Sydsvenskan > Opinion

Monday, 01 March, 10:16

Sydsvenskan - 17 jan 21 kl. 10:37

Jordskalv i VästsverigeEtt ovanligt kraftigt jordskalv inträffade 1,5 mil väst om Grebbestad i Bohuslän tidigt på söndagsmorgonen. Exakt klockan 4.05 brakade det loss och magnituden uppskattades till 2,7, skriver Svenska nationella seismiska nätet på sin hemsida . Seismolog B.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Västsverige, Grebbestad, Bohuslän, Svenska

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jordskalvi , Västsverige
Expressen - 02 jul 18 kl. 22:48

Nytt jordskalv i Västsverige: "Väldigt ovanligt"

Ännu ett jordskalv – det tredje på kort tid – har skett i Västsverige.20.27 på måndagskvällen inträffade ett jordskalv utanför Götene i Skaraborg, skriver Aftonbladet.

GöteborgsPosten - 23 jun 18 kl. 08:19

Jordskalv i Västsverige - "Huset skakade"

Tidigt under Midsommardagen drabbades delar av Västsverige av ett jordskalv. Enligt seismologiska institutionen i Uppslaga är den premilimära magnituden 3 på Richterskalan.
– Det är rätt ovanligt med svenska mått mätt.

BT - 05 sep 17 kl. 10:48

Västsverige: Jordskalv skakade norra Skaraborg

Ett jordskalv med epicentrum i Otterbäcken skakade området öster om Vänern sent i går kväll..

GT - 22 jan 18 kl. 15:21

Jordskalv i Västsverige

Ett jordskalv skakade under måndagseftermiddagen Falköping, skriver Aftonbladet.Skalvet ska ha haft en preliminär magnitud på 2,3, skriver Aftonbladet.– På mätinstrumenten kan man se vågorna ända upp till Uppsala och mot Gävle, säger seismolog Björn Lund, till Aftonbladet..

GT - 16 feb 18 kl. 09:36

Nytt jordskalv i Västsverige

Ett nytt jordskalv inträffade under morgonen i Falköping. Det är det tredje skalvet på kort tid i Falköping, skriver Skaraborgs Läns Tidning.– Det är lite märkligt att det sker på samma plats som det tidigare, säger Björn Lund på institutionen för geovetenskap i Uppsala, till SKLT..

GöteborgsPosten - 23 jun 18 kl. 08:19

Misstänkt jordskalv i Västsverige

Flera personer har hört av sig till räddningstjänsten i Skaraborg på grund av ett misstänkt jordskalv..

GöteborgsPosten - 23 jun 18 kl. 08:19

Jordskalv i Västsverige

Flera personer har hört av sig till räddningstjänsten i Skaraborg på grund av ett misstänkt jordskalv. Det kunde bekräftades av seismologiska institutet i Uppsala. Den preliminära magnituden är 3 på Richterskalan..

GöteborgsPosten - 02 jul 18 kl. 22:51

Nytt jordskalv i Västsverige

Strax innan halv nio på måndagskvällen skedde ett jordskalv i norr om Götene. Det nådde en magnitud på 2,0 på Richterskalan, skriver Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 03 jul 18 kl. 06:35

Nytt jordskalv i Västsverige

Strax innan halv nio på måndagskvällen skedde ett jordskalv norr om Götene. Det nådde en magnitud på 1,9 på Richterskalan. Skalvet har känts i området runt Mariestad, Götene, Kinnekulle och Hällekis.

YA - 08 okt 18 kl. 09:42

Jordskalv inträffade i Västsverige

Strax efter halv åtta på måndagsmorgonen inträffade ett jordskalv i närheten av Stöpen utanför Skövde, uppger lokala medier. Skalvet uppmätte 2,1 på Richterskalan och dess epicentrum var på 17 kilometers djup. - Det var ett skalv som inträffade ovanligt djupt nere i jorden.

DN - 08 okt 18 kl. 09:47

Jordskalv inträffade i Västsverige

Strax efter halv åtta på måndagsmorgonen inträffade ett jordskalv i närheten av Stöpen utanför Skövde, uppger lokala medier. Skalvet hade magnituden 2,1 och dess epicentrum var på 17 kilometers djup..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.