Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 20 January, 08:51

Sydsvenskan - 14 jan 21 kl. 16:18

Fortsatt distansundervisning på Malmö universitet under vårenDen höga smittspridningen i Skåne ligger bakom beslutet..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmö, Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt distansundervisning, Malmö, universitetunder , våren
SR - 02 jun 20 kl. 06:03

Universitetens distansundervisning undersöks

Under våren har universitet och högskolor infört distansundervisning för att motverka smittspridning av covid-19. Men hur har det fungerat? Nu ska en undersökning ta reda på det..

Skånskan - 02 apr 19 kl. 16:58

Studenternas arbete hjälper Malmö stad

MALMÖ Tolv timmars arbete skulle redovisas på två minuter. Ett 40-tal studenter från Malmö universitet deltog i innovationsdagen Stormathon. Uppgiften var hur utomhusmiljön i Malmö kan bli bättre och mera hållbar.

Skånskan - 10 feb 20 kl. 16:21

Mer metod på universitet

Antalet studenter som blir avstängda eller får varningar av disciplinnämnden har ökat de senaste tio åren. Det finns skillnader i frekvens, där Lunds universitet har relativt få anmälda fuskare, medan högskolor som Malmö och Kristanstad har fler.
Lars-Erik Nilsson, ledamot i Disciplinnämnden och lektor på Högskolan Kristianstad menar att det handlar om en ökning i anmälningsbenägenheten, snarare än en ökning i antalet förseelser.

Skånskan - 07 nov 19 kl. 17:16

Förbjudna böcker på plats i Malmö

Avskrivna på skrivmaskin med karbonpapper mellan och spridda i hemlighet. På onsdagen öppnade en utställning med förbjudna böcker från det kommunistiska Tjeckoslovakien på Malmö konsthall och Malmö stadsbibliotek.
– Vi spred dem från person till person och det var en oskriven regel att inte ställa några frågor, berättar den tjeckiska redaktören Martin Machovec som var verksam som så kallad samizdatförläggare.

Skånskan - 02 jan 16 kl. 14:00

Brandingenjören som skriver fantasy för ungdomar

SKÅNSK debutant Januari innebär dubbel lycka för brandingenjören och författaren Charlotte Cederlund från Lund. Hon ska föda sitt första barn och så kommer debutromanen Middagsmörker ut.
– Det är verkligen som att få två bebisar på en gång, säger hon lyckligt.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 07:00

Till Malmö med toner och poesi

konsert I kväll är det turnépremiär på Malmö Live för poeten Kristina Lugn och jazz/vissångaren Sarah Riedels gemensamma konsertturné tillsammans med kontrabasisten Viktor Skokic och pianisten Jonas Östholm.
– Det är jättekul att få det här mötet på scen och för publiken blir det två helt olika saker, olika infallsvinklar, när Kristina läser sina texter och när vi spelar dem, säger Sarah Riedel. ERWP.

Skånskan - 10 feb 20 kl. 15:24

Nattåg mellan Malmö-Köln kan få danskt stöd

Danmark I Sverige har regeringen valt att satsa på att utreda möjliga nattågsrutter ner till Europa. Förslaget som är mest troligt är en rutt mellan Malmö-Köln.
I Danmark är man mer avvaktande och ser att en satsning på nattåg både är kostsamt och svårt att genomföra, men kan komma att stötta det svenska initiativet.

Sydsvenskan - 09 maj 16 kl. 08:00

Konsten i klassrummet. Konstnären kan vara mer än pausfågel i framtidens skola.

Rita rätt och rita snyggt. Det var längesen bildämnet i skolan handlade om det. Numera är det en plats för kreativitet, bildanalys och kritiskt tänkande.

Sydsvenskan - 16 jun 16 kl. 07:50

Hipp hurra, plåster på såren. Malmö universitet.

"Malmö högskola ska – äntligen – få bli universitet"..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 10:30

Elev stämmer universitet

Lund En stu­dent med funk­tions­ned­sätt­ning fick inte skriva juridiktentan upp­delad i två nära till­fäl­len och ska ha tagit både psy­kisk och fy­sisk skada av hän­del­sen.
Nu tar stu­denten ären­det till dom­stol.Malmö mot Dis­kri­mi­ne­ring fö­re­träder en ju­ri­dik­stu­dent som tänker ta sitt ären­de till rätten.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 16 kl. 16:30

Skulptören Bård Breivik död

Den norske skulptören Bård Breivik har avlidit. Han var Norges internationellt mest kände skulptör.Breivik utbildades vid Bergens konsthantverksskola och hade sin första utställning i London 1971.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.