PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 03 March, 21:30

PrivataAffärer - 19 jan 21 kl. 13:00

Inför rapporterna: ”Ljusning för industrin – dystert för tjänstebolagen”Aktiemarknaden söker viktiga ledtrådar om konjunktur, vinstutveckling och utdelningsnivå enligt Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, som på bankens hemsida också påpekar att den tekniska analysen visar att OMXS30-indexet är kortsiktigt överköpt. Aktiestrategen Robert Oldstrand på Swedbank tror att pandemin fortsätter att prägla kvartalsrapporterna. Men det finns ”en tudelning av förväntningarna”, menar han: det ljusnar för industrin, men det blir fortsatt dystert för tjänsterelaterade bolag. Och skillnaderna mellan sektorerna blir stor, efter ett ”märkligt år, där bolagen fått navigera genom nedstängda ekonomier och en omvärldsmiljö som saknar historiskt motstycke”. ”Stora skillnader mellan sektorerna” På Aktiellt, Swedbank och Sparbank
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Karl Hedberg, Carnegie Private Banking, OMXS30, Robert Oldstrand, Swedbank, På Aktiellt, Sparbankernas, Oldstrand, Bonava, Nobia, Bolagen, Stockholmsbörsen, Att

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför rapporterna, Ljusningför , industrin, dystertför , tjänstebolagen
YLE - 19 dec 13 kl. 04:54

Svag ljusning för industrin i Hangö

Situationen är klart bättre för industrin i Västnyland jämfört med några år tillbaka. Men det tar tid för industrin att återhämta sig efter de svåra åren mellan 2009 och 2011. Det bedömer Joakim Lund, som är vd för Visko Teepak och ordförande för Hangö Industriförening.

DI - 03 jan 19 kl. 20:31

Ingen ljusning på Wall Street mot handelsdagens slut

En vinstvarning från Apple och ett dystert inköpschefsindex från den amerikanska industrin fick New York-börsen att öppna ilsket rött. Två timmar innan stängning har både Dow Jones och Nasdaqs kompositindex halkat en bra bit under nollstrecket..

PrivataAffärer - 16 okt 19 kl. 13:00

Analytikerna inför rapporterna: Svagare konjunktur men ingen katastrof

I slutet av den här veckan är höstens rapportsäsong igång på riktigt, med tre tungviktare först ut i spåret. Ericsson, Telia och Getinge redovisar tredje kvartalet, och rapporterna ger en fingervisning om hur det egentligen står till med konjunkturen. Ännu bättre konjunkturmätare är rapporterna från verkstadsbolagen Sandvik, Volvo och Assa Abloy, anser Helena Haraldsson, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking.

YLE - 06 feb 13 kl. 11:45

Företagen tror inte på snabb ljusning

Företagen bedömer fortsättningsvis konjunkturläget som svagt, och någon snabb ljusning har de flesta inte i sikte. Enligt Finlands Näringsliv, EK:s nya konjunkturbarometer ser såväl industrin, byggföretagen som servicesektorn huvudsakligen negativt på utsikterna för det närmaste halvåret. Speciellt pessimistiska är byggföretagen, där över 40 procent av företagen tror att konjunkturerna försvagas, medan bara 5 procent tror på en uppgång.

YLE - 27 dec 13 kl. 11:23

Industrin ser rätt dystert på ekonomin

Den finländska industrisektorn ser relativt dystert på konjunkturläget, visar Näringslivet EK:s förtroendebarometer för december. Den så kallade förtroendeindikatorn, som beskriver konjunkturläget, var i december klart under långtidsmedeltalet. Förtroendeindikatorn för december är oförändrad jämfört med november.

YLE - 17 jul 14 kl. 07:56

Inte så dystert i Jakobstad trots allt

Den traditionella industrin håller på att dö bort, inte minst i Jakobstad där till exempel Rettig och Componenta säger upp folk. Men framtiden är inte så dyster som man kunde tro, enligt Mats Löfberg på Österbottens TE-central. Löfberg säger till Yle Keski-Pohjanmaa att nya arbetsplatser skapas hela tiden, trots de stora uppsägningarna inom industrin.

Opinionen.se - 03 jun 13 kl. 08:36

Ljusning för industrin i maj

Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i maj till 51,9, jämfört med 49,6 månaden före. Uppgången var bred och fyra av fem delindex gav ett positivt bidrag till inköpschefsindex, skriver Swedbank och Silf, som tar fram inköpschefsindex, i ett pressmeddelande. Inköpschefsindex bygger på intervjuer med cirka 200 inköpschefer inom tillverkningsindustrin.

YLE - 07 aug 13 kl. 09:54

Dystert i alla branscher

Efter lite optimism under våren har företagens förväntingar gällande ekonomin igen vänt mot det sämre, visar Näringslivet EK:s färska barometer. Utsikterna för årets andra halvår ser dystrare ut. Det allmänna konjunkturläget väntas försvagas i någon mån inom det närmaste halvåret inom byggbranschen, industrin och bland serviceföretag.

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 08:40

Dystert inom industrin

Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före. "Aktiviteten i industrin fortsatte att minska för tredje månaden i rad till nivåer vi inte sett sedan 2012 och ännu finns det inga en.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 09:00

"Svårt att se någon ljusning"

Foto: Malin Palm
Nymölla pappersbruk meddelade under måndagseftermiddagen att 78 anställda kommer att varslas från fabriken. Det rör sig om 50 arbetare och 28 tjänstemän.
?

YLE - 06 nov 13 kl. 10:11

Näringslivet förutspår ingen ljusning

Näringslivet EK:s nyaste barometer är fortfarande pessimistisk vad gäller den ekonomiska utvecklingen. Inte i en enda bransch ser man någon ljusning. Det gäller såväl industrin som byggbranschen och servicesektorn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.