Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Monday, 18 January, 02:23

Vestmanlands Läns Tidning - 14 jan 21 kl. 13:03

Debatt: Samhället behöver återetablera yrken som levererar närproduceratVad gör ni i Centerpartiet för att skapa arbete till de stora skarorna arbetslösa ungdomar. En....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Centerpartiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Samhälletbehöver , återetablera, yrkensom , levererar, närproducerat
SVT Debatt - 23 maj 13 kl. 10:30

Samhället måste hjälpa ungdomarna att komma ur en negativ spiral

HUSBYKRAVALLERNA Min erfarenhet av personer som deltar i upplopp är att de inte utgör en representativ del av befolkningen i de aktuella områdena. Jag får en känsla av att många unga gör detta för att få uppmärksamhet. Samhället måste komma på bättre sätt att ingjuta hopp och framtidstro bland dessa ungdomar, skriver polisen Patrick Nzamba inför Debatt i SVT1 ikväll.

SVT Debatt - 10 feb 14 kl. 11:15

Samhället styrs inte av rasistiska strukturer

ANTIRASISM Jag har fått känna på rasismen, men jag känner inte igen mig i bilden av Sverige som ett rasistisk land. Svensk debatt om antirasism är alldeles för infekterad. Jag kom åter att påminnas om detta i samband med veckans rasismdebatt.

SVT Debatt - 09 nov 13 kl. 15:00

När Göteborg goes Ibiza påverkar det samhället

STRIPPOR Strippfesten på Posthotellet är en skandal, och visar på en unken kvinnosyn i samhället. Objektifieringen av kvinnokroppen leder på sikt till värderingar, som till och med får genomslag i rättssystemet. MirAnna La More uppmanar i sin debattartikel oss moralister att faktiskt prata med en strippa någon gång – det har jag gjort, och det var varken lättsamt eller upplyftande, skriver Rebecka Hagman i en replik.

SVT Debatt - 26 aug 13 kl. 11:47

Hijabuppropet har blottat diskrimineringen i det svenska samhället

HIJABUPPROPET 2010 angav nästan varannan svensk företagare att det skulle vara otänkbart för dem att anställda bär synliga religiösa klädesplagg. I anmälningar till DO ser vi också att kvinnor kontinuerligt särbehandlas utifrån etnicitet och religiös klädsel. Därför har myndigheten nu inlett ett arbete med att synliggöra kopplingen mellan diskriminering och islamofobi ?

SVT Debatt - 20 okt 13 kl. 06:00

Arbete är en kärlekshandling till samhället

LIVET OCH ARBETET Arbete är bra för oss. På arbetsplatsen lär vi oss mer än i skolan, utvecklas, skaffar vänner och blir kanske till och med kära. Dessutom tjänar vi pengar så att vi kan realisera våra drömmar.

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 13:01

Arbetsförmedlingen gör mycket gott för samhället

ARBETSFÖRMEDLINGEN För min del skapade arbetsförmedlingen på kort tid flera möjligheter som jag inte hade kunnat ordna själv. Det är orättvist att göra myndigheten till syndabock för alla problem på arbetsmarknaden. Bilden som målas upp av Josefine Wahlberg i hennes debattartikel från 23/2 ger en orättvis bild av Arbetsförmedlingen.

SVT Debatt - 20 feb 14 kl. 07:00

Ungas bostadsbrist drabbar hela samhället

BOSTADSSITUATIONEN Problemen med ungdomars bostadssituation påverkar hela samhället. Vi socialdemokrater har flera förslag för att få bukt med bostadsbristen.  Ungdomar är den grupp som har svårast att få bostad i flest av landets kommuner.

SVT Debatt - 03 mar 17 kl. 07:00

"Den tysta folksjukdomen kostar samhället miljarder"

”Den ekonomiska slutsatsen är att ett större engagemang mot hörselnedsättning skulle bli en vinstlott på flera plan. Frågan vi måste ställa oss nu är: har samhället råd att inte lyssna på problemet?”, skriver Lotta Vedholm..

SVT Debatt - 23 mar 17 kl. 07:00

”Samhället ska inte bestämma hur kvinnor ser ut”

”Att förbjuda kvinnor att klä sig hur de vill visar på att samhället fortfarande tror sig ha rätten att bestämma hur kvinnor ska se ut”, skriver Nisrit Ghebil..

DN - 09 jan 18 kl. 21:07

”Samhället ska skydda övergivna katter”

Ökat skydd för katter, cirkusdjur och minkar. Det är några av ingredienserna i regeringens moderniserade djurskyddslag som presenteras på DN Debatt. ”Samhället har ett ansvar att ingripa till skydd för katter utan ägare”, skriver vice statsminister Isabella Lövin (MP) och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S)..

Skånskan - 07 jul 16 kl. 14:00

Om vad samhället ska garantera

Opinion Ska samhället garantera långtgående religionsfrihet, eller att alla behandlas lika? I en integrationsdiskussion i Lunds universitets regi avhandlades många av vårens debattämnen, som att miljöpartisten Yasri Khan inte ville ta kvinnor i hand och partiets förvåning över att folk såg det som ett tecken på att han inte var jämställd. Expressenkrönikören och VLT:s ledarskribent Sakine Madon och utrikeskorrespondenten Cecilia Uddén menade att man inte kan förvänta sig att kunna arbeta inom människoorienterade yrken om man inte är villig att behandla alla kön på samma sätt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.