DI > Ekonomi

Tuesday, 09 March, 10:59

DI - 20 jan 21 kl. 19:15

Bromma väntar på besked från regeringen: ”De duckar i frågan”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bromma, väntar, beskedfrån , regeringenDe , duckari , frågan
DI - 21 okt 19 kl. 17:44

Nytt besked: Regeringen öppnar för att lägga ner Bromma

Regeringen öppnar för en förtida avveckling av flygtrafiken på Bromma..

Barometern - 22 dec 15 kl. 08:34

Flyget blir kvar på Bromma

Flygtrafiken mellan Kalmar och Bromma överlever, Bromma flygplats blir kvar. Regeringen lägger ned utredningen om dess framtid, skriver Dagens Nyheter..

Regeringen - 08 apr 16 kl. 13:27

Pressinbjudan: Anders Sundström presenterar slutrapport om Bromma flygplats och flygkapaciteten i Stockholm

På måndag den 11 april presenterar Anders Sundström sin slutrapport om Bromma flygplats och Stockholms flygkapacitet. Genomförandet av uppdraget har skett i dialog med Stockholms kommun och dess kranskommuner, näringslivet, Swedavia och berörda myndigheter och aktörer..

Regeringen - 20 sep 17 kl. 11:52

Regeringen ska lösa frågan om Bällsta radarstation

Regeringen föreslår i höständringsbudgeten att 50 miljoner kronor avsätts för att lösa ut frågan om riksintresset för Bällsta radarstation i Bromma och det långsiktiga behovet av stationen. Därmed skapas bättre förutsättningar för bostadsprojekt i området. Regeringens samordnare för större samlade exploateringar, Johan Edstav kommer att ansvara för att Luftfartsverket, Stockholms stad och exploatörer kommer överens..

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 12:40

Regeringen kan förlora om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats

Regeringen förlorade en omröstning i trafikutskottet och ser ut att förlora en kommande omröstning i riksdagen. Beslutet om att skjuta upp bygget av Förbifarten kan rivas upp, och alliansen tillsammans med sverigedemokraterna försöker stoppa beslutet om att införa en förhandlingsperson som ska se över möjligheterna att stänga Bromma flygplats.    Alliansen och Sverigedemokraterna röstade i riksdagens trafikutskott i torsdags för att alliansens motioner om Förbifart Stockholm och Bromma flygplats ska snabbehandlas.

Supermiljöbloggen - 15 okt 14 kl. 23:52

Stockholms stad vill stänga Bromma flygplats

Stockholm ska nu förhandla med Regeringen,  det är inte klart att Regeringen och Trafikverket tillåter att Bromma Flygplats stängs. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ i Stockholms stad  har kommit överens om att de vill att Bromma flygplats ska stängas och att området senast 2022  ställas om till ett bostadsområde. Dessa fyra partier, som efter valet styr i Stockholms stad, skriver i sin gemensamma överenskommelse:  För att Stockholm ska kunna fortsätta växa behöver staden både mark för att skapa nya bostadsområden och fungerande infrastruktur.

Sydsvenskan - 24 dec 15 kl. 00:01

Bra att ha Bromma kvar. Men en julklapp saknas.

Lagom till jul kom åtminstone en god nyhet för dem som värdesätter att snabbt och enkelt kunna ta sig till och från Skåne. Bromma flygplats ser ut att bli kvar, med allt vad det innebär för möjligheterna att flyga mellan Sturup och Stockholm."Är du företagare utanför Stockholm är Bromma vägen in", säger Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne till SvD i en kommentar till beslutet.

Helsingborgs Dagblad - 24 dec 15 kl. 00:01

Bra att ha Bromma kvar. Men en julklapp saknas.

Lagom till jul kom åtminstone en god nyhet för dem som värdesätter att snabbt och enkelt kunna ta sig till och från Skåne. Bromma flygplats ser ut att bli kvar, med allt vad det innebär för möjligheterna att flyga mellan Sturup och Stockholm."Är du företagare utanför Stockholm är Bromma vägen in", säger Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne till SvD i en kommentar till beslutet.

BT - 04 dec 14 kl. 18:28

Regeringen vingklippt av riksdagen

Riksdagens ja till Alliansens budget bakbinder Stefan Löfvens händer ganska rejält. Han kan inte röra inkomstskatterna, men däremot höja andra skatter för att finansiera nya reformer.- Vi är på något sätt vingklippta, så är det, säger vice statsminister Åsa Romson (MP).

BT - 18 dec 14 kl. 16:23

Bromma fortsatt hett för Löfven

Statsminister Stefan Löfven (S) slipper motorvägsbygget Förbifart Stockholm i valrörelsen. Men Bromma flygplats förblir en besvärlig fråga.Löfven har fått hård kritik av oppositionen för att ha gett efter för Miljöpartiet och frusit motorvägsprojektet fram till första maj.

BT - 03 dec 14 kl. 18:25

Regeringen utlyser extra val

Statsminister Stefan Löfven (S) kommer att utlysa extra val efter budgetnederlaget. För Sverige är det närmast en unik åtgärd - förra gången var 1958.Sverigedemokraternas taktik är att få valet till en folkomröstning om invandringen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.