YLE > Finland

Sunday, 28 February, 05:21

YLE - 21 jan 21 kl. 12:41

Grundlagsutskottet kräver ändringar i förslaget till smittskyddslag, företag som drabbas måste kompenserasSocial- och hälsovårdsutskottet behandlar till näst frågan..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grundlagsutskottet, kräver, ändringari , förslagettill , smittskyddslag, företagsom , drabbas måste kompenseras
YLE - 07 dec 16 kl. 17:02

Hopp för fulljour i Vasa - grundlagsutskottet godkänner inte regeringens förslag rakt av

Grundlagsutskottet godkänner inte regeringens förslag som sådant. Ordförande Annika Lapintie säger att de språkliga rättigheterna måste tryggas. Riksdagens grundlagsutskott samlades i dag för att diskutera fulljouren på Vasa centralsjukhus.

YLE - 07 dec 16 kl. 20:22

Honga: Grundlagsutskottet var sista hoppet

En omfattande jour i Vasa är inte längre sannolik och grundlagsutskottets beslut får långtgående konsekvenser för svenskan som nationalspråk säger sjukvårdsdirektör Göran Honga. Göran Honga som är direktören för Vasa sjukvårdsdistrikt säger att grundlagsutskottets beslut i stort sett var väntat. - Kanske var det en liten besvikelse, vi hade hoppats på att grundlagstolkningen varit mera språkvänlig, säger Honga.

Nyan - 30 jun 17 kl. 10:00

Utskott kräver snabb lagändring

Riksdagens grundlagsutskott har med långa tänder accepterat riksregeringens förslag till hur man ska lösa vårdreformens ekonomiska konsekvenser för Åland. Men lösningen bör vara tillfällig, skattegottgörelsen måste tryggas och självstyrelselagen ändras.
Hela den enorma juridiska härva, sannolikt självstyrelsens största någonsin, som rikets stora reformpaket har lett till för Ålands del håller nu på att nystas upp.

YLE - 26 jun 17 kl. 18:22

Politisk press på grundlagsutskottet väcker anstöt

Den politiska storm som i dag blåste upp kring regeringens social- och hälsovårdsreform fäller knappast reformen, men det verkar allt klarare att reformen blir fördröjd. Paula Risikkos uttalanden ses som ett angrepp på grundlagsutskottets integritet. Paula Risikko sade i morse i intervju till Lännen Media att riksdagsbehandlingen av landskapslagen och lagen om social- och hälsovårdsreformen måste avbrytas ifall valfrihetsmodellen måste ändras.

YLE - 27 feb 15 kl. 10:29

Nya vårdförslaget bra för Österbotten

Svenska Österbotten får själv ansvara för sin social- och hälsovård i framtiden, enligt ett nytt förslag. Sjukvårdsdirektör Göran Honga ger tummen upp. På fredag morgon kom det efterlängtade förslaget från det riksdagens social- och hälsovårdsutskott.

YLE - 04 mar 17 kl. 07:00

Vårdreformen avgörs i grundlagsutskottet

I den stora vårdreformen är det riksdagens grundlagsutskott som har sista ordet. Utskottet ska avgöra om ska avgöra om vårdreformen kan garantera en jämlik vård och om landskapen får tillräckligt stor självbestämmanderätt. Vårdreformen ska vara klar om två år men fortfarande är mycket oklart.

YLE - 06 mar 15 kl. 04:18

"Staten borde ta över kommunernas vårdansvar"

Det råder ett stort missnöje över det fällda förslaget på en ny vårdreform inom social- och hälsovårdssektorn. Enligt SOSTE, Finlands social och hälsa rf, prioriterar grundlagsutskottet kommunernas autonomi framom rätten till jämlik vård. Vertti Kiukas, generalsekreterare för SOSTE tycker det här är ett stort misstag.

YLE - 22 feb 19 kl. 16:06

Grundlagsutskottet föreslår finslipning av förslaget till vårdreformen - större ändringar behövs för landskapsval - och EU-notifikationen är en kvistig fråga

Riksdagens grundlagsutskott föreslår ett flertal ändringar i social- och hälsovårdsutskottets betänkandeutkast.

YLE - 05 mar 15 kl. 11:48

Vårdreformen skjuts över på nästa regering

Det blir ingen vårdreform under den här valperioden. Enligt riksdagens grundlagsutskott är inte heller det nya förslaget för hur social- och hälsovårdstjänsterna ska ordnas grundlagsenligt. Grundlagsutskottet slog i februari fast att regeringens förslag till vårdreform inte är förenligt med grundlagen.

YLE - 14 dec 16 kl. 17:36

Vasas öde fick över 900 att skriva till presidenten

Vasas öde i jourreformen har fått många medborgare att kontakta rikets president Sauli Niinistö. Österbottningar har i flera dagar skrivit både e-postmeddelanden och traditionella brev till presidentens kansli. Presidentens kansli bekräftar att presidenten har fått över 900 meddelanden från oroliga medborgare.

YLE - 01 sep 17 kl. 04:14

Budgetförslaget från A till Ö – detta beslöt regeringen!

Har du svårt att hänga med i alla svängar kring budgeten? Ingen fara. Vi sammanfattar det viktigaste kring budgeten i 29 punkter, från A till Ö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.