Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 25 February, 23:55

Cornucopia - 17 jan 21 kl. 14:23

Gästinlägg: #SI - Sveriges InternetNedanstående är signerat läsaren M, som jag personligen känner och kan gå i god för.Att mycket av vår dagliga politiska diskussion (läs: pajkastning) pågår på plattformar som kontrolleras av privatpersoner i ett annat land, borde få oss alla att fundera.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Internet, Trump, SR, SVT, Sveriges Internet, Det, SI, Sveriges, Twitter, BankID, Spotifys Private Session, SAABs, Egira, Taiwans, Ygeman, Mbloggens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gästinlägg, #SISveriges , Internet
Cornucopia - 11 aug 18 kl. 19:33

Gästinlägg: Annie Lööf - The King Maker

Nedanstående gästinlägg är skrivet och signerat av den frekventa bloggkommentatorn Somebody is wrong on the Internet (som inte direkt är en av mina fans).

Det som kommer att särskilja riksdagsvalet 2018 från tidigare riksdagsval är att regeringsbildandet med stor sannolikhet kommer att pågå en längre tid efter det att riksdagsmandaten väl har fördelats på valnatten. Regeringsbildandet och förhållningssättet till SD kommer att prägla en i övrigt ganska ointressant valrörelse där partierna undviker att tala klarspråk i regeringsfrågan (och även andra viktiga frågor) för att inte skrämma bort väljare eller undvika att måla in sig i hörn.

Cornucopia - 20 jul 19 kl. 15:16

Gästinlägg: En fråga om klimatkänslighet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Somebody is wrong on the Internet. Foton är bloggens egna.

Jag skriver inte detta för att jag är tvärsäker på särskilt mycket, jag skriver för att det är något som jag inte begriper när det gäller den prognostiserade och datormodellerade klimatkänsligheten, inte minst när slutsatserna ställs i relation till uppmätta fysikaliska data.

Ekonomistas - 17 maj 18 kl. 08:30

Gästinlägg: Höga kostnader men osäkra vinster av sänkta ingångslöner

I detta gästinlägg diskuterar Niklas Blomqvist, doktorand vid Nationalekonomiska institutionen vid Stockholms universitet den forskningen kring sysselsättningseffekterna av sänkta löner. Bland annat så ifrågasätts Arbetsmarknadspolitiska rådets (AER) slutsats att sänkta ingångslöner skulle ha betydande sysselsättningseffekter. Sänkta ingångslöner som medel för att öka sysselsättningen för lågutbildade och nyanlända har åter börjat debatteras efter en rapport av AER och ett förslag om inträdesjobb från Alliansen.

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 18:51

Gästinlägg: Perspektiv på självisolering - när mjältbrand i vårluften

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Wilderäng adrenalena.se

Sjukvårdare från Sovjetunionen.Det kan vara relevant att komma ihåg att det inte är den första (eller den sista) gången vi är i självisolering.

Cornucopia - 10 aug 17 kl. 20:27

Gästinlägg: Om flygande hundarnas stad, Leviathan-byn, och måsmyggorna

Nedan följer det femte inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

Politologerna - 16 apr 14 kl. 08:00

Informationseffekter och valdeltagande bland svenska väljare

Det här är ett gästinlägg av Stefan Dahlberg, forskare på statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. *** I ett tidigare inlägg här på Politologerna skriver Maria Solevid förtjänstfullt om svenska väljares kampanjexponering. I det här gästinlägget ämnar jag att undersöka vilken effekt exponeringen för olika typer av partirelaterad information har på individers röstningsbenägenhet.

Politologerna - 22 dec 16 kl. 08:00

Lucka #22: Our kids

Det här är ett gästinlägg författat av Erik Amnå, Mats Ekström och Håkan Stattin, betitlat ”Our kids” efter Robert Putnams senaste bok [i] Vad vågar vi knyta för förhoppningar till det barn som nu strax ska födas? Varför beter sig inte barnen och ungdomarna såsom vi gjorde, eller rättare: minns att vi gjorde, eller kanske som vi borde ha gjort…? De vänder ju ryggen (såväl som andra kroppsdelar) mot de traditioner vi byggde upp och som skulle visa sig bilda en av världens starkaste demokratier.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är Instagramkontot där alla får vara sig själva

Ida Wolter, 21, ville skapa en plats på internet där alla kan känna sig hemma. För en tid sedan startade hon Instagramkontot @vackrajaag, där alla får vara och känna precis som de vill. – När jag var tonåring började jag få ätstörningar och depressioner.

Politologerna - 23 okt 18 kl. 07:30

Folkets främsta företrädare – nya resultat från Riksdagsundersökningen

Det här är ett gästinlägg av David Karlsson, lektor vid förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. *** Runt om i världen ställs demokratin inför nya utmaningar. Etablerade partier förlorar val och nya populistiska och auktoritära krafter vinner mark.

Cornucopia - 29 dec 18 kl. 17:10

Bloggens tio mest lästa inlägg 2018

Dags att börja sammanfatta året. Nedan finner ni bloggens tio mest lästa inlägg under 2018.Inte mycket sånt här hos svenska folket.

Politologerna - 10 feb 19 kl. 08:00

När falska uppfattningar och konfabulerade argument formar våra politiska åsikter

Det här är ett gästinlägg av THOMAS STRANDBERG,
doktorand i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Ett av fjolårets nyord var beslutsblindhet (Nyordslistan 2018; se länk nedan). Det beskriver en spännande dissociation mellan exempelvis våra åsikter och argumenten som vi upplever ligga till grund för dem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.