SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 12:25

SR - 16 jan 21 kl. 16:46

Rådet till äldre med hemtjänst: Vänta med vaccineringDe nu godkända vaccinerna mot covid-19 är känsliga att transportera och flera regioner vill inte ge vaccinsprutan i hemmen. Sveriges kommuner och regioners råd till äldre med hemtjänst, som inte kan ta sig till vårdinrättning, är att vänta med vaccinering tills Astra Zenecas vaccinkandidat blir godkänt av EU. Ett sådant godkännande väntas i slutet av januari eller i början av februari..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Astra Zenecas, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rådettill , äldremed , hemtjänst, Väntamed , vaccinering
Skånskan - 28 nov 18 kl. 10:04

Privatiserar korttid och egen hemtjänst

STAFFANSTORP Förenade Care tar över den kommunala hemtjänsten.
Även den kommunala verksamheten för korttid och växelvård ska upphandlas.Beslutet ska tas i socialnämnden den 11 december men redan på tisdagen informerades personalen vid de berörda verksamheterna om planerna.

UNT - 22 nov 12 kl. 13:03

Nedbantad hemtjänst föreslås

Nu har förslaget om besparingar och effektiviseringar i Knivstas hemtjänst gått igenom socialnämnden. Som väntat kommer en ny chef att tillsättas och nedskärningar i personalen är att vänta..

GöteborgsPosten - 21 apr 17 kl. 14:35

Kräv kollektivavtal för utförare av hemtjänst

Från facklig sida vill vi att företagen som ska utföra hemtjänsten i Göteborg inte ska konkurrera med dåliga villkor. Vi vill att de som behöver hemtjänstens stöd ska kunna förvänta sig kvalitet, skriver Anders Andersson, Sonia Koppen och Mats Svensson..

Corren - 04 feb 17 kl. 07:00

Hemtjänst dröjde 100 minuter

Kindabon som ramlade fick vänta i 100 minuter och hann larma 40 gånger innan nattpatrullen var på plats..

Skånskan - 20 jul 19 kl. 08:29

Hon vill ge en annan bild av hemtjänsten

Blentarp De vårdar våra äldre, hjälper dem med mediciner, dusch, påklädning, mat och städning – och umgås också när vi anhöriga inte kan vara där.
Men de får ta mycket skit i media och av anhöriga när resurser saknas eller när något går fel.
Vi skuggar undersköterskan Åsa Persson som jobbar i kommunens hemtjänst i Blentarp som trots detta inte kan tänka sig ett bättre jobb.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 07:00

Beröm till hemtjänstpersonalen - kritik mot systemet

Hemtjänstens organisation får tummen ner och personalen får beröm. Några äldre som själva har hemtjänst vill att de styrande tänker om och anpassar organisationen efter verkligheten.
Att själv inte kunna ta sig till toaletten utan behöva ligga nerkissad i sängen.

GT - 27 jan 19 kl. 16:00

De äldre i Göteborg ska få bestämma mer

Det är dags för Göteborg att lämna bottenligan som mäter nöjdheten med hemtjänst och annan äldreomsorg i Sveriges alla kommuner. Med utvecklade värdighetsgarantier kommer det att bli tydligare för de äldre vad de kan förvänta sig av äldreomsorgen, skriver David Lega (KD) på Hemtjänstens dag..

Kristianstadsbladet - 23 okt 19 kl. 14:27

Äldre trillade och larmade – hemtjänsten hjälpte andra kunder på vägen

En äldre person som trillat fick vänta närmare en timme på hjälp efter att hemtjänst larmats. Personal hade inte uppfattat att det rörde sig om ett fall, ”bara” om ett behov av hjälp. .

YA - 05 apr 14 kl. 06:30

Ica får alla inköp för hemtjänstbrukarna

I höst tar Samhall över inköpen av dagligvaror till de drygt 200 personer i Ystads kommun som har hemtjänst. Företaget ska anlita Ica Kvantum vid Sjöborondellen för leveranserna.
– Det underlättar för hanterandet av varor att man har det på ett ställe, säger Gudrun Johnsson, avdelningschef för vård och omsorg i Ystads kommun.

Sydsvenskan - 26 okt 13 kl. 06:30

Det är en skam för oss alla hur vi behandlar våra gamla.

Gertrud Sigurdsen var på åttiotalet socialdemokratisk socialminister. Idag är hon nittio år gammal och klarar sig inte längre själv. Hon vill inget hellre än att bo på ett äldreboende där hon kan känna sig trygg och få den hjälp hon behöver, men Stockholms kommun vägrar.

Barometern - 18 mar 19 kl. 12:18

Äldre drabbade när trygghetslarm slogs ut

Två personer med hemtjänst tvingades vänta länge på hjälp när de digitala trygghetslarmen plötsligt inte fungerade en natt i januari. .

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

SÖN: Nästan 1000 polisanmälningar i fjol kan ha haft hedersmotiv

Av anmälningarna som polisen fick förra året fick nästan 1000 en hedersmarkering som visar att brottet kan ha ett hedersmotiv. Markeringarnas syfte är att tidigt kunna sätta in åtgärder vid brottsutredning. "En förutsättning för att rätt åtgärder ska kunna vidtas.

SR - 2 timmar sedan

Två regioner släpar efter med vaccineringen

Stockholm och Västra Götaland har inte nått fas två i vaccineringen, visar SVT:s genomgång. Viktigt att regionerna inte slappnar av utan förbereder sig för massvaccinering. ”Det kommer stora mängder vaccin om några månader” säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot..

SR - 5 timmar sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 6 timmar sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 8 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 16 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 16 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 17 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

SR - 17 timmar sedan

Stort stödpaket klart i USA

Stort coronastödpaket klart i USA. Röstades nyss fram i senaten. Ekot sänder direkt..

SR - 18 timmar sedan

Historiskt möte mellan påven och Iraks storayatollah

Säkerhetspådraget var massivt när bilkonvojen banade väg genom Najaf i centrala Irak och påve Franciskus klev ut i en av den heliga stadens trånga gränder och in i storayatollan Ali al-Sistanis anspråkslösa hem. Mötet mellan den katolska kyrkans överhuvud och storayatollan beskrivs som historiskt. Franciskus har försökt stärka Vatikanens interreligiösa relationer och har tidigare träffat höga sunnimuslimska företrädare i flera länder, men aldrig någon så framstående shialedare som al-Sistani..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.