SR > Nyheter

Saturday, 23 January, 14:16

SR - 14 jan 21 kl. 12:19

Dykningar kan ge svar på frågor om skador som upptäckts nyligenEkots reporter Erik Ridderstolpe, som följt Estoniautredningen sedan förlisningen 1994, förvånas inte över regeringens besked att man öppnar för dykningar vid vraket i sommar. "Det här innebär att haverikommissionerna i Sverige, Estland och Finland kan göra de undersökningar man vill göra," säger han. Genom dykningen hoppas man få svar på de frågor som dykt upp i samband med att nya skador upptäcktes i samband med en ny dokumentär om Estonia..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Erik Ridderstolpe, Estoniautredningen, Sverige, Finland, Estonia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dykningarkan ge , svar, frågorom , skadorsom , upptäckts nyligen
YLE - 05 okt 16 kl. 11:36

Experter ger svar på åtta vanliga frågor om vargar

Informationsmötet om vargar lockade man ur huse på tisdagskvällen i Tenala. Känslorna kring vargarna var delade och det kommer de vara fortsättningsvis. Situtionen kommer ändå att lugna ner sig, säger en känd svensk vargforskare.

YLE - 24 jul 16 kl. 13:54

Nygård belåten silverdam – men saknar fortfarande svar på EM-frågetecknen

Kristiina Mäkelä tog ett lika väntat som klart fjärde FM-guld i tresteg i Kalevaspelen i Uleåborg, och lika väntad och klar var Sanna Nygårds silverpeng. Vasa IS-hopparens säsong har kantats av problem – och EM-förundran. OS-representanten Kristiina Mäkelä hade fyra hopp en bit över 13 meter, med det längsta 13,86 i den sista omgången efter att segern redan säkrats.

Politologerna - 17 dec 19 kl. 09:07

Vem svarar på frågor om de viktigaste samhällsproblemen?

Undersökningar om vilka politiska frågor människor tycker är viktigast rapporteras regelbundet i media. Dessa har ofta ett uppenbart intresse för många grupper i samhället och är lätta att relatera till för många. De är informativa både för allmänheten själv (vad tycker andra människor är viktigt?

BT - 23 nov 12 kl. 22:07

Läsarnas frågor och kommunens svar

När BT chattade med läsarna om cykling i Borås kom en mängd intressanta frågor funderingar kom upp. Vi bollade frågorna vidare till Jan-Åke Claesson på tekniska förvaltningen i Borås. Guest
Många cyklister föredrar ganska hög fart.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:49

Inga konkreta svar från Bup

Efter två års fruktlösa kommunikationsförsök med vårdpersonal på Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Växjö brister vårt änglalika tålamod som föräldrar.
Vi vänder oss i början av maj i år till Bup-ledningen­ och klagar på en i vårt tycke extremt långsam och ineffektiv vårdprocess. Vi börjar med att prata­ i telefon med Bup-ledningen.

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 10:17

Han har besvarat 10 000 frågor om aktier

Läs också: Här kan du läsa den allra första aktiechatten från den 9 november 2009 För tio år sedan, den 9 november 2009, genomfördes den första aktiechatten med Marcus Hernhag på privataaffarer.se. Sedan dess har mycket hänt och en sisådär 440 aktiechattar har genomförts.

Politologerna - 28 aug 14 kl. 11:29

Som man frågar får man svar – om att mäta svenska folkets inställning till flyktingmottagande

Detta inlägg är samförfattat av Johan Martinsson och Andrej Kokkonen.  De senaste veckorna har Sveriges flyktingmottagande och därmed förknippade kostnader seglat upp som en central fråga i valrörelsen. Startpunkten för detta var Fredrik Reinfeldts sommartal den 16:e augusti i vilket han uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan (och sina plånböcker får man förmoda) i samband med att han varnade för ökade kostnader för de flyktingströmmar som följer på oro och våldsamheter i andra delar av världen.

Skånskan - 27 jan 17 kl. 08:00

Frågor och svar som får oss att aldrig glömma

Läsvärt ERWP.fif(0)I dag är det Förintelsens minnesdag och ingenting kan väl passa bättre att läsa än nyutkomna Frågor jag fått om Förintelsen (Natur och kultur) av Förintelseöverlevaren, författaren och psykologen Hédi Frid. Hédi Frid är född 1924 i Sighet i Rumänien.

Cornucopia - 04 sep 18 kl. 09:32

Regeringskansliet besvarar ej frågor om YouTubes radering av Jens Ganmans film

Regeringskansliet svarar inte på frågor om varför den s k "satirikern" Jens Ganmans film raderades på YouTube. För att avfärda ryktesspridningen att regeringen låg bakom det hela ställde jag frågor om detta till regeringskansliet och begärde även ut handlingar enligt offentlighetsprincipen. På en vecka har vare sig presstjänst svarat och inga offentliga handlingar har lämnats ut.

Skånskan - 02 maj 19 kl. 01:30

Förstamaj­tal utan svar på svår fråga

När Ste­fan Löfven talade i Umeå och Yas­mi­ne Larsson i Bjuv hördes en och sam­ma grund­me­lo­di. Jag vågar hävda att alla So­ci­al­de­mo­kra­tiska föstamaj-ta­la­re tog upp väl­färden och EU-valet.
Vi So­ci­al­de­mo­krater förenas i övertygelsen om att hela sam­häl­let vinner på att vi har en ge­ne­rell väl­färd.

Trelleborgs Allehanda - 14 jun 13 kl. 13:15

Många frågetecken och få svar om Smygehuk

Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson (M) kallar till möte i Parken, Trelleborg, måndagen den 27 maj klockan 18.00.
I annonsen står bland annat: "Före kommunfullmäktiges sammanträde är du välkommen att direkt diskutera med oss politiker.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Uppgifter: Aleksej Navalnyjs fru har tagits in till förhör

I Ryssland uppges minst 850 ha gripits under stödprotester i 60 ryska städer för den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. I Moskva, där över 10 000 rapporteras ha samlats, finns den välkända aktivisten Ljubov Sobol bland de frihetsberövade och även Navalnyjs hustru Yulia Navalnaya, har tagits in för förhör, enligt social medier..

SR - 1 timme sedan

Furtenbach: ”Vi har ett annat stämningsläge under andra vågen”

Förtroendet för regeringen och MSB sjunker, enligt en mätning som SVT har gjort tillsammans med Novus. Enligt Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach är MSB:s siffror allvarliga, men ändå inte nere på någon unik nivå. ”Det handlar förstås om diskussionen om makthavare som inte lever som de lär”, säger han..

SR - 4 timmar sedan

Demonstrationer för Navalnyj – 50 gripna

I Ryssland har stödprotesterna för den fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj kommit igång, och redan har runt 50 personer gripits, enligt frivilligorganisationen OVD Info. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Protestaktionerna började i städer i östra Ryssland, bland annat i Vladivostok.

SR - 5 timmar sedan

Förtroenderas för regeringen och MSB

Förtroendet för flera myndigheter och regeringen sjunker, det visar en undersökning som Novus gjort för SVT, under 11 till 18 januari. MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tappar mest, från 50 procent i början av december till 28 procent som svarar att de har mycket eller ganska stort förtroende för myndigheten. Även förtroendet för Folkhälsomyndigheten och regeringen minskar..

SR - 6 timmar sedan

Delar av Hongkong stängda

Hongkongs myndigheter har stängt av en tätbefolkad stadsdel och runt 10.000 invånare måste hålla sig hemma tills samtliga har testats för coronaviruset. Testningen ska vara genomförd inom 48 timmar, enligt Hongkongs regering.

SR - 7 timmar sedan

Snöovädret tappar kraft

Det hårda snöovädret över delar av norra Sverige avtar under morgonen. SMHI har under morgonen nedgraderat de varningar som var utfärdade. SMHI varnar också för att det kan bli ishalka på en del vägar när snön övergår till regn..

SR - 8 timmar sedan

Hårda restriktioner väntas för Oslo

I Norge håller regeringen presskonferens klockan 9 i dag, med anledning av flera fall av det muterade coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien. I går stängdes kommunen Nedre Follo utanför Oslo, efter ett utbrott där. Nu erfar NRK att hårda restriktioner väntas också i huvudstaden, med bland annat stängda skolor och förskolor, affärer och restauranger..

SR - 8 timmar sedan

Så vill partierna övertyga vårdpersonal att vaccinera sig

De politiska partierna i Sverige är oeniga om hur man ska övertyga all vård- och omsorgspersonal att vaccinera sig mot covid-19. Oppositionen vill se informationskampanjer, men det är inte aktuellt just nu, säger socialminister Lena Hallengren till Ekot. Moderaterna vill också att vårdanställda som inte vill vaccinera sig bör få andra arbetsuppgifter och Liberalerna vill på sikt att de som jobbar nära svårt sjuka ska ha tagit alla relevanta vaccinationer..

SR - 11 timmar sedan

Löfven dominerade medierna före jul

Statsminister Stefan Löfven syntes mest i media av alla partiledare när pandemins andra våg drog in. Nästan 50 procent av rapporteringen om partiledarna handlade om Stefan Löfven, visar Mediemätaren som Kantar Sifo gör för Ekot. Jimmie Åkesson, SD, var minst synlig av partiledarna i nyhetsmedier, men syntes mer i sociala medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.