT - 12 okt 12 kl. 13:16

Varför detta lagtrots, Borås?

I dag hålls de förberedande domstolsförhandlingarna mellan Borås stad och Konkurrensverket om servicekontorets jobb på den privata marknaden. Advokaten Olle Lindeblad ställer frågan till politikerna varför man inte följer lagen. Det finns anledning att ifrågasätta Borås stads vilja att respektera de lagar och föreskrifter som gäller för den kommunala verksamheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.