Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 20 January, 07:27

Sydsvenskan - 14 jan 21 kl. 16:00

Efter tre års turer: klimatsmarta krogen i Skegrie kan byggasParet Stenmarck kan snart sluta baka pizza i trädgården..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Skegrie, Stenmarck

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter tre, års, turer, klimatsmarta, krogeni , Skegriekan , byggas
Skånskan - 17 aug 19 kl. 05:00

Lång väntan väntar efter indragna turer

LÖVESTAD Indragningen av tre dubbelturer på busslinje 338 får känslorna att svalla i Lövestad. Hinner man inte med den sena eftermiddagsbuss som blir kvar får man vänta i flera timmar på nästa resemöjlighet.
Men indragningen ifrågasätts nu av en politiker som sagt ja till besparingen.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 05:00

Stor ut­ma­ning att få bort delade turer i om­sorgen

Lund Full­mäk­tige be­slutade i fjol att an­ställda inom om­sorgen inte läng­re ska jobba delade turer. Sam­ti­digt ska hel­tid vara norm, nå­got som visat sig vara en svår nöt att knäcka.– Det är ingen för­del över hu­vud taget med delade turer men be­kym­ret är att man måste få med­ar­be­ta­rna att räcka till.

YLE - 06 apr 17 kl. 05:52

Sommarbussen i Raseborg kör flera turer i år

Raseborgs sommarbuss var så populär i fjol att den kör igen den här sommaren. Bussen kör betydligt flera turer den här gången. Sommarbussen inledde sin verksamhet i fjol.

BT - 04 mar 11 kl. 07:46

Fler turer via Bollebygd

Västtrafik har lyssnat på kritiken. Linje 101 mellan Göteborg och Borås får sex nya turer via Bollebygd varje vardag från och med den 7 mars.
Men fortfarande tar det flera timmar att åka hem från Göteborg efter klockan 23.

Barometern - 05 dec 13 kl. 08:37

Fler turer med närtrafik utlovas

Närtrafiken på norra Öland utökas med fler avgångar. Men de ungdomar som berörs vet inte om att närtrafiken finns. Från och med årsskiftet kommer antalet turer på vardagar att öka från tre till fem från Löttorp och från två till fyra från Borgholm.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 15 kl. 01:00

"Klimatsmarta transporter via järnväg och kompetent arbetskraft är förutsättningar för att Helsingborg ska fortsätta att utvecklas."

För att möta den ökade efterfrågan på transporter och för att stimulera klimatsmarta järnvägstransporter krävs stora investeringar i den svenska järnvägen, både vad gäller
Det skriver tre företrädare för järnvägsindustrin,.

Nyan - 09 jan 19 kl. 18:00

Fler turer med Viking XPRS

Viking Line ökar antalet turer med Viking XPRS på rutten Helsingfors–Tallinn. Från och med april sätts extra turer in, så att fartyget då trafikerar Helsingfors–Tallinn tre gånger per dygn på fredagar och söndagar. Under sommarsäsongen kommer också Gabriella och Mariella att göra extra turer på rutten.

BT - 17 jul 14 kl. 10:58

Tre fälls i fosterbarnsfallet i Mark: "Egentligen finns det bara förlorare"

Två tjänstemän och den socialdemokratiska politikern Ann Hjertén (S) dömdes i dag till dagsböter i efterskalvet av det uppmärksammade fosterbarnsfallet i Mark. Tingsrätten anser att den plötsliga omplaceringen av fosterbarnen i oktober 2009 "inneburit en påtaglig risk för barnens hälsa och utveckling". Situationen ska enligt tingsrätten inte ha varit akut och en eventuell omplacering skulle ha föregåtts av en "grundlig och allsidig" utredning, vilket inte har skett.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 08:31

ABBA-Björns klimatsmarta schackdrag

Alm Equity, noterat på First North, blir ny majoritetsägare i fastighetsbolaget Småa. Näst största ägare i Alm Equity är den tidigare ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus. Det här berättar Di och uppger att bolaget avtalat med JM och HSB om att köpa deras andelar i Småa som utgör 71,4 procent av aktierna och rösterna i fastighetsbolaget.

Sydöstran - 04 sep 19 kl. 15:02

Här byggdes Sveriges mest klimatsmarta hus

Femmorna på Jämshögsskola blev klimatsmarta innovatörer för en dag när det var dags att bygga Sveriges mest klimatsmarta hus..

YA - 23 sep 14 kl. 11:37

Delade turer ska utredas

En Vänstermotion från i våras om att slopa delade turer inom kommunens vård och omsorg ska utredas noggrannare, enligt ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Det var i april som Vänstern i Tomelilla lämnade in en motion där man yrkar på att kommunen ska avskaffa så kallade delade turer för det 30–40-tal anställda inom vård och omsorg som har sådana i sitt schema.Delade turer innebär för de anställda i Tomelilla kommun vanligen att man under en femveckorsperiod har två dagar med delade turer – man jobbar några timmar på morgonen, har ett antal timmars obetald ledighet mitt på dagen och jobbar sedan ett antal timmar på kvällen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.