Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Saturday, 23 January, 14:49

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 21 kl. 12:25

Rymdfysiker från Torsby disputerar: "Varför saknas vissa stoftpartiklar nära kometen 67P?"
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Torsby, Varför

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rymdfysikerfrån , Torsby, disputerar, quot;Varför, saknas, vissa, stoftpartiklar, nära, kometen 67P?"
Nya Wermlands Tidningen - 19 aug 13 kl. 08:55

Stor sorg efter dödsolyckan i Torsby

Varför? Den frågan ställer sig många efter singelolyckan norr om Torsby där tre unga människor omkom. Klart är att det var mycket vatten på vägen, att bilen kördes väldigt fort och att ingen i den använde bilbälte..

ÖstersundsPosten - 30 dec 14 kl. 18:16

Cuptävlingar enligt plan i Falun-Torsby

Östersund stod beredd, men nu har Falun och Torsby gett klartecken till för-VM, 9–11 januari. Temperaturen har vänt och snö har kommit varför man anser sig kunna erbjuda bra förutsättningar för tävlingar..

Nya Wermlands Tidningen - 31 maj 12 kl. 07:30

Varför har du varit på sjukhus?

Komikern Kristoffer Appelquist har tillbringat de senaste fyra dagarna på sjukhuset i Torsby..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 14 kl. 06:00

Varför vill ni starta en norsk-svensk nätbutik?

...Kerstin Wiklund, projektledare för Närproducerad mat över gränsen. Projektet involverar Arvika, Eda och Torsby på den svenska sidan och Arko-regionen på den norska..

Nya Wermlands Tidningen - 09 dec 15 kl. 11:00

Varför stänger ni butiken tidigare?

...Jakob Walfridson, Ica-handlare i Torsby som nu på lördag stänger sin butik extra tidigt. Flera andra butiker gör likadant, bland annat Ica Wallinders i Karlstad..

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 13 kl. 07:30

Varför har inte Torsby övervägts?

Tidsvinsten blir försumbar jämfört med att åka vanlig ambulans hela vägen, skriver Anders Öberg, Hans Forsbäck och Bengt Carlsson..

Skånskan - 22 aug 16 kl. 16:42

Fråga Lund gör comeback i rutan

Varför bajsar man när man blir nervös? Har växter känsel? Kan fåglar vara höjdrädda?

YLE - 04 sep 16 kl. 19:45

Flickor i skolan minskar barndödligheten

Ju flera år kvinnor sitter på skolbänken desto större chans är det att deras spädbarn överlever. Det konstaterar Mikko Perkiö som doktorerar vid Tammerfors universitet. Att utbildning och hälsa korrelerar är ingenting nytt, men Mikko Perkiö visar att moderns utbildning är betydligt viktigare för spädbarns överlevnad än man hittills har antagit.

YLE - 10 jan 17 kl. 03:55

Starkare öl stärker knappast bryggerierna

Alkohollagen är föråldrad och regeringen föreslår en reform, delvis för att lätta på byråkratin men också förbättra möjligheterna för småbryggerierna. Men i praktiken förblir kanske ölutbudet i livsmedelsaffärerna det samma, bara att alkoholprocenten stiger med ökade alkoholproblem som följd, spår forskarna. Ölkulturen och trenden med mikrobryggerier har snabbt växt sig stark i Finland.

Skånskan - 09 aug 18 kl. 05:00

Giftalgers hemlighet kan lösas

lund-vomb Efter sommarens algblomningar framstår Emma Johanssons forskning som mer angelägen än någonsin. Hon vill kartlägga giftiga cyanobakteriers (blågrönalgers) dna och på så sätt ta fram en metod för att i ett tidigt stadium, innan sjöar och hav förgiftas, varna för att en giftig blomning är på väg.– Vi hoppas att metoden ska vara utvecklad tills jag disputerar, inom två år.

YLE - 03 dec 12 kl. 04:58

"Organisationsförändringar till föga nytta"

Finländska företag genomför för många organisationsförändringar. Det säger Keijo Varis som på måndagen disputerar vid Jyväskylä universitet. Företag i Finland har under de tre senaste åren genomfört flest organisationsförändringar i Europa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.