DI > Ekonomi

Thursday, 04 March, 09:27

DI - 20 jan 21 kl. 22:38

Tandläkare och apotek vill hjälpa – vaccinsamordnaren: ”Utnyttja alla möjliga kanaler”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tandläkareoch , apotekvill , hjälpa, vaccinsamordnaren, Utnyttjaalla , möjliga, kanaler
Skånskan - 19 feb 19 kl. 10:00

Gränslös tandläkare reser ut igen

RESA. Om ett par dagar lämnar Veronica Aragon Malmö för att tillbringa två veckor i Burkina Faso i Västafrika. Där ska hon och en kollega se om det kan bygga upp en verksamhet för organisationen Tandläkare utan gränser.

GöteborgsPosten - 20 jul 17 kl. 11:06

Hela Gothia Cups tandläkare

Även Folktandvården deltar under Gothia Cup. Med en mobil enhet hoppas de kunna hjälpa skadade spelare. – Det kan handla om allt ifrån tandvärk till skador som uppstår när de spelar, säger Mina Mehrpour, tandläkare..

Sydöstran - 06 sep 18 kl. 06:00

Portugal kan hjälpa länet med nya tandläkare

I Blekinge är det stor brist på tandläkare. I Portugal har man överskott på sådana och de skulle behövas här. ”De senaste två årsskiftena har drygt två tusen nya vuxna patienter stått i kö till allmäntandvårdens elva kliniker”, säger förvaltningschefen för folktandvården i Blekinge, Håkan Bergevi..

Nya Wermlands Tidningen - 22 dec 12 kl. 07:30

Tandläkare ska hjälpa misshandlade barn

Folktandvården kan spela en mycket viktig roll när det gäller att förebygga och uppmärksamma övergrepp mot barn. Det menar Folktandvårdens styrelse i regionen som nu börjat utbilda sin personal när det gäller våld i nära relationer..

UNT - 20 maj 14 kl. 16:47

Tandläkare låste in patient

När en dispyt om betalningen tidigare i dag uppstod mellan tandläkaren och hans patient, en kvinna i 20-årsåldern, låste tandläkaren in henne på sin mottagning i Malmö. Polis fick till slut hjälpa henne ut.(TT).

BT - 14 jan 14 kl. 08:10

Studie ska hjälpa tandläkarrädda

En ny studie ska visa hur personer som är rädda för att besöka tandläkare kan få hjälp, uppger TV4 Nyheterna Jönköping. - Rädslan kan ju leda till att man undviker att gå till tandläkaren och gör man inte det kan man få en försämrad tandstatus med tiden, det kan leda till ångestproblematik, ökad läkemedelskonsumtion och ökat sjukskrivningstal, säger tandläkare Carl-Otto Brahm som leder studien där åtta kliniker i Jönköpings län deltar. Hälften av den vuxna befolkningen uppskattas lida av tandläkarskräck.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 09:00

Tandläkaren som inte vill gå i pension

Foto: Tommy Svensson
Under de 17 år han skådat folk i given mun har han blivit något av en institution. – Det är lite överdrivet men jag är den tandläkare som varit längst i Tollarp, säger Lucian Terme.
Resan från Oradea till Tollarp var inte lätt att göra.

Kristianstadsbladet - 31 maj 14 kl. 07:30

Väntar på att hjälpa i det nya hemlandet

Foto: Tommy Svensson
De är högutbildade och vill inget hellre än att börja jobba i sitt nya hemland. Men asylprocessen tar tid, och väntan är frustrerande.
Alla har de flytt från krigets Syrien.

Nyan - 26 dec 19 kl. 10:17

15 år sedan tsunamikatastrofen: ”När andra fick panik ville jag hjälpa”

Det tog ett helt år att identifiera alla finländska offer som tsunamivågen krävde. Fingerteckningar på daghem hjälpte polisen att få fingeravtryck på de allra minsta. I år har det gått 15 år sedan ”havsmonstret” svepte in över Sydostasien och skördade 300 000 människoliv.

YLE - 18 nov 14 kl. 04:25

"Vårdreformen var en katastrof för tandvården"

Det är svårt att locka tandläkare till tvåspråkiga Österbotten i allmänhet och till Jakobstad i synnerhet. Vårdreformen 2002 var en katastrof för tandvården säger en kommunal tandläkare i Jakobstad. Kommunal tandläkare Mikael Skogman Mikael Skogman, tandläkare vid hälsovårdscentralen i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman Tandvårdsreformen 2002 innebar att hela befolkningen har rätt att få tandvård inom ett halvt år.

YLE - 04 apr 17 kl. 11:01

Dåligt skötta tänder tvingar unga till ÅUCS akutmottagning

En ökande mängd unga tvingas uppsöka tandläkare eftersom deras tänder inte är skötta och därför i bedrövligt skick. Till tandläkarjouren på Åbo universitets centralsjukhus kan flera ungdomar som är i behov av akut tandvård söka sig varje vecka. På ÅUCS är man nu orolig över den ökande mängden akutfall eftersom det ofta är frågan om allvarliga fall när ungdomarna anländer dit.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.