Sydsvenskan > Sport

Wednesday, 20 January, 09:07

Sydsvenskan - 14 jan 21 kl. 14:14

Observatoriet kan bli pollinatorium och innovationsmuseumPlanerna på att överlåta byggnaden skrotas..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Observatorietkan bli , pollinatoriumoch , innovationsmuseum
Skånskan - 30 mar 18 kl. 15:35

Konst och pyssel på observatoriet

Oxie Utställningar och möjligheter för barnen att bygga rymdfarkoster. Så ser programmet ut på Tycho Brahe-observatoriet under påskhelgen.Konstnären Frida Åstrand ställer ut tolv akrylmålningar med rymdmotiv.

Skånskan - 12 sep 16 kl. 06:00

Observatorietävling stoppas

Lund Det blir inte någon idétävling om Observatoriet i Stadsparken, delvis beroende på att FNL ändrat uppfattning.Förslaget från S, MP, V och Fi om en tävling har nu fallit i kommunstyrelsen.
– Det hade varit bortkastat att anordna en tävling och det saknas inte idéer att gå vidare med, även om finansieringen kan vara problematisk, säger oppositionsrådet Christer Wallin (M).

Skånskan - 20 apr 18 kl. 17:05

Idétävling om Observatoriet

Lund Kommunen har nu utlyst en idétävling för att få fram förslag på framtida verksamhet i det gamla Observatoriet invid Stadsparken.Byggnaden har inte haft någon fast användning på många år och underhållet är eftersatt men kommunens ambition är att den ska utnyttjas.
En tidigare idétävling stoppades 2016 på förslag av allianspartierna.

SmålandsPosten - 16 jul 13 kl. 06:23

Mats Söderlund: Observatoriet

Poeter som debuterar i romanform tar nästan alltid med sig något av sin poetiska röst. När Mats Söderlund, poet och under många år ordförande för Sveriges författarförbund, debuterar med Observatoriet så är det framför allt språket som borrar fast mig i en läsning som är långt ifrån gemytlig. Poeter som debuterar i romanform tar nästan alltid med sig något av sin poetiska röst.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Observatoriet som flög i luften

Placeringen av observatoriet i Gäddede var helt enkelt inte den bästa. Hård vind, åsknedslag och en rad tekniska problem har inneburit att observatoriet inte blev den succé som de boende i Gäddede hoppades på. Men nu ska det bli ändring på det..

Skånskan - 06 nov 15 kl. 16:32

Tävling utlyses om Observatoriet

lund Kommunen har beslutat utlysa en idétävling för att få in förslag på vad Observatoriet i Stadsparken kan användas till.
Byggnaden, liksom flera grannhus i anläggningen, är kulturminnesförklarade, vilket starkt begränsar möjligheterna.– Vi vill hitta en verksamhet som fungerar i lokalen utifrån de restriktioner som finns.

GöteborgsPosten - 07 sep 11 kl. 22:52

Observatoriet räddas

Rymdintresserade Göteborgare kan pusta ut. Observatoriet i Slottsskogen räddas från nedläggning..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ingenting händer kring observatoriet

Det händer fortfarande ingenting kring observatoriet i Frostviken. Allt står stilla och någon rymdintresserad entreprenör har inte dykt upp. Men kanske kan det ske en nystart i höst..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Observatoriet flyttas

Observatoriet ska flyttas ner från Brännklumpen ner till Gäddede. Där kommer det att placeras bredvid planetariet. Målet är en nyinvigning i höst..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Se observatoriet flyttas med helikopter

Som ÖP skrev i går, flyttades observatoriet i Gäddede, från Brännklumpens topp till centrala Gäddede. Hela flytten sköttes med helikopter..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nystart för observatoriet i Gäddede

Nu är Frostviken redo att satsa mot stjärnorna igen. Efter en flera års lång resa, som kan liknas vid en berg- och dalbana, har det berömda observatoriet landat i Gäddede. Snart står det redo för en större publik, och i lördags var det nyinvigning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.