SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 12:50

SR - 16 jan 21 kl. 16:28

Borgerliga rädda att PPM-fonderna blir för fåPensionsgruppen diskuterar nu hur premiepensionssystemet ska ändras och borgerliga företrädare är rädda att det ska bli för få fonder. “Jag vill poängtera att en stor valfrihet är väldigt, väldigt viktig”, säger Centerpartiets Solveig Zander. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi betonar att systemet måste vara säkert men att det också behöver finnas valfrihet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
PPM, Centerpartiets Solveig Zander, Ardalan Shekarabi

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borgerliga, räddaatt , PPM-fondernablir för ,
Barometern - 13 mar 14 kl. 07:33

Räddad premiepension

Huvudnumret i Stefan Löfvens sommartal var att ­premiepensionen skulle av­skaffas och överföras till inkomstpensionen. Av detta blir det nu inget. På onsdagen visade de bärande partierna politiskt i pensionsgruppen en kompromiss som bland annat inne­håller förändringar av AP-fonderna, möjligheter att jobba längre och ett bevarande av premiepensionen.

Barometern - 13 mar 14 kl. 07:33

Räddad premiepension

Huvudnumret i Stefan Löfvens sommartal var att ­premiepensionen skulle av­skaffas och överföras till inkomstpensionen. Av detta blir det nu inget. På onsdagen visade de bärande partierna politiskt i pensionsgruppen en kompromiss som bland annat inne­håller förändringar av AP-fonderna, möjligheter att jobba längre och ett bevarande av premiepensionen.

SVT Debatt - 18 jun 13 kl. 14:38

Regeringen slarvar bort viktig EU-reform

STRUKTURFONDER I Sverige finns 3400 regionala, EU-stödda projekt ? men många som jobbar med dem vittnar om en skrämmande krånglig administration. Aldrig förr har möjligheterna att förenkla EU-fonderna varit så stora.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tidigare LO-basen Stig Malm är död

Han var fackföreningsman, ordförande i LO 1983–93 och ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott 1984–93. Stig Malm blev ombudsman 1967 och 1979 biträdande förbundsordförande i Metallindustriarbetarförbundet. År 1981 valdes han till andre ordförande i LO och som ordförande ägnade Malm stor uppmärksamhet åt sysselsättnings-, skatte- och fördelningsfrågorna i svensk politik och bland annat drev han kravet på låglönesatsningar..

SR - 2 timmar sedan

SÖN: Nästan 1000 polisanmälningar i fjol kan ha haft hedersmotiv

Av anmälningarna som polisen fick förra året fick nästan 1000 en hedersmarkering som visar att brottet kan ha ett hedersmotiv. Markeringarnas syfte är att tidigt kunna sätta in åtgärder vid brottsutredning. "En förutsättning för att rätt åtgärder ska kunna vidtas.

SR - 2 timmar sedan

Två regioner släpar efter med vaccineringen

Stockholm och Västra Götaland har inte nått fas två i vaccineringen, visar SVT:s genomgång. Viktigt att regionerna inte slappnar av utan förbereder sig för massvaccinering. ”Det kommer stora mängder vaccin om några månader” säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot..

SR - 6 timmar sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 6 timmar sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 9 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 16 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 16 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 17 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

SR - 18 timmar sedan

Stort stödpaket klart i USA

Stort coronastödpaket klart i USA. Röstades nyss fram i senaten. Ekot sänder direkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.