PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 08:06

PrivataAffärer - 14 jan 21 kl. 12:03

S-ledamöter vill se över amorteringskravetDet skriver sex socialdemokratiska ledamöter i riksdagens civilutskott, däribland partiets bostadspolitiske talesperson Johan Löfstrand, i en debattartikel i Fastighetstidningen. De skriver att det framför allt är orimligt med de framtunga amorteringarna som nu är fallet. ”Unga och förstagångsköpare stängs ute eftersom amorteringarna är som tyngst i början av ett låns löptid. För unga människor innebär det att de ska amortera som mest när inkomsten är som lägst. Ett mer välavvägt amorteringskrav för unga och förstagångsköpare vore önskvärt”, skriver utskottsledamöterna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Johan Löfstrand, Fastighetstidningen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S-ledamötervill se över , amorteringskravet
YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Fyra ledamöter i Sjundeåfullmäktige med på alla möten

Den tidigare centerpartisten Åke Holmlund bildar numera en egen obunden grupp i fullmäktige i Sjundeå. Eftersom Holmlund har varit med på alla fullmäktigemöten under perioden 2013-2016 har också De obundna den högsta närvaroprocenten i Sjundeåfullmäktige. Yle Västnyland har sett på närvaroprocenten för de fullmäktigeledamöter som har suttit hela mandatperioden 2013-2016 i Sjundeå.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

SmålandsPosten - 07 jan 14 kl. 08:54

61 ledamöter i nya Region Kronoberg

61 ledamöter blir det i det nya regionfullmäktige. Det är regionbildningskommitténs förslag när Landstinget Kronoberg och Regionförbundet södra Småland nästa år blir ett. Och namnet: Region Kronoberg.

YA - 05 feb 14 kl. 15:21

Minska antalet ledamöter i fullmäktige

Demokratin fungerar lika bra med färre politiker i kommunfullmäktige. Det har Sverigedemokraterna i Skurup kommit fram till och i en motion till kommunfullmäktige förslår man att antalet ledamöter minskas från 41 till 31.
- Först och främst kommer vi att spara en hel del pengar.

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 11:26

Ledamöter får lönelyft – tjänar 93.000 kronor

Efter vårens val till EU-val står det nu klart att en majoritet av parlamentarikerna tar plats i Bryssel för första gången – och alla får en mastig löneförhöjning. Det visar en genomgång som Dagens Industri har gjort. En riksdagsledamot tjänar 66.

YLE - 10 dec 13 kl. 06:04

Vasa tar itu med ledamöter som röstar "fel"

Vasa stad tar itu med tre ledamöter som röstade mot stadens vilja i fråga om hjärtkirurgin. Vasa stadsstyrelse hade gett bindande direktiv inför sjukvårdsdistriktets möte men några ledamöter struntade i stadens direktiv. De röstade för att hjärtkirurgin skulle bli kvar i Vasa.

Nyan - 04 mar 14 kl. 12:00

Geta-nämnder fick nya ledamöter

GETA. När Geta kommunfullmäktige samlades för sitt möte i början av förra veckan, handlade mycket om ren formalia. Bland annat utsågs flera styrelsers ledamöter för 2014 och 2015.

SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 10:57

Oenigt om antalet ledamöter i valnämnden

Kommunfullmäktige har efter votering beslutat ändra antalet ledamöter i valnämnden från sex till fem ledamöter och fem ersättare. Därmed kan inte alla partier i kommunfullmäktige ha en plats. Nu har kommunfullmäktige beslutat att minska valnämnden till fem ledamöter och fem ersättare.

Skånskan - 30 nov 19 kl. 05:00

Färre ledamöter kan bli aktuellt

Sjöbo Minska antalet ledamöter i nämnder och i fullmäktige.
Det är förslaget i en SD-motion som nu varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott.Sverigedemokraterna vill
se en minskning av antalet ledamöter i nämnder och i kommunfullmäktige.

YLE - 21 jun 16 kl. 06:11

Vasas stadsfullmäktige bantas ner från 67 till 59 ledamöter

Efter kommunalvalet nästa år kommer Vasa stad att ha 59 fullmäktigeledamöter. Det beslöt stadsfullmäktige på sitt möte på måndagen. Beslutet fattades med rösterna 39-28.

SmålandsPosten - 23 apr 14 kl. 06:06

Massavhopp i socialnämnden ? fem av elva ledamöter lämnar

Fem av elva ordinarie ledamöter i socialnämnden hoppar av. Ingen av dem kan tänka sig att ­sitta kvar mandat­perioden ut.
Nya ledamöter ska väljas av kommunfullmäktige redan på måndag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.