SR > Nyheter

Sunday, 28 February, 22:51

SR - 17 jan 21 kl. 03:00

Ryskspråkiga områden hårt drabbade av Covid-19I Estland har coronaviruset slagit hårt mot de områden där många ur den ryska minoriteten bor. Trots tillgång på ryskspråkig information och riktade kampanjer sticker de områdena ut i coronastatistiken. "30 procent av befolkningen är ryssar, de bor i tätbefolkade områden, jobbar på fabrik, eller har jobb som inte kan göras på distans", säger ryskspråkige Eduard Odinets från det socialdemokratiska partiet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Covid, Estland, Odinets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryskspråkiga, områden, hårt, drabbadeav , Covid-19
BT - 26 feb 14 kl. 19:46

Förslag till ny regering i Ukraina

Förslag till en ny ukrainsk regering presenterades i kväll på Självständighetstorget i Kiev, centrum för revolutionen. Tidigare under dagen förklarades den avsatte presidenten Viktor Janukovytj som internationellt efterlyst.Janukovytj befinner sig fortfarande i Ukraina, uppger landets åklagarmyndighet, och finns nu uppsatt på en lista över internationellt efterlysta personer, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Cornucopia - 04 maj 17 kl. 18:52

Moskva river bostäder för vanligt folk - våldsamma protester

Den korrumperade borgmästaren i Moskva har beslutat att riva bostäder för vanligt folk, sk Chrustjevkahus, och istället låta bygga lyxbostäder och skyskrapor ingen har råd med för att göda den kriminella makteliten och visa upp en fin Potemkinkuliss för besökare. Några alternativa bostäder erbjuds inte. Nedan erbjuds en del foton på misären i Ryssland bortom turiststråken.

BT - 26 feb 14 kl. 16:03

En död i oroligt Krim

En människa dödades i dag när uppretade proryska demonstranter i Krims huvudstad Simferopol drabbade samman med demonstranter som stödjer Ukrainas nya ledning. Ryssland uppges skramla med vapnen.Personen ska ha klämts till döds i de stora folksamlingarna som uppstått utanför parlamentsbyggnaden, där ledamöterna avslog krav på att debattera om den mestadels ryskspråkiga republiken ska utropa självständighet från Ukraina.

BT - 26 feb 14 kl. 17:35

Janukovytj internationellt efterlyst

Den avsatte presidenten Viktor Janukovytj befinner sig fortfarande i Ukraina, uppger landets åklagarmyndighet. Janukovytj finns nu uppsatt på en lista över internationellt efterlysta personer, enligt landets riksåklagare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Även Ukrainas tidigare inrikesminister är förklarad internationellt efterlyst av landets åklagarmyndighet, rapporterar nyhetsbyrån Interfax.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Nya nedstängningar i Oslo efter ökad smitta

Alla serveringsställen och butiker i Oslo, med undantag av det nödvändigaste såsom apotek och dagligvaror, tvingas stänga efter ökad smittspridning, meddelar Oslos kommunordförande Raymond Johansen på en presskonferens ikväll. Mellan 50 och 70 procent av alla covidfall i staden utgörs nu av den brittiska mutationen..

SR - 5 timmar sedan

Trump håller sitt första tal sedan 6 januari

Ikväll ska USAs förre president Donald Trump hålla sitt första tal sen talet 6 januari, samma dag som stormningen av kongressen. Han håller talet på en årlig konferens för flera olika konservativa grupper i Florida. "Talet har betydelse för den konservativa rörelsen, är ett tecken på hans närvaro och hans starka ställning inom partiet", säger Ekots Washingtonkorrespondent, Cecilia Khavar..

SR - 5 timmar sedan

Serbien vaccinerar i grannländerna

På Balkan har flera länder fortfarande inte kommit igång med vaccineringen mot covid-19. Det stora undantaget är Serbien, som köpt in stora mängder kinesiskt vaccin. Nu har Serbien börjat donera vaccin till grannländerna.

SR - 5 timmar sedan

Tyskland vill frångå prioritering av vaccinering

I Tyskland höjs nu röster för att frångå prioriteringsordningen vad gäller vaccineringar med Astra Zenecas Corona-vaccin. Anledningen är att tveksamheten kring vaccinet är så utbredd bland befolkningen, att bara en bråkdel av de doser man har fått har använts. Smittspridningen har börjat öka lätt igen i Tyskland, samtidigt vill för första gången en majoritet av tyskarna se lättnader i restriktionerna framöver..

SR - 7 timmar sedan

En person skjuten i Örebro

En person har skottskadats i Örebro i närheten av Trängens idrottsplats,skadeläget är oklart. Två personer har sett cyklat från platsen, säger polisens presstalesperson till Nerikes Allehanda. Larmet om skottlossningen kom vid 14-tiden på söndagen..

SR - 7 timmar sedan

Man död efter isolycka i Värnamo

En man i 60-års åldern som med sin hund gick genom isen har avlidit av sina skador. Mannen påträffades efter en stor räddningsinsats vid Vidöstern i Värnamo kommun, med dykare och svävare under söndagsförmiddagen. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan..

SR - 7 timmar sedan

Tonåringar i riskgrupp kan få vaccin till hösten

Folkhälsomyndigheten diskuterar för närvarande med barnläkarföreningen om vilka grupper av ungdomar som har störst behov av en vaccination. Just nu pågår flera studier av hur säkra och effektiva vaccinerna är för unga mellan 12 och 17 år. Tre tillverkare har inlett studier och de första resultaten väntas i april för PfizerBioNtecs vaccin.

SR - 8 timmar sedan

Förslag: Förbud mot att delta i rasistiska organisationer

Enligt vad nyhetsbyrån TT erfar kommer den kommitté som arbetar med frågan, att presentera ett sådant förslag i april. Socialdemokraterna, Moderaterna, Centern, Miljöpartiet och Kristdemokraterna står bakom förslaget, medan Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Liberalerna inte vill se något förbud. De tre partierna som är i minoritet i kommittén hänvisar framför allt till den grundlagsfästa åsikts- och föreningsfriheten..

SR - 9 timmar sedan

Guldchans i sprintstafetten

Hör både damernas och herrarnas finaler i sprintstafett. Sändningen startar 13.00.

SR - 10 timmar sedan

Fler provtagningsbussar i Stockholm

Region Stockholm kommer att utöka antalet mobila provstationer för covid-19, från en till fyra. Sedan fem veckor har det funnits en buss som erbjuder provtagning, som har besökt stadsdelarna Rinkeby, Tensta och Husby. Hittills har 1400 personer testat sig i bussen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.