DI > Ekonomi

Saturday, 27 February, 14:33

DI - 17 jan 21 kl. 16:30

En S-politik som leder till det svaga samhället
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En S-politiksom , ledertill det , svaga, samhället
YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Jönköpingsnytt - 29 sep 12 kl. 17:40

Hur prioriterar samhället dagens ungdomar?

Vi har under några års tid sett ett nytt samhälle växa fram där alltfler rika har fått ännu mer pengar i plånboken varje månad och de som redan tidigare levde på marginalen har fått det ännu tuffare. Den borgerliga politiken som förts i Sverige och i Jönköpings kommun har medverkat till att öka klyftorna i samhället och förstärka klassindelningen. Det är allvarligt när den politiska ledningen medvetet driver en politik som har som mål att dra isär sammanhållningen i samhället eftersom alltför stora klyftor leder till utanförskap och bristande tilltro till samhällsuppbyggnaden..

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

BT - 15 feb 14 kl. 08:06

Samhället dras allt mer isär

Om svaren på alla utmaningar är ännu ett jobbskatteavdrag enligt alliansmodellen, då biter sig ojämlikheten fast. När vi som arbetar får några extra hundralappar borde vi reflektera över att det kanske är barnen i Husby, Rinkeby, Rosengård eller Hässleholmen som betalar. Under flera år har man kunnat se tecken på ökade spänningar i samhället.

SmålandsPosten - 17 jun 13 kl. 06:25

Alexander vill förändra samhället från grunden

Älmhultsbon Alexander Moser Uppström vill förändra samhället och få fler ungdomar att engagera sig i politiken. Därför har han startat ungdomsförbundet Ung vänster tillsammans med några kompisar. De fyra personerna som än så länge utgör hela Ung vänster i Älmhult hade nyligen sitt första styrelsemöte.

Västerbottens Folkblad - 11 maj 19 kl. 20:00

”Med fler arbetslösa ökar klyftorna i samhället”

Med en mängd arbetslösa ökar också klyftorna i samhället. Privatiseringstänket inom Arbetsförmedlingen måste skrotas, skriver Olov Wikström från Skellefteå. Extratjänsternas folk och de arbetslösa i jobb- och utvecklingsgarantin är att räkna till ”svaga grupper på arbetsmarknaden”.

Skånskan - 12 feb 17 kl. 14:00

Tung trafik ska ledas utanför samhället

Skurup En förlängning av förbifarten från rondellen söder om Skurup fram till väg 755 söder om Dalaled planeras. Syftet är att dra den tunga trafiken utanför samhället. ERWP.

Kristianstadsbladet - 09 sep 14 kl. 08:00

"Allt kan inte lösas av samhället"

Foto: Liza Jakobsson
Anders Åkesson är förstanamn på Miljöpartiets regionfullmäktigelista i Malmö. Som Regionråd i Skåne med ansvar för vården vill han prioritera psykiatrin i valet 2014.
1.

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 15 kl. 05:00

Samhället som soppkök

Vid årsskiftet kommer Stockholms Stadsmission att starta en matbutik för personer med försörjningsstöd och samtidigt hjälpa människor som står utanför arbetsmarknaden. Det här kommer att bli Nordens första "Social supermarket" och butiken kommer att öppna i Rågsved i södra Stockholm. Medlemmar kan köpa livsmedel billigt, samtidigt som man erbjuder en plats för arbetsintegration.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.