DI > Ekonomi

Sunday, 28 February, 16:42

DI - 16 jan 21 kl. 18:04

Revansch för aktiv förvaltning – skilj agnarna från vetet
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revanschför , aktiv, förvaltning, skilj, agnarnafrån , vetet
Realtid - 13 okt 17 kl. 12:11

Remium Aktiv Förvaltning byter namn

Remium Aktiv Förvaltning byter namn till Linné Kapitalförvaltning efter försäljningen av verksamheten till de anställda och styrelsen. "Vi tycker att detta är otroligt spännande och ser med tillförsikt på framtiden", säger vd Daniel Eriksson till Realtid.se..

SVT - 03 jan 14 kl. 14:31

Banker bluffar om aktiv förvaltning

Storbankerna tjänar enorma summor på aktiv fondförvaltning. Men det är ingen garanti för att fonderna ska ge bra avkastning..

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 06:30

Passiv aktiv förvaltning

Bankerna, med sitt redan rätt solkade rykte, borde veta bättre än att sälja fonder med falska löften om aktiv förvaltning..

Realtid - 19 feb 20 kl. 16:45

Räkna med fler uppköp inom aktiv kapitalförvaltning

Att den amerikanska fondförvaltaren Franklin Templetons lägger bud på konkurrenten Legg Mason är ytterligare ett tydligt tecken på den djupa problematiken inom aktiv tillgångsförvaltning. .

Affärsvärlden - 30 mar 17 kl. 11:32

Blackrock ratar aktiv förvaltning framför datorer

Världens största kapitalförvaltare, Blackrock, säger upp personal till förmån för datadriven fondförvaltning, rapporterar New York Times..

Cornucopia - 03 sep 16 kl. 11:50

Utfallet av aktiv portföljförvaltning i PPM

Pensionsmyndigheten publicerar årligen sin Orange Report (PDF), som dokumenterar tillståndet i pensionssystemet. Dit räknas PPM, som är ett lysande exempel på hur hushållen själva förvaltar, eller väljer att inte förvalta fonder. Därmed kan man studera att alla kan inte klå börsindex.

DN - 17 dec 13 kl. 15:53

Robur inte ensam om inaktiv förvaltning

Swedbanks fondbolag Robur har fått hård kritik för att ta betalt för aktiv förvaltning i fonder som i praktiken placerar sina tillgångar som en inaktiv indexfond. Men enligt Carl Rosén, vd på intresseorganisationen Aktiespararna, är man långt i från ensam om att göra detta..

Realtid - 31 aug 17 kl. 16:02

Remium säljer sin delägda kapitalförvaltning

Remiumkoncernen har sålt sin 50 procentiga andel i Remium Aktiv Förvaltning till bolagets personal, några av bolagets styrelseledamöter och några privatpersoner..

Realtid - 13 jan 20 kl. 14:55

Ny lag driver på mot mer indexförvaltning

Nya lagkrav infördes vid årsskiftet som skall säkerställa att fondförvaltare inte tar betalt för aktiv förvaltning när dom egentligen är en indexförvaltare. Men lagstiftningen gör det knappast bättre för dom som investerar i fonderna.  Snarare kan det bli tvärtom.

E24 - 04 okt 12 kl. 10:05

Index slår alltid aktiv förvaltning över tid

Därför vinner en indexfond utan avgift..

Realtid - 19 dec 12 kl. 11:24

"Vi sticker ut näsan med aktiv förvaltning"

Cliens Sverigefond behåller S&P Gold-rating..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.