SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 13:35

SR - 17 jan 21 kl. 07:21

Spionanklagade Huawei vanligt i kommunalt bredbandDe kinesiska bolag som portats från det svenska 5G-nätet förekommer ofta i bredbandsnäten. Utrustning från kinesiska Huawei eller ZTE ligger till grund för nästan en fjärdedel av alla bredbandsuppkopplingar som täcks av Svenska stadsnätsföreningen, enligt en ny kartläggning. Post- och telestyrelsen vill inte säga till Ekot huruvida även de fasta näten kommer att täckas av 5G-förbudet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Huawei, ZTE, Svenska, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spionanklagade, Huawei, vanligti , kommunalt, bredband
GöteborgsPosten - 10 jun 19 kl. 17:20

Spionanklagade Huawei om satsningen i Göteborg

Huaweis Sverigechef: "Det är svårt att försvara sig mot påståenden som inte kan styrkas"..

DN - 25 feb 19 kl. 18:37

Svenska mobiloperatörer beroende av spionanklagade Huaweis utrustning

Flera länder har bojkottat den kinesiska telekomjätten Huawei efter anklagelser om spioneri. I Sverige är mobiloperatörerna i mycket hög utsträckning beroende av bolagets utrustning, enligt DN:s kartläggning. När 5g-nätet nu byggs ut i Sverige kan Huawei bli en storspelare.

Cornucopia - 20 maj 19 kl. 12:39

Uppgifter: Google drar in Android-licensen för Huawei - Intel, Qualcomm och Broadcomm stoppar chipförsäljning

Mediauppgifter gör gällande att Google drar in den kinesiska diktaturens stora mobiltelefonibolag Huaweis licens på smartphoneoperativsystemet Android. Chiptillverkarna Intel, Qualcomm och Broadcom ska också stoppa sina leveranser till bolaget, med anledning av att USA:s president Donald Trump svartlistat flera företag för spioneri. Det kan också ses som en del i handelskriget USA-Kina och oron kring detta sägs orsaka dagens börsnedgång.

DI - 28 maj 19 kl. 14:37

Telia: Oklart med Google i Huawei-telefoner

Med brasklapp för inverkan av snabba förändringar kommer Huawei-telefoner med Telia-abonnemang i närtid att fungera "i stort sett som vanligt", meddelar telekomoperatören. På längre sikt är saken dock oklar..

DN - 28 maj 19 kl. 14:45

Telia: Google-tillgång oviss för framtida Huawei-produkter

Med brasklapp för inverkan av snabba förändringar kommer Huawei-telefoner med Telia-abonnemang i närtid att fungera ”i stort sett som vanligt”, meddelar telekomoperatören. På längre sikt är saken dock oklar..

Nyteknik - 18 jun 19 kl. 16:42

Analys: ”Stukat Huawei tror fortfarande på comeback”

Utåt sett ska allt verka som vanligt. Men Huawei, överskuggat av USA:s svartlistning, hade inga nya svar att ge när bolaget träffade svenska journalister. I stället fick vi se en bild på en gullig liten hund, skriver Ny Tekniks Kalle Wiklund..

Mobil - 02 okt 19 kl. 11:31

Huawei påstår att man redan sålt över en miljon Mate 30-telefoner

Om siffrorna stämmer så är det uppenbart att Huawei tuffar på precis som vanligt på hemmamarknaden..

YLE - 10 dec 12 kl. 16:02

Kinesiska Huawei vill utveckla mobilsystem i Finland

Kineserna fortsätter att etablera sig i Finland. Nu är det operativsystem för mobiler som ska utvecklas i Finland
Informations- och kommunikationsföretaget Huawei grundar en forskningsenhet i Finland. Forskningsenheten ska under de närmaste fem åren sysselsätta 100 personer.

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 13 kl. 06:45

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Foto: Claes Nyberg
Väte och syre i en skön förening. Ett av de fyra elementen i den klassiska filosofin. Utan det inget liv, men för mycket av det kan ställa till ett jäkla liv.

Dagensanalys.se - 24 mar 19 kl. 18:39

Emma Svensson och Jonas Fagerström ska lyfta Huawei

Huawei inleder ett samarbete med fotografen Emma Svensson och äventyraren Jonas Fagerström inom sitt nya marknadsföringskoncept – Dare to Challenge. Emma och Jonas, likt Zara Larsson och Sarah Sjöström som tidigare kommunicerats, passar väl in i konceptet som handlar om att våga utmana, anser Huawei. Vi är väldigt stolta över att addera fler färgstarka profiler till konceptet Dare to Challenge.

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 08:32

Huawei blåste Ericsson på stororder

Kinesiska Huawei tar hem ännu en prestigeorder framför näsan på viktigaste konkurrenten Ericsson.Det blir Huawei som moderniserar Telenors och 3:s svenska 3 G-nät och kineserna tar också hand om driften av nätet.
Huawei har de senaste åren seglat upp som Ericssons allra tuffaste konkurrent på världsmarknaden.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Stig Malm - en kontroversiell LO-ordförande

”Stig Malm var under tio år en frispråkig LO-ordförande som alltid värnade och tänkte på de enskilda medlemmarnas bästa, för honom var kampen för full sysselsättning prioriterad och när han senare kom att bli socialdemokratisk kommunpolitiker fortsatte han den kampen" skriver Stefan Löfven i en kommentar till TT. "Vi delar facklig bakgrund i IF Metall och jag kom att lära känna honom som en ideologiskt klar och tydlig företrädare för svensk arbetarrörelse", fortsätter Löfven. Stig Malm gick bort sent i fredags kväll i sviterna av covid-19, säger Stig Malms dotter Helene Zimmerman till Aftonbladet..

SR - 1 timme sedan

Tidigare LO-basen Stig Malm är död

Han var fackföreningsman, ordförande i LO 1983–93 och ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott 1984–93. Stig Malm blev ombudsman 1967 och 1979 biträdande förbundsordförande i Metallindustriarbetarförbundet. År 1981 valdes han till andre ordförande i LO och som ordförande ägnade Malm stor uppmärksamhet åt sysselsättnings-, skatte- och fördelningsfrågorna i svensk politik och bland annat drev han kravet på låglönesatsningar..

SR - 2 timmar sedan

SÖN: Nästan 1000 polisanmälningar i fjol kan ha haft hedersmotiv

Av anmälningarna som polisen fick förra året fick nästan 1000 en hedersmarkering som visar att brottet kan ha ett hedersmotiv. Markeringarnas syfte är att tidigt kunna sätta in åtgärder vid brottsutredning. "En förutsättning för att rätt åtgärder ska kunna vidtas.

SR - 3 timmar sedan

Två regioner släpar efter med vaccineringen

Stockholm och Västra Götaland har inte nått fas två i vaccineringen, visar SVT:s genomgång. Viktigt att regionerna inte slappnar av utan förbereder sig för massvaccinering. ”Det kommer stora mängder vaccin om några månader” säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot..

SR - 7 timmar sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 7 timmar sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 10 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 17 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 17 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 18 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.