ÖstersundsPosten > Nyheter

Saturday, 23 January, 15:04

ÖstersundsPosten - 14 jan 21 kl. 16:33

Man åtalas för våldsbrott i nära relationEn man i Bräcke kommun åtalas för våldsbrott mot en närstående kvinna. Enligt åtalet har mannen....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Bräcke

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man åtalas för våldsbrotti , nära, relation
GöteborgsPosten - 04 jan 19 kl. 05:00

Färre våldsbrott i Trollhättan – men fler inom relation

Antalet våldsbrott i Trollhättan har minskat för fjärde året i rad. Från 2015 till 2018 har antalet anmälda våldsbrott per år minskat från 786 till 631. Även antalet anmälda fall om sexuella ofredanden har gått ned senaste året, från 53 till 27.

SmålandsPosten - 29 nov 13 kl. 06:29

Våld mot kvinnor i nära relation

Förra året anmäldes nästan 30 000 fall av misshandelsbrott mot kvinnor. Majoriteten av dessa fall skedde i hemmet, i nära relationer. Varje år dödas i snitt 17 kvinnor i Sverige av en man.

Nerikes Allehanda - 24 jan 17 kl. 08:40

Bara en kommun i länet erbjuder skydd av personuppgifter efter våldsbrott

Bara en tredjedel av kommunerna i landet erbjuder skydd av personuppgifter för människor som utsatts för våld i nära relation. I Örebro län är det ännu värre..

YLE - 02 maj 17 kl. 07:00

Kvinnor våldsammare än vi tror

Kvinnor som begår grova våldsbrott ökar. Man kan också se att kvinnors våld påminner allt mera om männens, och kvinnor som är våldsamma blir också allt yngre. Det har funnits en allmän uppfattning om att kvinnor inte är våldsamma.

Trelleborgs Allehanda - 26 jan 13 kl. 11:30

Våldsbrotten och villainbrotten ökade

Arkiv: Sprisse NIlsson
Fler anmälda våldsbrott, bostadsinbrott och narkotikabrott. Men färre bilstölder, cykelstölder och snatterier. Det visar årets statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 08:00

Digitala brott allt vanligare i nära relationer

Digitalt våld När Anna hade lämnat sin våldsamma man som och sökt sig till ett skyddat boende tyckte hon att det var märkligt att han dök upp på flera av de platser där hon befann sig. Det visade sig då att han hade satt in en dold spionapp i hennes telefon och hon tvingades byta telefon.Anna är en av många kvinnor och i vissa fall även män som har drabbats av det digitala våldet, ett växande problem i nära relationer men också bland ungdomar som utsätts för olika former av förföljelser och trakasserier.

SVT Debatt - 02 okt 13 kl. 14:57

Även män måste engagera sig mot mäns våld

VÅLD Mäns våld drabbar kvinnor, barn och andra män. Ändå är det främst kvinnor som engagerar sig mot våldet. Men vi är alla medskapare av de olika normer som gäller för män och kvinnor.

YLE - 05 feb 16 kl. 16:38

Finlandssvenskarna begår färre brott

Enligt undersökningar begår finlandssvenskarna färre brott än övriga finländare. Av de fall som Österbottens tingsrätt behandlar är 86 procent finskspråkiga, även om de svenskspråkiga är i majoritet i landskapet. I landskapet Österbotten gjordes under 2014 drygt 9500 brottsanmälningar.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 16:56

Svedalabo slog särbo – slipper fängelse

SVEDALA Trots att kvinnan nu hävdar att hon inte minns att hon slagits både blodig och medvetslös av sin särbo, döms nu en Svedalabo i 60-årsåldern för misshandeln vid upprepade tillfällen.Ystad tingsrätt menar att bevisningen är så ”robust” att det trots att en misshandlad kvinnan säger att hon inte minns vad hon utsatts för under ett år i en stormig relation med en Svedalaman i 60-årsåldern, döms mannen för misshandel. Kvinnan som vid flera tillfällen under 2018 uppgett att mannen tagit strypgrepp, slagit henne flera gånger med både händer, kniv, dammsugarrör så hon fått fläskläpp, blödningar, sår och jack i huvudet, i ansiktet och bakom örat.

HBL - 28 aug 13 kl. 05:50

Högerextremt våld ökar i Finland

Nu tar myndigheterna högerextremismen på allvar. I en färsk rapport om våldsam extremism lyfts bland annat Suomen vastarintaliike fram som en välorganiserad och potentiellt farlig högextrem rörelse. Samma organisation har Skydds­polisen tidigare avfärdat som ett lokalt problem.

HBL - 16 nov 13 kl. 09:38

”Dags sluta dalta med brottslingar”

De har sett gatuvåldet och knarkhelvetet i vitögat. Nu vill de stifta lagar som fungerar – också i verkliga livet. De är riksdagens ”polispatrull” – riksdagsmännen med ett polisförflutet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.