SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 08:10

SR - 16 jan 21 kl. 16:05

FHM: Blir ingen förtur för yrkesgrupperKraven på förtur av vaccin till olika yrkesgrupper avvisas av folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson. Den röriga vaccineringen mot svininfluensa avskräcker, uppger han. “Det är viktigt att först vaccinera människor som är riskutsatta – sen vaccinera så snabbt som möjligt i befolkningen”, säger Carlson i Ekots lördagsintervju..
Läs mer på SR
Läs mer om:
FHM, Johan Carlson, Carlson, Ekots

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FHMBlir ingen , förturför , yrkesgrupper

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Swedbank släpper krav mot förra vd:n

Swedbank har beslutat att avstå från skadeståndsprocess mot tidigare ordförande och vd Birgitte Bonnesen och Michael Wolf. Det uppger banken i ett pressmeddelande. "Beslutet att avstå är det bästa för banken och för bankens ägare.

SR - 30 minuter sedan

Fler kopplingar mellan Khashoggi och saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman

Flygplanet som transporterade de personer som misstänks ha mördat den saudiske journalisen Jamal Khashoggi, kom från ett bolag som kontrollerades av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman. Det rapporterar tv-bolaget CNN som hänvisar till hemligstämplade kanadensiska domstolshandlingar. Idag väntas den amerikanska regeringen offentliggöra en rapport om mordet på Khashoggi i Turkiet 2018.

SR - 30 minuter sedan

Företag får olika betalt av regionerna för att vaccinera

Staten ersätter regionerna med 275 kronor per given vaccindos, men betalningen från regionerna till privata aktörer som hjälper till varierar. Till exempel betalar Region Skåne 150 kronor per dos, vilket är 50 kronor mindre än Västra Götalandsregionen och Uppsala. Enligt regionrådet Gilbert Tribo (L) används pengarna som blir över i Skåne till bland annat information, lagring och transporter..

SR - 1 timme sedan

Politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk ut som Kremls förlängda arm

I Ukraina pekas politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk ut som Kremls förlängda arm. I en intervju med Ekot tillbakavisar Medvedtjuk alla anklagelser. - Det är klart att det är förolämpande, att bli kallad för en femtekolonnare i sitt eget land, säger Viktor Medvedtjuk när han tar emot på sitt kontor i Kiev.

SR - 1 timme sedan

Smittorisken på gym ska undersökas

Folkhälsomyndigheten vill undersöka hur stor risken har varit att smittas av coronaviruset på gym. I en studie tillsammans med gymkedjan Friskis och Svettis medlemmar kommer deltagarnas personnumer och träningsstatistik från förra året jämföras med Folkhälsomyndighetens register över vilka som insjuknat i covid-19..

SR - 1 timme sedan

Kina har ökat sitt inflytande i Serbien under pandemin

Under covidkrisen har Serbien uttryckt sitt missnöje över bristande solidaritet från EU. Istället har Kina trätt in som en hjälpande hand. Kina har de senaste åren investerat allt mer i industri och infrastruktur i Serbien, och i hela regionen.

SR - 2 timmar sedan

Tusentals britter bor brandfarligt

Tusentals brittiska lägenhetsinnehavare bor i hus med hög brandrisk och kan därför heller inte sälja sin lägenheter. Efter branden i höghuset Grenfell Tower för tre år sedan pågår arbetet med att byta ut brandfarligt material, men det går långsamt. Häromveckan presenterade regeringen ett mångmiljardpaket som ska skynda på processen men intressegrupper för drabbade lägenhetsinnehavare tycker att mer måste göras..

SR - 2 timmar sedan

Ungdomsmottagningar upplever ökad psykisk ohälsa

I över hälften av Sveriges regioner upplever man att den psykiska ohälsan bland unga har ökat under pandemin, det framgår av en enkät som Ekot skickat ut till ansvariga över ungdomsmottagningar i samtliga regioner. De flesta uppger att det rör sig om en ökad problematik. "Den största oron är att de ska må så dåligt så att de inte vill leva", säger avdelningschefen Josefine Brydolf..

SR - 4 timmar sedan

Myndigheter lovar anonymitet – men skickar ip-adresser till Google

Ett åttiotal offentliga webbplatser lovar sina besökare anonymitet, men skickar i själva verket deras personuppgifter till Google. Dubbelt så många sajter skickar vidare uppgifterna, så kallade ip-adresser, utan att berätta om det. Efter Ekots granskning har flera myndigheter anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten..

SR - 5 timmar sedan

Större minskning av utrikes födda företagare under pandemin

Under coronapandemin har antalet företagare minskat, särskilt bland dem som är födda i andra länder, enligt statistik från SCB. Utrikes födda företagare har blivit 9 procent färre under pandemin och det kan få allvarliga följder eftersom de ofta anställer personer med samma bakgrund, varnar Svenskt Näringsliv. "De som har svårast att komma in på arbetsmarknaden kommer att få det ännu svårare", säger företagarekonomen Johan Kreicbergs..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.