SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 12:29

SR - 17 jan 21 kl. 08:10

usaStödet för Donald Trumps insats i Vita huset har rasat sedan hans sympatisörer stormat kongressen. Knappt var fjärde väljare anser nu att Donald Trump gör ett tillräckligt bra jobb på sin post, enligt den senaste sammanvägningar av nationella mätningar som gjorts av två ansedda opinionssajter. Som en jämförelse hade de fem senaste presidenterna före Trump åtminstone hälften av befolkningens godkännande i motsvarande mätningar när de tog farväl av Vita huset..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Donald Trumps, Vita, Donald Trump, Trump

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: usa
YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

Sydsvenskan - 03 jul 11 kl. 06:30

Lojaliteten med Israel isolerar USA

Den palestinska frågan är på väg mot en konfrontation i FN. Kravet på en egen stat för palestinierna?
Den palestinska frågan är på väg mot en konfrontation i FN.

PrivataAffärer - 06 maj 19 kl. 13:00

Sparekonomen: Se över din USA-exponering i portföljen

Den exceptionella uppgången på de amerikanska börserna de senaste åren har ökat andelen USA i vårt sparande markant, år efter år. Om du sparat i en indexfond som placerar globalt har den i mångt och mycket blivit en USA-fond, menar Frida Bratt. – Det ger anledning att se över din totala USA-exponering, säger hon.

Sydsvenskan - 03 maj 11 kl. 06:30

Obamas triumf kan vändas till misstro mot USA

Barack Obama hann inte avsluta sitt dramatiska tv-framträdande där han förkunnade att rättvisa skipa?
Barack Obama hann inte avsluta sitt dramatiska tv-framträdande där han förkunnade att rättvisa skipats innan spontana glädjedemonstrationer bröt ut runtom i USA. Folk samlades vid Ground Zero i New York, platsen för terror­attacken mot World Trade Center, och utanför Vita huset i Washington.

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 06:30

Den 2 augusti kan USA gå i konkurs En global katastrof Kina intar förstaplatsen 2016 Bitter blockstrid i budgetfrågan USA är för stort för att tillåtas falla Efterlyst president vill hylla det nya landet Sudans president Omar al-Bashir planerar att delta vid ceremonin i morgon när Sydsudan officiellt blir en egen stat.

Ingen luft under vingarna. Om världens största ekonomi ställer in betalningarna störtdyker dollarn och vad som helst kan hända, varnar experterna. Men några av dem säger att så blir det inte.

Sydsvenskan - 14 aug 11 kl. 06:30

USA hoppas avslöja avtal mellan Iran och al-Qaida

Enligt USA hjälper Iran terrorfinansiärer att slussa pengar till al-Qaidas ledare i Paki­stan. USA:s?
Enligt USA hjälper Iran terrorfinansiärer att slussa pengar till al-Qaidas ledare i Paki­stan.

Kristianstadsbladet - 25 aug 11 kl. 06:30

Räkna inte ut USA

USA är, som vanligt, världens mest kritiserade land. USA har varit Frankrikes hatobjekt. Fransmännen?

Sydsvenskan - 25 okt 11 kl. 06:30

USA vill helst glömma kriget i Irak

President Barack Obama har lyckats uppfylla sitt kanske viktigaste vallöfte. Men beskedet om en full?
President Barack Obama har lyckats uppfylla sitt kanske viktigaste vallöfte.

YLE - 30 sep 12 kl. 10:07

USA drog ifrån i Ryder Cup

USA utökade sin ledning i Ryder Cup till 10-6 totalt när man i Chicago vann tre av fyra foursomematcher och spelade 2-2 i fourball. Under den sista dagen spelas 12 singelmatcher. I foursome visade paret Phil Mickelson, Keegan Bradley upp drömgolf.

Sydsvenskan - 22 mar 11 kl. 06:30

Kennedys knep ska stärka USA:s ställning

USA håller på att tappa ekonomiskt och politiskt inflytande i Latinamerika till Kina. När president ?
USA håller på att tappa ekonomiskt och politiskt inflytande i Latinamerika till Kina.

Sydsvenskan - 23 okt 11 kl. 06:30

USA-vänsterns primalskrik

En ny våg av populism sveper över USA. Martin Gelin har besökt Occupy Wall Street-protesterna i New York och Washington DC och hittat de progressivas nya hjälte. Det är inte Barack Obama.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

SÖN: Nästan 1000 polisanmälningar i fjol kan ha haft hedersmotiv

Av anmälningarna som polisen fick förra året fick nästan 1000 en hedersmarkering som visar att brottet kan ha ett hedersmotiv. Markeringarnas syfte är att tidigt kunna sätta in åtgärder vid brottsutredning. "En förutsättning för att rätt åtgärder ska kunna vidtas.

SR - 2 timmar sedan

Två regioner släpar efter med vaccineringen

Stockholm och Västra Götaland har inte nått fas två i vaccineringen, visar SVT:s genomgång. Viktigt att regionerna inte slappnar av utan förbereder sig för massvaccinering. ”Det kommer stora mängder vaccin om några månader” säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot..

SR - 5 timmar sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 6 timmar sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 8 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 16 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 16 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 17 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

SR - 18 timmar sedan

Stort stödpaket klart i USA

Stort coronastödpaket klart i USA. Röstades nyss fram i senaten. Ekot sänder direkt..

SR - 18 timmar sedan

Historiskt möte mellan påven och Iraks storayatollah

Säkerhetspådraget var massivt när bilkonvojen banade väg genom Najaf i centrala Irak och påve Franciskus klev ut i en av den heliga stadens trånga gränder och in i storayatollan Ali al-Sistanis anspråkslösa hem. Mötet mellan den katolska kyrkans överhuvud och storayatollan beskrivs som historiskt. Franciskus har försökt stärka Vatikanens interreligiösa relationer och har tidigare träffat höga sunnimuslimska företrädare i flera länder, men aldrig någon så framstående shialedare som al-Sistani..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.