DI > Ekonomi

Sunday, 07 March, 10:21

DI - 18 jan 21 kl. 22:28

Rekordstort intresse för begagnade bilar: ”Aldrig sett sådana svängningar”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordstort, intresseför , begagnade, bilar, Aldrig, settsådana , svängningar
DI - 08 jul 20 kl. 18:16

Rekordstort intresse för begagnade bilar: ”Marknaden otroligt stark”

Intresset för begagnade bilar är rekordstort. Medan nybilsförsäljningen går fortsatt trögt är juni den bästa månaden för….

GlobeNewswire - 01 sep 20 kl. 08:45

Fortsatt expansion av Bilias strategiska satsning på begagnade bilar


Bilias dotterbolag Netbil Begagnat AB har öppnat en ny anläggning för försäljning av begagnade bilar i Skövde. Under november månad kommer ytterligare en ny anläggning för försäljning av begagnade bilar att öppnas i Västerås. Dessa två anläggningar är de senaste tillskotten i Bilias strategiska satsning på försäljning av begagnade bilar, som totalt omfattar sju anläggningar.

Dagens PS - 04 jun 19 kl. 07:42

Kronraset slår mot begagnade bilar

”Det är brist på begagnade bilar i Sverige, och priserna justeras upp”. Det säger Peo Siwertson, sverigechef på BCA, som säljer bilar på auktion, till Ekot i Sveriges Radio. En effekt av att kronan försvagas är att fler begagnade bilar exporteras, och samtidigt blir begagnade bilar dyrare på den inhemska marknaden.

Entreprenör24 - 15 okt 13 kl. 14:01

Deras algoritm blev sökmotor för begagnade bilar

Vi har träffat danske entreprenören och tvåbarnspappan Johan Schjödt, VD och medgrundare till AutoUncle som för tillfället gör succé i Sverige och med sin sökmotor för begagnade bilar. Johan Schjödt som har en bakgrund inom statsvetenskap, statistik och företagsekonomi kom tillsammans med sin bror Niels Kristian på en algoritm för att utvärdera priset på en begagnad bil, som sedermera blev startskottet till AutoUncle. I dag finns sajten förutom i Sverige och Danmark även i Tyskland och Italien.

Sydsvenskan - 12 nov 15 kl. 06:04

Fler begagnade bilar säljs

Försäljningen av begagnade bilar ökade med nästan fem procent under årets tre första kvartal jämfört med samma period 2014. Det visar statistik från KVD Bilpriser.Trenden med en ökad försäljning av begagnade bilar fortsätter.

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 15 kl. 06:04

Fler begagnade bilar säljs

Försäljningen av begagnade bilar ökade med nästan fem procent under årets tre första kvartal jämfört med samma period 2014. Det visar statistik från KVD Bilpriser.Trenden med en ökad försäljning av begagnade bilar fortsätter.

Cornucopia - 26 apr 19 kl. 07:33

Begagnade bilar förutsätter att någon köper nya bilar

Begagnade bilar sägs vara bättre för miljön, vilket till viss del stämmer om man ser på dem isolerat. Men för att det ska finnas begagnade bilar att köpa behöver beståndet av bilar fyllas på med nya bilar, och begagnade bilar kan alltså inte ses som en miljömässigtisolerad företeelse utan hela bilparken måste anses dela på all miljöpåverkan och resursförbrukning.Hyundai Ioniq Electric.

Dagens PS - 02 okt 19 kl. 08:17

Marknaden för begagnade bilar faller

Försäljningen av begagnade bilar minskade med 5,2 procent under september. Inräknat för att det var en registreringsdag mer i år än förra året var det verkliga tappet dock ännu större. Antalet sålda bilar uppgick till 94.

Dagens PS - 05 nov 19 kl. 07:08

Försäljningen av begagnade bilar minskar

Försäljningen av begagnade bilar pekade nedåt under oktober. Totalförsäljningen minskade med 1,7 procent under höstmånaden. Räknat i antal bilar såldes det 103.

Dagens PS - 04 dec 19 kl. 08:11

Försäljningen av begagnade bilar mot strömmen

Försäljningen av begagnade bilar pekade som totalmarknad nedåt under november. Bilhallarna ökade dock försäljningen. Totalförsäljningen minskade med 0,2 procent under höstmånaden.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 20:17

Begagnade bilar säljer som smör

2015 blev ett rekordår för begagnade bilar. Över 1,1 miljon bilar såldes i hela landet. Det är en ökning med 4,1 procent jämfört med året innan, visar statistik från KVD Bilpriser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.