DI > Ekonomi

Monday, 01 March, 08:50

DI - 16 jan 21 kl. 13:11

FDA omfördelar resurser – påverkar tidslinje för Biovica-ansökan
Läs mer på DI
Läs mer om:
FDA, Biovica

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FDA, omfördelar, resurser, påverkar, tidslinjeför , Biovica-ansökan
YLE - 23 jul 14 kl. 04:13

Skärgården förlorar miljoner när staten omfördelar pengar

Skärgården hör till en av de stora förlorarna i den omfattande reform av statsandelarna som träder i kraft vid årsskiftet. Totalt kommer skärgårdstillägg för kring tio miljoner euro att försvinna. En av de stora förlorarna är Pargas stad som i reformen förlorar över tre miljoner.

Sydsvenskan - 20 okt 12 kl. 06:30

?Allt verkar ha byggts på fri hand?

Det droppar från taket.Restaurangen med drygt 70 bord är intakt, som fryst i ögonblicket utan gäster.Salt och pepparkaren står på de prydliga dukarna bredvid sojaflaskorna.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Alliansfritt Sverige - 13 maj 14 kl. 13:16

Högern kan bara erbjuda bortförklaringar när klassamhället dödar människor i förtid

Fördelarna med jämlikhet när det kommer till lycka, välbefinnande och hälsa är vederlagda. Därför använde vi svenskar länge skattesystemet för att omfördela resurser. Kommer du ihåg den tiden?

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

SVT Debatt - 03 dec 13 kl. 14:58

Den liberala antirasismen en återvändsgränd

ANTIRASISM Miljöpartiets nya rapport om hur vi ska minska rasism och främlingsfientlighet saknar förankring i forskningen. Författarna lever i etniskt delade städer präglade av fattigdom och ojämlikhet, men verkar blinda för sin omgivning. De borde lyssna mer på gräsrötterna.

Ekonomistas - 29 nov 13 kl. 07:00

Föräldrapengen tar från de fattiga och ger till de rika

Betald föräldraledighet kan motiveras på många sätt: barnen kan få mer tid med sina föräldrar vilket kan vara dem till gagn; kvinnors förankring på arbetsmarknaden kan stärkas när det blir billigare att kombinera föräldraskap med arbete; barnafödandet kan öka. Föräldrapengen är dock inte gratis och den påverkar även inkomstfördelningen. I en ambitiös studie (gratisversion) går de norska forskarna Katrin Loken, Magne Mogstad och Kjell Salvanes tillsammans med amerikanen Gordon Dahl systematiskt igenom effekterna av den allt generösare norska föräldrapengen.

Ekonomistas - 15 feb 18 kl. 07:44

Oönskad vinnvandring

Motstånd mot invandring backas ofta upp med ekonomiska argument. I Sverige handlar de ekonomiska argumenten vanligen om att invandrare belastar de offentliga finanserna på grund av låg sysselsättning och låga snittinkomster. Detta argument underbyggs med studier som visar att det offentliga omfördelar från inrikes till utrikes födda.

BT - 03 apr 13 kl. 13:01

Satsningarna på skolan tomt löfte?

Inför valet 2010 utlovades storstilade satsningar på Borås skolor vid rödgrönt styre. Verkligheten vi nu ser är dock en helt annan. I stadsdel Väster har det till exempel gjorts nedskärningar motsvarande 2,3 miljoner kronor på skolan.

BT - 05 apr 13 kl. 13:47

Ett samband som Jan Ericson missat

Dennis Jernkrook (Muf) och Jan Ericson (M) visar i sin debattartikel om Sandgärdsskolan att de har fått det mesta om bakfoten. Vi kan väl börja med att tala om att de avser Sandaredsskolan och inte Sandgärdsskolan, som är en annan skola och inte berörs av de budgetanpassningar de tar upp i sin debattartikel. Bakgrunden är att Sandaredsskolan inte har gjort de budgetanpassningar övriga skolor i stadsdel Väster gjorde under föregående år utan tvingas ta tag i problemet i år.

Barometern - 25 apr 14 kl. 07:37

Felaktigt beslut om äldrebostäder

till kommunstyrelsen i Emmaboda
I tisdags kväll fattade politikerna i kommunstyrelsen ett beslut grundat på näst-intill ingen sanningsenlig fakta alls.
De bestämde att Emmaboda tätort ska få ett nytt särskilt boende för äldre samtidigt som det finns elva lediga lägenheter i särskilt boende i kommunen. Tre av dessa lägenheter finns i centrala Emmaboda.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.