Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Monday, 18 January, 02:57

Vestmanlands Läns Tidning - 14 jan 21 kl. 14:33

Insändare: Kostnader i försörjningsstödJag läste Matilda Molanders ledare om kostnaderna för försörjningsstöd i Västerås, "Nu måste....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Matilda Molanders, Västerås

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Kostnaderi , försörjningsstöd
Kristianstadsbladet - 19 sep 19 kl. 20:00

Insändare: Delat försörjningsstöd främjar jämställdheten

Ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd, är ett viktigt skydd. Det bör vara en tillfällig lösning när inga andra möjligheter finns men varje person har även eget ansvar att försöka bryta sitt bidragsberoende..

YA - 28 sep 18 kl. 02:02

Insändare: Nya gymnasielagen är ett hafsverk

Flera riksdagspartier valde, trots lagrådets kritik, att godkänna den nya gymnasielagen av, som man uttryckte det av humanistiska skäl. Det visade sig att det ogenomtänkta lagförslaget snabbt mötte motstånd i flera migrationsdomstolar och i nuläget är ensamkommande asylsökande återigen i ovisshet och utan rätt till boende eller försörjningsstöd..

Kristianstadsbladet - 01 maj 19 kl. 05:00

Insändare: Äldresatsningen som försvann

Som väntat tappade kommunerna äldreförsörjningsstödet som kommunerna så väl behövde. Detta innebär cirka tre miljoner i tapp för till exempel Osby kommun och jämnstora kommuner..

Länstidningen i Södertälje - 28 dec 19 kl. 08:28

Insändare: Offentlig kränkning på Nygatan

Så var det dags igen för Södertälje kommun och försörjningsstöd, ingång Nygatan, att ge blanka....

Länstidningen i Södertälje - 16 jan 20 kl. 08:15

Insändare: Försörjningsstöd går visst att få vid kortare utlandsvistelse

Många Södertäljebor misstänks för att ha blåst skattebetalarna på pengar (LT, 11 januari).....

Nerikes Allehanda - 15 aug 16 kl. 05:15

Nej, budgeten är inte vår största utmaning

Många socialtjänster har ett pressat läge. Inte minst på grund av försämringar som Alliansen gjorde i socialförsäkringssystemen, som ledde till att många människor hamnade i kommunens försörjningsstöd.Socialtjänsten är vårt yttersta skyddsnät i samhället och för första gången någonsin har det nu gjorts en riktad förstärkning av sociala barn- och ungdomsvården, en miljardsatsning som sträcker sig över fyra år som ska gå till personalförstärkning, kompetens och kvalitetshöjning.

Skånskan - 19 okt 18 kl. 16:06

”Tror folk förstår vi tycker olika”

ESLÖV Liberalerna har efter valet internt på ett medlemsmöte bestämt vilka frågor partiet ska driva när man nu tar plats i Eslövs styrande majoritet.
Det blir inte samma frågor som uppmärksammades mest i valrörelsen men gruppledaren Daniel Rhodin vill inte prata om svek mot väljarna.Henry Nilsson, som ingår i en grupp Eslövsliberaler som fick mycket uppmärksamhet i valrörelsen för sina förslag, menade i veckan i en Skånskanintervju i veckan att det finns risk för en svekdebatt.

Barometern - 07 maj 14 kl. 06:57

Tala om varför skillnaderna existerar

Riksdagsman Jan R Andersson (M) skriver insändare och debattinlägg hellre än bra.
I en artikel den 3 maj redogör han för hur bra borgerliga (= moderatstyrda) kommuner är, eftersom de lyckas bättre än rödgröna, och att nio av de tio bästa kommunerna är borgerligt styrda. Replik på debattinlägg om skolpolitik av Jan R Andersson (M)

Jan R Andersson berättar inte varför.

Trelleborgs Allehanda - 13 sep 14 kl. 16:33

Politiska tungviktare drabbade samman

Foto: Tomas Nyberg
Missade du TA:s debatt mellan Ulf Bingsgård (M) och Torbjörn Karlsson (S) i dag? Ingen fara, TA ger dig här ett längre referat av debatten.
Har femklövern med Moderaterna i spetsen gjort tillräckligt för kommunens bästa?

Sydsvenskan - 17 mar 15 kl. 08:48

Förslaget om rutavdrag missgynnar inte fattiga

Lasse Larsson påstod i en replik (Åsikter 4/3) på min insändare om jämkning av avgifter i särskilt boende i Staffanstorp att anledningen till att SD röstade nej till en skattelindring för pensionärer i riksdagen i höstas berodde på att Socialdemokraterna i sin budget skulle ha ett förslag att avsevärt minska rut- och rotavdrag.Men Socialdemokraterna hade inte med någon förändring av rotavdragen alls i budgetförslaget.Däremot ville vi att rutavdragen skulle begränsas till 25 000 kronor per år och person vilket innebär att ett pensionärspar kan köpa tjänster för 50 000 kronor per år.

Sydsvenskan - 30 dec 17 kl. 10:00

Vill vi ha ett samhälle som inte ställer krav?

Bo Olsson vänder sig emot insändare som vill lätta på reglerna för försörjningsstöd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.