DN > Ekonomi

Friday, 26 February, 19:26

DN - 18 jan 21 kl. 17:11

Pandemin blir slagträ när EU ser över handelspolitikenSedan Storbritannien lämnat EU är det Sverige som leder kampen för frihandel inom unionen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Storbritannien, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandeminblir , slagtränär EU , seröver , handelspolitiken
Computer Sweden - 17 aug 20 kl. 07:01

Fortsatt tufft för it-branschen under pandemin – men Sverige ser ljusning


Pandemin ligger fortfarande som en våt filt över analysföretagens prognoser för svenska it-investeringar, men det ser något ljusare ut framöver..

IDG - 17 aug 20 kl. 07:01

Fortsatt tufft för it-branschen under pandemin – men Sverige ser ljusning


Pandemin ligger fortfarande som en våt filt över analysföretagens prognoser för svenska it-investeringar, men det ser något ljusare ut framöver..

YLE - 11 jun 16 kl. 17:55

Hönsen blev slagträn i Reko-kuppen

Reko-ringarna har utsatts för vad initivativtagaren Thomas Snellman kallar ett kuppförsök. Reko-ringen i Borgå har bytt koncept till Farmarin Markkinat och nu gäller nya regler. Men kuppförsöket verkar misslyckas säger Snellman.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man vill ju inte bli något politiskt slagträ"

STOCKHOLM. På onsdagseftermiddagen gjorde Viktor Adolphson, yttre befäl vid Södermalmspolisen och på Twitter mer känd som en av personerna bakom kontot @YB_Sodermalm, ett ingripande vid ett misstänkt ofredande – och twittrade om det. En tiggare greps för ofredande då denne spottat en tjej i ansiktet när hon inte ville ge pengar.

PrivataAffärer - 27 maj 20 kl. 04:00

Chefsstrategen: Handelskriget en större risk än pandemin

Enligt Kristina Hooper innebär handelsspänningarna mellan de båda ekonomiska supermakterna USA och Kinaett reellt och mycket stort hot framöver. – Pandemin har isolerats och neutraliserats bland annat på grund av Feds monetära strategier, säger hon till CNBC:s Trading Nation. De mycket stora stimulanserna har verkligen skilt ekonomin från börserna, menar hon.

PrivataAffärer - 17 jun 20 kl. 10:00

”Kvinnor ser placeringsmöjligheter men tar inte risk”

Fler än sex av tio kvinnor anger att de är oroliga för hur deras egen och landets ekonomi ska påverkas av pandemin. Oron har lett till att medvetenheten om sparandets behov har ökat, och framför allt är det yngre kvinnor som blivit medvetna. Det visar en ny undersökning som Folksam gjort med Kantar Sifo.

PrivataAffärer - 24 jun 20 kl. 09:36

Boverket: Pandemin sänker bostadsbyggandet

Boverket räknar med att det kommer att påbörjas 44.500 bostäder i år (inklusive ombyggnad). Bostadsbyggandet nästa år väntas sedan sjunka till 41.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 10:49

Prognos: Pandemin sänker bostadsbyggandet med 6 procent

”Bostadsbyggandet toppade 2017 och har sedan dess minskat, främst på grund av hårdare kreditregleringar och en arbetsmarknad som tappat fart. Till detta läggs nu effekterna av pandemin, vilket gör att antalet påbörjade bostäder väntas minska med 6 procent i år och når botten nästa år på 43.000 startade bostäder.

Kristianstadsbladet - 16 feb 17 kl. 03:00

Arbetslöshetssiffror – ett politiskt slagträ

Dagligen läser och hör man siffror om hur arbetslösheten ser ut i Sverige, med hänvisningar till olika undersökningar och man får olika bild av hur verkligheten ser ut, beroende av vem som lyfter fram resultaten och vilka källor man refererar till..

YA - 07 apr 20 kl. 12:00

Pandemin slår även mot brottslingarna: ”Ser en minskning med sju procent”

Färre folk på stan ger färre brott. Pandemin har satt spår i polisens statistik. Våld och stölder är det som minskar mest..

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 07:05

Förvaltaren: Marknaden ser ljuset i tunneln på coronakrisen

Antalet smittade ökar fortfarande okontrollerat globalt men under föregående vecka verkar det som att Italien har passerat det värsta. Viruset finns fortfarande kvar i de länder som drabbades hårt tidigt som Kina och Sydkorea men efter att länderna passerat den stora puckeln av smittade har smittspridningen förhållit sig på en låg nivå utan att en större andra våg materialiserats. Kunskapen om viruset och dess spridning är låg men världen lär sig mer varje dag och politiker som haft behov av att visa på handlingskraft har med tiden blivit allt mer medvetna om baksidorna av sitt agerande.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Miljonbonus till Ica-chefen

Det blev full pott för Icas högste chef Per Strömberg i fjol. Bonusen slog i taket eller till och med igenom..

DN - 5 timmar sedan

Volkswagen Polo som begagnad – bra men dyr

Modellen Polo är en av Volkswagens storsäljare och sedan premiären 1975 är den nu inne på sin sjätte generation..

DN - 21 timmar sedan

Nu fungerar Nordeas nätbank igen

Nordeas tekniska problem med de digitala banktjänsterna är nu lösta meddelar banken till TT..

DN - 12 timmar sedan

Nya bostadsministern duckar om marknadshyror

Den nya bostadsministern Märta Stenevi (MP) vägrar säga vad hon tycker om marknadshyror – trots att regeringen förbundit sig att införa dem….

DN - Igår: 16:01

Gåtan med droskan är löst

Droska eller lastbil? Italiensk, svensk eller amerikansk? Nu har vi med största sannolikhet löst gåtan med fordonet som stod på tomgång på….

DN - Igår: 15:40

Klarna förlorar miljarder på dåliga betalare

Klarnas kostnader ökar kraftigt och minusresultatet blir allt större. En medveten strategi för att satsa på nya marknader, enligt….

DN - Igår: 13:55

Foodora tecknar kollektivavtal

Efter ett års förhandlingar står det nu klart att Foodora och fackförbundet Transport tecknar kollektivavtal för cykel- och mopedbud. – Vi….

DN - Igår: 10:12

Hushållens lån växer snabbare

De svenska hushållens lån hade i januari en årlig tillväxttakt på 5,5 procent. Det är en ökning med 0,1 procentenheter jämfört med december….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.