NT > Nyheter

Sunday, 07 March, 10:28

NT - 17 jan 21 kl. 09:25

Riskabel hemkomst för NavalnyjDen ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj reser tillbaka till Ryssland i dag för första gången sedan han förgiftades i slutet av augusti. I Moskva väntar hans anhängare, men även flera brottsanklagelser..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Navalnyj, Aleksej Navalnyj, Ryssland, Moskva

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskabel, hemkomstför , Navalnyj
Sydsvenskan - 06 jul 13 kl. 06:30

Kafkaprocess avskräcker inte Navalnyj

Under den avslutande dagen av rättegången mot den ryske juristen, antikorruptionskämpen och oppositionsledaren Aleksej Navalnyj läste en man i publiken demonstrativt en rysk pocketupplaga av Franz Kafkas absurda domstolshistoria Processen. Det som pågick i den verkliga domstolen i provinsstaden Kirov var inte mindre absurt.Anklagelserna mot Navalnyj och affärsmannen Pjotr Ofitserov är förnuftsvidriga.

BT - 19 jul 13 kl. 12:32

Navalnyj försätts på fri fot

Den ryske oppositionspolitikern Alexej Navalnyj, som i går dömes till fem års fängelse för förskingring, försätts på fri fot under det att hans överklagan behandlas, meddelar domstolen i Kirov enligt Interfax. "Hej, det är jag igen. Jättemycket tack allihop för att ni tvingade dem att släppa mig och Pjotr", sade han i sitt första meddelande på Twitter efter frisläppandet.

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 18:14

Stora protester efter Navalnyj-domen

En av president Vladimir Putins starkaste kritiker kan ha tystats. Den ryske oppositionspolitikern Alexej Navalnyj döms till fem års fängelse.Enligt EU väcker domen "allvarliga frågor" om rättssäkerheten i Ryssland.

BT - 18 jul 13 kl. 18:16

Stora protester efter Navalnyj-domen

En av president Vladimir Putins starkaste kritiker kan ha tystats. Den ryske oppositionspolitikern Alexej Navalnyj döms till fem års fängelse. Enligt EU väcker domen "allvarliga frågor" om rättssäkerheten i Ryssland.

Sydsvenskan - 08 sep 13 kl. 06:30

Svårt fängsla Navalnyj om han gör succéval

Dagen före Moskvas första borgmästarval på tio år har alla utdelare av valmaterial försvunnit från Moskvas gator, och det syns inga valaffischer. Enligt rysk lag är kampanjarbete förbjudet under denna ?tysta dag?.

BT - 19 jul 13 kl. 09:36

Navalnyj fri till val

Ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj släpps i väntan på behandling av överklagande och kan ställa upp i val i Moskva, uppger Interfax. Navalnyj försätts på fri fot under det att hans överklagan behandlas, meddelar domstolen i Kirov enligt Interfax. Därmed tros det inte finnas några hinder för att han ställer upp i borgmästarvalet i Moskva Navalnyj beläggs dock med reserestriktioner, enligt AFP.

Kristianstadsbladet - 16 okt 13 kl. 11:02

Villkorlig dom för Navalnyj


Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj får sitt straff omvandlat till villkorligt. Navalnyj kommer alltså inte att sitta frihetsberövad, rapporterar flera nyhetsbyråer.Navalnyj dömdes i juli till fem år i arbetsläger för förskingring och bedrägeri.

BT - 16 okt 13 kl. 11:05

Villkorlig dom för Navalnyj

Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj får sitt straff omvandlat till villkorligt. Navalnyj kommer alltså inte att sitta frihetsberövad, rapporterar flera nyhetsbyråer. Navalnyj dömdes i juli till fem år i arbetsläger för förskingring och bedrägeri.

BT - 28 feb 14 kl. 11:20

Navalnyj satt i husarrest

Den ryske oppositionsledaren och antikorruptionsaktivisten Aleksej Navalnyj har satts i husarrest av en domstol i Moskva. Beslutet togs på en begäran från den utredning som granskar ett misstänkt fall av förskingring. Navalnyj tillåts inte heller använda internet eller tala med journalister.

Kristianstadsbladet - 22 apr 14 kl. 17:13

Navalnyj bötfälls i ryskt förtalsmål


Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har dömts att betala motsvarande 55 000 kronor i böter i ett förtalsmål. Navalnyj var anklagad för att ha pekat ut kommunpolitikern Aleksej Lisovenko i Moskva som drogmissbrukare i en tweet.Enligt domstolen kunde Lisovenko bevisa att han inte är beroende av droger, samtidigt som Navalnyj nekade till att det var han som skrev tweeten.

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 14 kl. 17:17

Navalnyj bötfälls i ryskt förtalsmål

Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har dömts att betala motsvarande 55 000 kronor i böter i ett förtalsmål. Navalnyj var anklagad för att ha pekat ut kommunpolitikern Aleksej Lisovenko i Moskva som drogmissbrukare i en tweet. Enligt domstolen kunde Lisovenko bevisa att han inte är beroende av droger, samtidigt som Navalnyj nekade till att det var han som skrev tweeten.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Ökänd art etablerar sig i Sverige

På senaste tiden har stenmården synts allt mer i Sverige, rapporterar P4 Norrbotten. Artens skadegörelse har redan orsakat miljardkostnader i Europa..

NT - 30 minuter sedan

Grönt viruspass öppnar dörrar i Israel

Från och med söndagen får kaféer och restauranger i Israel åter slå upp dörrarna..

NT - 30 minuter sedan

Störningsjouren ryckte ut - möttes av slag i ansiktet

Mannen drack tolv folköl på väldigt kort tid och spelade hög musik. Då ringde det plötsligt på dörren..

NT - 30 minuter sedan

Här lirar de innesporten – i Värmekyrkan

Kolla, här lirar de innesporten – i Värmekyrkan. "Häftigt", tyckte kvartetten som testade den spektakulära banan..

NT - 30 minuter sedan

Duplantis: "Mitt liv förändrades här"

Armand Duplantis är tillbaka på historisk mark. I polska Torun satte han sitt första världsrekord – den här gången går han för EM-guldet. –Mitt liv förändrades på den här banan, säger stavhoppsstjärnan till TT..

NT - 30 minuter sedan

Sju filmtips inför Tempo-festivalen

Tempo dokumentärfestival är digital till följd av pandemin – och kan därmed ses från hela Sverige. Men vad ska man egentligen titta på? Här är sju tips..

NT - 45 minuter sedan

Blåsten orsakar problem - flera träd nerblåsta

Den kraftiga vinden i Östergötland har orsakat problem i Norrköping. Under förmiddagen blåste trädgrenar ner över Söderleden..

NT - 1 timme sedan

Fallna träd skapar problem i trafiken

Trafiken i båda riktningarna på väg 768 mellan Gårdeby Kyrka och Hylinge påverkas av nerfallna träd, uppger Trafikverket..

NT - 1 timme sedan

Virusfri vecka i Nya Zeeland

I Nya Zeelands största stad Auckland hävdes på söndagen en veckolång nedstängning, som infördes sedan ett fall av den covidvariant som först upptäcktes i Storbritannien konstaterats i slutet av februari..

NT - 1 timme sedan

IFK-seger och vi kan prata om en Norling-drömstart

Säsongens viktigaste match kommer tidigt. Jag kan knappt vänta på att se hur IFK Norrköping möter utmaningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.